Ρούκι της χρονιάς η Σπανού

607

Μεγάλη τιμή για την Αρτέμιδα Σπανού. Η 18χρονη Ελληνίδα σέντερ αναδείχθηκε κορυφαία ρούκι της χρονιάς στο κολεγιακό πρωτάθλημα των ΗΠΑ με το Πανεπιστήμιο «Robert Morris», ενώ παράλληλα επελέγη στην δεύτερη καλύτερη πεντάδα του της βορειοδυτικής περιφέρειας του πρωταθλήματος. Μάλιστα είναι η πρώτη παίκτρια του «Robert Morris» που κερδίζει το βραβείο της καλύτερης πρωτοεμφανιζόμενης της χρονιάς.

«Είμαστε ενθουσιασμένοι που η Άρτεμις αναδείχθηκε ρούκι της χρονιάς», δήλωσε ο προπονητής της, Σαλ Μπουκάλια, ενώ πρόσθεσε: «Ήταν κάτι που άξιζε και δεν θα αποτελούσε έκπληξη για μένα αν έπαιρνε το βραβείο παμψηφεί. Ξεχώρισε πολύ περισσότερο από τις υπόλοιπες πρωτοεμφανιζόμενες παίκτριες και εκτιμώ που οι προπονητές το αναγνώρισαν. Κι όχι μόνο αυτό, αλλά επελέγη και στη δεύτερη καλύτερη πεντάδα της περιφέρειας, συνεπώς δεν αναγνωρίστηκε μόνο σαν κορυφαία ρούκι, αλλά και συνολικά σαν μία από τις καλύτερες παίκτριες του πρωταθλήματος».

Η Άρτεμις Σπανού, μέλος της Εθνικής ομάδας Γυναικών, κέρδισε έξι φορές το βραβείο της καλύτερης ρούκι της εβδομάδας στη βορειοδυτική περιφέρεια, έχοντας 13,7 πόντους και 10,6 ριμπάουντ κατά μέσο όρο στα παιχνίδια με ομάδες της ίδιας περιφέρειας. Συνολικά σε 28 συμμετοχές, όλες σαν μέλος της πρώτης πεντάδας, έχει 12,9 πόντους (71,8% στις βολές, 40,8% στα δίποντα, 34% στα τρίποντα), και 9,5 ριμπάουντ-επίδοση που την κατατάσσει πρώτη στο πρωτάθλημα-κατά μέσο όρο. Παράλληλα είναι δεύτερη σε ασίστ στην ομάδα της με 88 (3,1 ανά αγώνα), πρώτη στις τάπες με 33 (1,17 ανά αγώνα) και δεύτερη σε λεπτά συμμετοχής (34,4 ανά αγώνα).

Στη βορειοανατολική περιφέρεια είναι έβδομη σε πόντους (12,9 ανά αγώνα), πρώτη σε ριμπάουντ (9,5 ανά αγώνα), όγδοη σε ασίστ (3,14 ανά αγώνα) και πέμπτη σε τάπες (1,18 ανά αγώνα), ενώ με 11 νταμπλ-νταμπλ είναι δεύτερη μεταξύ των παικτριών στην περιφέρειά της. …