Ροδάς: «Να είναι ο Εθνικός Λαγυνών μια ομάδα με συνέχεια»

286

Ο Εθνικός Λαγυνών κέρδισε με 66-50 εκτός έδρας τον Ναύαρχο Βότση, σε αγώνα για τη 15η αγωνιστική του 5ου ομίλου της National League 2 και ο προπονητής των νικητών, Δημήτρης Ροδάς, μίλησε στην εκπομπή «Άκου τι έκανες» του EOKWebRadio με τον Λεωνίδα Πιστιόλη και τον Κώστα Ζαφείρη. Αναλυτικά είπε:

Για την ανοδική πορεία της ομάδας: «Υπάρχει μια ανοδική πορεία, τα παιδιά δουλεύουν αρκετά. Έγιναν και δύο προσθήκες που βοηθούν περισσότερο στον στόχο που υπάρχει απ’ το καλοκαίρι. Δουλεύουμε σκληρά για τον στόχο μας και γενικά τα παιδιά δείχνουν πάρα πολύ μεγάλο ζήλο. Έχουμε μια καλή πορεία και τουλάχιστον τα παιδιά είναι καλά ψυχολογικά για να δουλέψουν καλύτερα».

Για τον στόχο της ομάδας: «Θέλουμε να παραμείνουμε στην κατηγορία. Έχω πει στα παιδιά ότι τα 7 παιχνίδια μέχρι τη λήξη του πρωταθλήματος είναι για ‘μας “τελικοί”. Ο στόχος είναι να πάμε όσο το δυνατόν καλύτερα γίνεται, να είμαστε ανταγωνιστικοί, να έχουμε μια πολύ καλή αγωνιστική “ταυτότητα” μες στα παιχνίδια και όπου βγει. Είχαμε κάποιους τραυματισμούς μέχρι τώρα, αλλά ευτυχώς ήταν μικροί. Έχουμε άλλα 7 παιχνίδια, που είναι όλα δύσκολα. Ευτυχώς πήραμε κάποιες σημαντικές νίκες και δεν είμαστε στις 2 τελευταίες θέσεις που πηγαίνουν κατευθείαν στην τοπική κατηγορία. Μέχρι το τέλος θα δούμε πού μπορούμε να φτάσουμε».

Για τις τρεις εκτός έδρας νίκες της ομάδας: «Τα παιδιά δείχνουν μεγάλη προσήλωση, έχουν μεγάλη συγκέντρωση και πιστεύουν και τα εκτός έδρας ματς. Έχουμε το ποιοτικό παιχνίδι του μπάσκετ μέσα μας σε μεγαλύτερο χρονικό διάστημα. Τα παιχνίδια είναι όλα “τελικοί” για ‘μας για να δούμε τι μπορούμε να κάνουμε. Αν είμαστε γεροί και υγιείς, έχουμε δρόμο καλό, απλά θέλει υπομονή και δουλειά».

Για το επερχόμενο (18/02) παιχνίδι με τη Σταυρούπολη: «Είναι πάρα πολύ καλή ομάδα, με έμπειρους παίκτες, καλούς αθλητές και καλά παιδιά. Κι εμείς είμαστε μια ομάδα που θα παλέψουμε όσο το δυνατόν καλύτερα γίνεται. Έχουμε δύο τραυματισμούς που δε θα είναι μαζί μας, αλλά θα προσπαθήσουμε να παίξουμε όσο καλύτερα γίνεται. Είναι κομβικό παιχνίδι για ‘μας. Είναι εντός έδρας και θεωρώ πως αν δείξουμε συγκέντρωση, πειθαρχεία και ηρεμία στο παιχνίδι μας, θα μπορέσουμε να χαμογελάσουμε ξανά. Είναι πάρα πολύ δύσκολος αγώνα και είναι δύσκολη βδομάδα λόγω των τραυματισμών».

Για τον Εθνικό Λαγυνών: «Ο Εθνικός Λαγυνών όλα τα χρόνια ήταν οργανωμένος, ήταν ομάδα που δούλευε σωστά και στα τοπικά πρωταθλήματα πήγαινε πάρα πολύ καλά. Φέτος είναι η πρώτη της χρόνιας στις εθνικές κατηγορίες. Η διοίκηση είναι πάρα πολύ κοντά, βοηθάει την ομάδα και τα παιδιά όσο περισσότερο γίνεται. Απ’ τη στιγμή που δεν υπάρχει πρόβλημα γηπεδικό και δημιουργούν καλές καταστάσεις για να δουλέψεις, είναι το βασικότερο. Ο πρόεδρος, ο κύριος Καρασαββίδης, δίνει τα πάντα στην ομάδα και τα παιδιά έχουν ένα κλίμα καλό. Θεωρώ ότι θα έχει συνέχεια η ομάδα».