Πόποβιτς ο αντί Σιζέφσκι!

501

Όπως έγινε γνωστό ο Γκρέγκ Πόποβιτς θα είναι από το 2017 ο προπονητής της Αμερικής!  Ο τεχνικός των Σπερς είναι εκείνος που θα αντικαταστήσει τον σπουδαίο Μάικ Σιζέφσκι στον πάγκο της Αμερικής, μετά τους Ολυμπιακούς Αγώνες της Βραζιλίας, που θα διεξαχθούν το 2016.

 

Ο Γκρέγκ Πόποβιτς συμφώνησε να αναλάβει τα καθήκοντά του για την τετραετία 2017-2020, έχοντας ως στόχο να οδηγήσει την εθνική ομάδα στο Μουντομπάσκετ της Κίνας το 2019 και στους Ολυμπιακούς Αγώνες της Ιαπωνίας του 2020.

 

Νιώθω μεγάλη ταπεινότητα και τιμή που θα έχω την ευκαιρία να εκπροσωπήσω την χώρα ως προπονητής της Εθνικής ομάδας των ΗΠΑ” δήλωσε σχετικά ο Πόποβιτς συμπληρώνοντας στην συνέχεια: “Αυτά που έχει καταφέρει η ομάδα την τελευταία δεκαετία υπό την ηγεσία του Τζέρι Κολανγκέλο και του Μάικ Σιζέφσκι είναι εντυπωσιακά. Θα κάνω ό,τι μπορώ για να διατηρήσω στο υψηλότερο επίπεδο την επιτυχία, την κλάση και τον χαρακτήρα που χτίστηκε απο τον Τζέρι, τον Coach K και τους πολλούς παίκτες που θυσίασαν τον χρονο τους για την Αμερική”.

 

Ο Σιζέφσκι από την πλευρά του, ο οποίος θα υπηρετήσει πλέον την εθνική ομάδα απο το πόστο του ειδικού συμβούλου του Προέδρου της Ομοσπονδίας, Τζέρι Κολανγκέλο, δήλωσε σχετικά με την επιλογή του τεχνικού των Σπερς: “O Γκρέγκ Πόποβιτς είναι η ιδανική επιλογή για να αναλάβει την θέση του πρώτου προπονητή στο πρόγραμμα που έχουμε. Το βιογραφικό του είναι γεμάτο επιτυχίες, τόσο επειδή έχει κερδίσει Πρωταθλήματα, όσο και επειδή έχει δημιουργήσει μία κουλτούρα τελειότητας και δικαίως θεωρείται ένας από τους καλύτερους προπονητές στον κόσμο. Το στρατιωτικό του παρελθόν, όπου υπηρέτησε την χώρα χωρίς εγωισμούς, σε συνδυασμό με την μοναδική ικανότητά του να βγάζει το καλύτερο στις ομάδες του έχει ως αποτέλεσμα η επιλογή του να έχει απόλυτη λογική. Ανυπομονώ να δουλέψω μαζί του και να μάθω πράγματα τόσο από αυτόν όσο και από τον Τζέρι Κολανγκέλο, καθώς θα οδηγούν την Αμερική στο μέλλον”.