Πόλυς Γεωργιάδης: Ανεπανάληπτη χρονιά με εξαιρετικούς παίκτες

1052

Η φετινή πορεία του Ζέφυρου 02 στο πρωτάθλημα του δεύτερου ομίλου της Β΄ΕΚΑΣΘ μόνο ως άκρως επιτυχημένη μπορεί να θεωρηθεί αφού εκτός από το ότι έχει επιτευχθεί ο στόχος της ανόδου, ο σύλλογος παραμένει αήττητος. Πρωτεργάτης αυτής της εξαιρετικής προσπάθειας δεν θα μπορούσε να μην ήταν άλλος από το προπονητή της ομάδας Πόλυ Γεωργιάδη ο οποίος σε συνέντευξη που παραχώρησε στο «Northbasket» αναφέρθηκε σε όλους και σε όλα.

-Κόουτς η ομάδα εδώ και αρκετές αγωνιστικές έχει εξασφαλίσει και μαθηματικά την άνοδο της στην Α΄ΕΚΑΣΘ. Πως αισθάνεστε από αυτή την εξέλιξη;

«Σαν ομάδα έχουμε κάνει πολλές εξαιρετικές έως φανταστικές εμφανίσεις. Ο αριθμός αυτών των εμφανίσεων νομίζω ότι είναι παραπάνω από το μέσο όρο που αναλογεί σε μία καλή ομάδα. Και μάλιστα υψηλότατη απόδοση πραγματοποιήθηκε και με διεκδικητές της ανόδου.

Αξίζει να αναφερθεί πως εννέα διαφορετικοί μας καλαθοσφαιριστές έχουν αξιολογηθεί ως πολυτιμότεροι παίκτες ενός αγώνα (Φίλιππος Γιάντσης, Θανάσης Καρπούζης, Χρήστος Μιχαηλίδης, Μάκης Μυλωνάς, Ιωσήφ Νικολαΐδης, Γιώργος Παπανδρέου, Γεράσιμος Σουλάκης, Σωκράτης Σταυρίδης, Λευτέρης Χαβιαρόπουλος), ενώ άλλοι δύο (Νίκος Συμεωνίδης, Αντώνης Βλαχάκης) είχαν σημαντική συνεισφορά σε πολύ κρίσιμες στιγμές ορισμένων παιχνιδιών. Κάτι που αποδεικνύει με το καλύτερο δυνατό τρόπο ότι είμαστε μία ομάδα συνόλου που παίζει ομαδικά.

Τέλος, θεωρώ  ότι η συμβολή των εφήβων που συμμετείχαν ενεργά στις προπονήσεις της ομάδας ήταν σίγουρα καταλυτική (Βασίλης Γκάρτσιος, Βασίλης Ιωαννίδης, Γκέραλντ Μπαϊράμης, Γιώργος Αργυρόπουλος, Τάσος Παπαδόπουλος). Όλη αυτή η αποτίμηση μας κάνει όλους στην ομάδα ιδιαίτερα ικανοποιημένους από αυτά που έχουμε πετύχει».

-Ποια είναι τα μυστικά αυτής της εκπληκτικής πορείας;

«Είναι πολλοί οι λόγοι, με πρώτο και καλύτερο τη πολύ καλή λειτουργία της ομάδας σε όλα τα επίπεδα. Η αγωνιστική χρονιά μας είναι ανεπανάληπτη και οφείλεται στους εξαιρετικούς παίκτες που διαθέτει η ομάδα τα τελευταία 2 χρόνια. Η περσινή χρονιά της ομάδας θεμελίωσε την φετινή μας απόδοση. Επομένως έχουμε υποχρέωση στους συντελεστές της φετινής πορείας να προσθέσουμε τους περσινούς μας παίκτες και συγκεκριμένα τους Θόδωρο Αλεξανδρίδη, Χάρη Βουτσακόπουλο, Οδυσσέα Καρέζη, Δημήτρη Μέντη, Αντώνη Πεταλά και Αλέξη Παπασιώπη.

Από εκεί και πέρα σημαντική είναι η συνεισφορά των συνεργατών μου. Του άμεσου συνεργάτη μου Βασίλη Αραμπατζή όπου δεν νομίζω ότι θα μπορούσα να περιμένω μεγαλύτερη βοήθεια, του Δημήτρη Σιτσάνη ο οποίος είναι βασικό μέλος του «GALANIS SPORTS DATA» και βοηθάει την ομάδα να αντιλαμβάνεται καλύτερα έναν αγώνα κατά τη διάρκεια του και του Γιώργου Καραμπερόπουλου για τα αναλυτικά στατιστικά της ομάδας σε κάθε αγώνα, όπως επίσης και για τα συνολικά στατιστικά μας. Τέλος, είναι υποχρέωση μου να ευχαριστήσω τον πατέρα μου που σαν γιατρός παρευρίσκεται σε όλους τους αγώνες της ομάδας, όπως επίσης και τον Νίκο Κουρβούρη για την βοήθεια που μας έχει προσφέρει στο κλειστό γυμναστήριο Περαίας».

-Στην αρχή της σεζόν περιμένατε ότι θα εξελίσσονταν έτσι τα πράγματα; Είχατε θέση εξ αρχής ως στόχο την άνοδο;

«Ο στόχος της ομάδας ήταν η άνοδος με κάποιον από τους τρεις διαθέσιμους τρόπους. Δηλαδή είτε με τη κατάκτηση του πρωταθλήματος, είτε στα μπαράζ με πλεονέκτημα έδρας, είτε με μειονέκτημα έδρας. Δεν θα μπορούσαμε να λειτουργήσουμε διαφορετικά με βάση την απόδοση της ομάδας την προηγούμενη χρονιά. Πρώτιστα όμως στοχεύουμε και απαιτούμε πολύ καλή προπόνηση και όσο το δυνατόν υψηλότερη απόδοση από όλους τους παίκτες».

-Θα επιδιώξετε να ολοκληρώσετε το πρωτάθλημα ως αήττητοι ή είναι κάτι στο οποίο δεν δίνεται μεγάλη σημασία;

«Κανένας δεν θέλει να χάνει. Σαν ομάδα πριν από κάθε ματς αναλύουμε διεξοδικά τον τρόπο με τον οποίο ενδέχεται να χάσουμε και προσπαθούμε να βρούμε τρόπους να το αποφύγουμε. Νομίζω πως αυτό ήταν ένα σαφές σημείο υπεροχής της ομάδας στο φετινό πρωτάθλημα. Θα συνεχίσουμε να λειτουργούμε με αυτόν τον τρόπο. Το αήττητο δεν είναι αυτοσκοπός. Έχουμε ευκαιρία να βελτιωθούμε ακόμα περισσότερο και είμαι σίγουρος πως θα προσπαθήσουμε όσο μπορούμε για να μην χάσουμε».

-Ποια ομάδα ήταν αυτή που σας δυσκόλεψε περισσότερο στο φετινό πρωτάθλημα;

«Από όλη τη σεζόν δεν μπορώ να θυμηθώ ούτε ένα εύκολο παιχνίδι, αλλά αντιθέτως θυμάμαι πολλές δύσκολες αναμετρήσεις. Για παράδειγμα με την Αναγέννηση Νέου Ρυσίου εντός, με τη Ραιδεστό εκτός, με το Πανόραμα εκτός, με τον Αχιλλέα Περαίας στον δεύτερο μας αγώνα, με τη Βεργίνα εκτός. Σίγουρα όμως και οι δύο αναμετρήσεις με τον Ποσειδώνα Μηχανιώνας ήταν απόλυτα ισορροπημένες και κρίθηκαν και οι δύο αγώνες στην τελευταία κατοχή. Ο πρώτος αγώνας κρίθηκε στην τελευταία κερδισμένη μας άμυνα, ενώ ο αγώνας στη Μηχανιώνα κρίθηκε με τρίποντο του Χρήστου Μιχαηλίδη 2’’ πριν το τέλος, ενώ ήμασταν πίσω στο σκορ 61-60. Τη νίκη αυτή την πανηγυρίσαμε γιατί μας έδωσε και μαθηματικά το Πρωτάθλημα 6 αγωνιστικές πριν το τέλος  και επίσης γιατί εκείνη τη χρονική στιγμή ο Ποσειδώνας ήταν η δεύτερη καλύτερη ομάδα του πρωταθλήματος».

-Η συνεργασία σας με τη διοίκηση πως είναι;

«Συμμετέχει στα δρώμενα της ομάδας και την υποστηρίζει με κάθε τρόπο. Σε αυτήν την διαδικασία γίνονται λάθη, αλλά νομίζω πως σίγουρα είναι μία από τις καλύτερες διοικήσεις μεταξύ όλων των σωματείων της ΕΚΑΣΘ. Νομίζω πως η διοίκηση, δηλαδή οι Γιώργος Τσακαλίδης, Γιώργος Κώνστας και Κώστας Μιχαηλίδης έχουν σαφώς καθοριστική συμβολή στην πορεία και κυρίως στην εικόνα που παρουσιάζει η ομάδα μέσα σε κάθε γήπεδο».

-Θα θέλατε να αναφερθείτε σε κάποια γεγονότα που συνέβησαν κατά τη διάρκεια της σεζόν;

«Ναι γιατί υπάρχουν τέσσερα πράγματα τα οποία θα ήθελα να αναφερθώ. Πρώτον στο ότι τόσο ο υπεύθυνος ορθοπεδικός, όσο και ο φυσικοθεραπευτής είναι πάρα πολύ ικανοποιημένοι από την μετεγχειρητική αποκατάσταση ρήξης προσθίου χιαστού του Σωκράτη Σταυρίδη. Είναι ένας παίκτης με εξαιρετικό ταλέντο και μεγάλη θέληση. Προσωπικά είμαι πολύ χαρούμενος για την έως τώρα πορεία του. Υπάρχει όμως ακόμα πολύς δρόμος για την πλήρη ένταξη του και η ομάδα θα προσπαθήσει να τον υποστηρίξει με κάθε τρόπο. Είμαι βέβαιος ότι θα επανέλθει πολύ καλύτερος.

Δεύτερον στη προπονητική προσπάθεια του Μάκη Μυλωνά που είναι άξια θαυμασμού. Τρίτον ότι κάθε παίκτης στην ομάδα γνωρίζει απόλυτα τον ρόλο του και την συνεισφορά του στην πορεία. Και τέταρτον θέλω να αναφερθώ στον Θανάση Καρπούζη που αναγκάστηκε να σταματήσει στη μέση της χρονιάς εξαιτίας επαγγελματικών υποχρεώσεων. Η παρουσία του στο 95% των προπονήσεων τα τελευταία 2 χρόνια, η αποδοχή του ρόλου του (διαφορετικός κάθε χρονιά) καθώς και η ραγδαία αγωνιστική του βελτίωση βοήθησε υπερβολικά τόσο την ομάδα, όσο και εμένα προσωπικά. Του εύχομαι καλή συνέχεια στην προσπάθεια που έχει ξεκινήσει».

-Την Παρασκευή αντιμετωπίζετε το Αριστοτέλειο.

«Το Αριστοτέλειο έχει κερδίσει εκτός έδρας δύο από τους διεκδικητές της 2ης και 3ης θέσης, δηλαδή την Μηχανιώνα και το Ρύσιο. Επομένως και μόνο αυτό το στοιχείο κάνει το παιχνίδι ιδιαίτερα δύσκολο. Έχει πέντε πολύ καλούς παίκτες, ενώ διαθέτει τον δεύτερο σκόρερ της κατηγορίας τον Σταμάτη Μπατή.  Νομίζω πως το παιχνίδι θα είναι αμφίρροπο και ο νικητής θα προκύψει στα τελευταία λεπτά».

-Σιγά-σιγά έχετε αρχίσει το προγραμματισμό σας για την επόμενη σεζόν;

«Η Α’ ΕΚΑΣΘ είναι πολύ πιο δύσκολο πρωτάθλημα από τη Β’. Πρέπει να εξετάσουμε το πώς θα διασφαλίσουμε να συνεχίσουμε με τους παίκτες της φετινής πορείας και στη συνέχεια να δούμε πιθανότητες συνεργασίας με παίκτες που μπορούν να μας βοηθήσουν.

Γενικά η επόμενη χρονιά θα είναι πολύ πιο δύσκολη για όλους μας και φυσικά όχι μόνο για το μπάσκετ. Πρέπει όλοι να βελτιωθούμε και ειλικρινά νομίζω πως είναι πολύ πιο εύκολο να βελτιωθούν οι παίκτες και οι προπονητές, παρά οι υπόλοιποι που συμμετέχουν στο άθλημα».

-Πως είδατε το επίπεδο του δεύτερου ομίλου της Β’ ΕΚΑΣΘ;

«Δεν έχω εικόνα από προηγούμενα πρωταθλήματα της Β’ ΕΚΑΣΘ  και επομένως θα αποφύγω μία αναλυτική σύγκριση με τις περασμένες χρονιές. Εφόσον όμως πέρσι υποβιβάστηκαν από την Α’ ΕΚΑΣΘ  εννέα ομάδες, δεν μπορεί παρά το επίπεδο να είναι γενικά πιο υψηλό. Δεν είναι τυχαίο πως οι τρεις ομάδες του Α’ ομίλου, εμείς και η Ραιδεστός (2η θέση αυτήν την στιγμή) υποβιβάστηκαν πέρσι από την Α’ ΕΚΑΣΘ.

Λίγες ομάδες έχουν να παρουσιάσουν νεαρούς καλούς καλαθοσφαιριστές. Όμως, η Β’ ΕΚΑΣΘ έχει αυτήν την στιγμή αρκετούς πολύ καλούς έμπειρους παίκτες. Η ημέρα διεξαγωγής των αγώνων ευνοεί την παρουσία τέτοιων παικτών. Κατά τη γνώμη μου όμως η Παρασκευή θα έπρεπε να είναι ημέρα αγωνιστικής δράσης της Α’ ΕΚΑΣΘ».

 

Ακολουθεί ένα σύντομο βιογραφικό του κόουτς Γεωργιάδη:

Ως Προπονητής:

2010-2012            Ζέφυρος ’02 Ανατολικής Ακτής,  Α’ και Β’ ΕΚΑΣΘ (Ρεκόρ στην Α’ 15-11).

2008-2009            Αναγέννηση Φλόγα, Β’ Εθνική, Άμεσος Συνεργάτης του Λ. Χατζηκυριακίδη (Ρεκόρ 13-17).

2007-2008            ΑΜΣ Πανόραμα, Α2 Εθνική , Άμεσος Συνεργάτης του Φ. Τακιανού (Ρεκόρ 22-8).

2006-2007            Αναγέννηση Φλόγα, Γ’ Εθνική, Άμεσος Συνεργάτης του Γ. Τουλούμη (Ρεκόρ 22-4).

2005-2006            Αναγέννηση Φλόγα, Γ’ Εθνική, Άμεσος Συνεργάτης του Γ. Τουλούμη (Ρεκόρ 21-5).

1999-2001            ΑΜΣ Πανόραμα, Προπονητής Τμημάτων Υποδομής.

Παίκτης:

2003-2004            ΜΑΣ Αετός (Α’ Ε.Κ.Α.Σ.Θ.)

1992-2003            ΑΜΣ Πανόραμα (Γ’, Β’, Α’ Ε.Κ.Α.Σ.Θ. και Γ’ Εθνική)

1987-1991            Τμήματα Υποδομής ΑΣ Πέρα (Προπονητής Σίμος Μαξιμιάδης).

Επιτυχίες/Διακρίσεις ως Προπονητής:

2011-12: Άνοδος από τη Β’ ΕΚΑΣΘ στην Α’ με το Ζέφυρο ’02 Αν.Ακτής.

2007-2008 : Άνοδος από την Α2 στην Α1 Εθνική με το ΑΜΣ Πανόραμα.

2006-2007 : Πρωτάθλημα Γ’ Εθνικής με την Αναγέννηση Φλόγα και άνοδος στη Β’ Εθνική.

Επιτυχίες/Διακρίσεις ως Παίκτης:

2001-2002 : Άνοδος από την Α’ ΕΚΑΣΘ στη Γ΄ Εθνική με το ΑΜΣ Πανόραμα.

1999-2000 : Άνοδος από τη Β’ στη Α’ ΕΚΑΣΘ με το ΑΜΣ Πανόραμα.

1998-1999 : Άνοδος από τη Γ’ στη Β’ ΕΚΑΣΘ με το ΑΜΣ Πανόραμα.

 

Γιώργος Κυπραίος