Πρώτη μέρα του 5ου Northbasket Player Development

862

Ακόμη ένα καμπ του Northbasket, λαμβάνει χώρο στα κλειστά γυμναστήρια της Μίκρας. Η παρουσία των αθλητών ήταν για ακόμη μια χρονιά αισθητή γεμίζοντας με παιδικές φωνές το γήπεδο μπάσκετ.

Σε πρώτο στάδιο έγινε ένας καταμερισμός των γκρουπ ανά ηλικία και μπασκετική ικανότητα του κάθενος. Στην συνέχεια, οι παίκτες δουλέψανε ανά γκρουπ σε πέντε διαφορετικούς σταθμούς που αφορούσανε τον χειρισμό της μπάλας. Επιπλέον, χρησιμοποιώντας και τα δυο γήπεδα οι παίκτες  προπονήθηκαν υπό τη μορφή της κυκλικής προπόνησης, στα αντικείμενα που αφορούσανε την τρίπλα, το σουτ, την πάσα, τους άξονες που θα πρέπει να ακολουθούν, καθώς επίσης και στοιχεία που έχουν να κάνουν με την άμυνα και τις επιθετικές συνεργασίες.

Η ομάδα του proponisis, Γιώργος Χρυσάφης, Βαρδής Βασίλης και Γιάννης Χρυσάφης ασχολήθηκαν με την προθέρμανση και την αξιολόγηση των αθλητών. Ακόμη, έδωσαν ιδιαίτερη βάση στα σωματομετρικά στοιχεία των παιδιών (ύψος, βάρος, άνοιγμα χεριών) και στην αξιολόγηση των βασικών αθλητικών δεξιοτήτων (αλτική ικανότητα, ταχύτητα, ελαστικότητα). Με βάση αυτές τις μετρήσεις και την συνολική εικόνα του κάθε αθλητή , θα γίνουνε στο τέλος του κάμπ προτάσεις και υποδείξεις για την βελτίωση του καθενός ξεχωριστά στον τομέα της φυσικής κατάστασης.