Πρωτιά για την “Ελλάδα” στο σχολικό πρωτάθλημα της Λιθουανίας!!!

416

Μετά τον Ηλία Ζούρο που παραδίδει με μαεστρία μαθήματα προπονητικής στην Λιθουανία κατακτώντας τον έναν τίτλο μετά τον άλλον με την Ζαλγκίρις Κάουνας, ήρθε η σειρά ενός γυμνασίου να κάνει υπερήφανη την Ελλάδα και στο Βίλνιους. Το Vilniaus Švento Kristoforo High School, με το προσωνύμιο «Ελλάδα» κατέκτησε το εγχώριο σχολικό πρωτάθλημα.

Η φετινή διοργάνωση είχε μια ιδιαιτερότητα ενόψει Ευρωμπάσκετ. Το κάθε σχολείο είχε επιλέξει το όνομα μιας εκ των χωρών που θα δώσουν τη δική τους μάχη για ένα μετάλλιο στη διοργάνωση της Λιθουανίας φέτος το καλοκαίρι και οι «δικοί» μας… επιλέγοντας την χώρα μας έφτασαν μέχρι την κορυφή. Το F4 διεξήχθη στην «Panevezio Arena», με τους νικητές να επικρατούν με 95-91 του Druskininku Atgimimo High School που εκπροσωπούσε την FYROM.

«Δεν ξέρω αν η Εθνική Ελλάδος θα φτάσει μέχρι το τελικό του EuroBasket 2011» είπε ο MVP της διοργάνωσης Αρνάς Μπουτκεβίτσιους που αγωνίζεται στο Vilniaus Švento Kristoforo High School, «αλλά εγώ θα είμαι με την Λιθουανία, όποια θέση και αν καταλάβει» παραδέχθηκε.
Το Ηνωμένο Βασίλειο που εκπροσωπήθηκε από το Panevėžio Minties High School έκαψε την αντίσταση της Γαλλίας (Kauno Gedimino High School) με 121-116 και ανέβηκε στο βάθρο των νικητών, καταλαμβάνοντας την 3η θέση.

πηγη:infobasket.gr