Πρωταθλητές Ελλάδος οι έφηβοι του Αρη

426

arisefivoi
Μετά από έναν συγκλονιστικό τελικό, οι έφηβοι του ΑΡΗ αναδείχθηκαν πρωταθλητές Ελλάδας, αφού επιβλήθηκαν στο σημερινό τελευταίο παιχνίδι του Πανελληνίου Πρωταθλήματος του Παναθηναϊκού με 89-80, παρουσία του προέδρου του Α.Σ. ΑΡΗΣ, κ. Νίκου Παπαδόπουλου.

Στα αξιοσημείωτα, μάλιστα, είναι το γεγονός ότι οι πρωταθλητές Ελλάδας παρέλαβαν τα μετάλλιά τους, αλλά και το κύπελλο, φορώντας τα συλλεκτικά t-shirt του Νίκου Γκάλη από τη γιορτή, που έλαβε χώρα προς τιμήν του πριν από λίγες ημέρες!

Στον αγωνιστικό τομέα, οι «κίτρινοι» έδειξαν χαρακτήρα, αφού ούτε η διακοπή του αγώνα (σημειώθηκε ένταση στις κερκίδες και ο αγώνας διεκόπη τέσσερα λεπτά πριν το τέλος της τρίτης περιόδου), ούτε η κακή διαιτησία ήταν ικανοί για να τους σταματήσουν. Έτσι, οι έφηβοι του ΑΡΗ επανήλθαν στον θρόνο τους, μετά από «διάλειμμα» ενός χρόνου, με σημείο-«κλειδί» του αγώνα να είναι το  ξεκίνημα της τέταρτης περιόδου. Τότε, δηλαδή, που οι παίκτες του Ανδρέα Κεσαπίδη, τρέχοντας ένα σερί 7-0, έκαναν το 67-70 σε 74-70, βάζοντας τις βάσεις για την επικράτησή τους. Μάλιστα, η διαφορά έφτασε ακόμα και στο +10 (88-78) 40΄΄ πριν το φινάλε, χάρη σε τρίποντο του Κελεσίδη.

Δεκάλεπτα: 19-20, 43-42, 62-61, 80-89. Διαιτητές: Παναγιώτου-Γκόντας

Παναθηναϊκός (Παπαδόπουλος): Στογιάνοβιτς 10(3), Ερεμπεναζίε 11(1), Τζιβελέκας, Δαφαλιάς 2, Διαμαντάκος 17, Αναγνωστάκης 8., Γιαννίκος 2, Γκιουζέλης 4, Λουκάς, Χαραλαμπόπουλος 17(2), Θεοδώρου 9(1), Νικολακόπουλος.

ΑΡΗΣ(Κεσαπίδης): Μποχωρίδης 20(2), Βενετίδης, Γερομιχαλός Δ. 17(3), Γερομιχαλός Π. 8, Κελεσίδης 14(2), Βεζένκοφ 23, Μπάρκος, Ελευθεριάδης, Ψευτογκάς 3, Φλιάτης, Καρανώτας 4, Καναράς.

MVP Ο ΓΕΡΟΜΙΧΑΛΟΣ

Πολυτιμότερος παίκτης της διοργάνωσης αναδείχθηκε ο Δημήτρης Γερομιχαλός του ΑΡΗ, ο οποίος τιμήθηκε από τον πρώην ομοσπονδιακό τεχνικό, Κώστα Πετρόπουλο. Επίσης, άλλοι δύο παίκτες των «κίτρινων», οι  Αλέξανδρος Βεζένκοφ και Λευτέρης Μποχωρίδης ψηφίστηκαν στην καλύτερη πεντάδα.

 

πηγή:arisac.gr