Προκρίθηκε η ΑΕΚ, δεν τα κατάφερε το Περιστέρι

271

Πηγή: Fundamentals

Με έναν εκπρόσωπο έμεινε το ελληνικό μπάσκετ στο Basketball Champions League, αφού η ΑΕΚ πέρασε από τη Βόννη με νίκη κι έκανε το 2-0, ενώ το Περιστέρι διένυσε αντίθετη πορεία και αποκλείστηκε από ένα εκ των φαβορί της διοργάνωσης. Αναλυτικά:

Telekom Baskets Bonn – Α.Ε.Κ: 86-90 (0-2)

Στο άδειο Telekom Dome, η ΑΕΚ με μεγάλη εμφάνιση από τον Keith langford, που σταμάτησε στους 25 πόντους, κέρδισε με 86-90 τη γηπεδούχο Βόννη και πέρασε στη φάση των “8” με σκορ σειράς 2-0. Εξαιρετική εμφάνιση από τον Marcus Slaughter με 17 πόντους και 9 rebounds, ενώ 13 σημείωσε ο Βλαδίμηρος Γιάνκοβιτς.
Η ομάδα του Ηλία Παπαθεοδώρου έλεγξε τον ρυθμό του αγώνα, υποπίπτοντας μόλις σε 7 λάθη, έναντι 19 των γηπεδούχων και 20-28 επιμέρους στο 4ο 10λεπτο έφτασε δίκαια στη νίκη. Επόμενος αντίπαλος της “Ένωσης” η τσέχικη Nymburk, η οποία θα έχει και το πλεονέκτημα έδρας.

Περιστέρι WinMasters – Hapoel Bank Yahav Jerusalem: 73-79 (0-2)

Στο άδειο “Ανδρέας Παπανδρέου” η Hapoel Jerusalem του Oded Kattache επιβεβαίωσε τα προγνωστικά και, παρά τη μικρή διαφορά, κέρδισε εύκολα με 73-79, τσεκάροντας το εισιτήριο για την επόμενη φάση της διοργάνωσης.
Δυο πρώην αθλητές ελληνικών ομάδων, οι James Feldeine και J’Covan Brown, με 24 και 25 πόντους αντίστοιχα λύγισαν την ομάδα του Νίκου Παπανικολόπουλου, η οποία παρά τα 10 περισσότερα rebounds, που κέρδισε, σούταρε με μόλις 37.7% εντός παιδιάς -ποσοστό απαγορευτικό για εντός έδρας παιχνίδι τέτοιας σημασίας- και επέτρεψε στους Ισραηλινούς να έχουν 46.4% αντίστοιχα. Στο τελευταίο παιχνίδι των “πριγκίπων” στη διοργάνωση, κορυφαίος ήταν για ακόμα ένα παιχνίδι ο Ανγκολέζος Yanick Moreira με 14 πόντους και 11 rebounds. Ήταν μια πολύ καλή πρώτη εικόνα για το Περιστέρι στην επιστροφή του μετά από πάρα πολλά χρόνια στα ευρωπαϊκά σαλόνια και τους αξίζουν συγχαρητήρια.

Πηγή: Fundamentals