Πραβήτας: «Δίνουμε μάχη»

611

Με την ομάδα να μην διανύει τις καλύτερες ημέρες τις ιστορίας της, ο Χρήστος Πραβήτας έπειτα από εφτά χρόνια απουσίας πήρε πέρσι την απόφαση να επιστρέψει για να δώσει νέα ώθηση στο σύλλογο της πόλης του, την Αρναία.

Η ομάδα της Χαλκιδικής, που αγωνίζεται στην Α’ ΕΚΑΣΧ, ξεκινάει μία νέα προσπάθεια και ο κόουτς Πραβήτας μίλησε στην ιστοσελίδα του ΣΕΠΚ.

Αναλυτικά όσα δήλωσε:

Για τη συνεργασία με την Αρναία και την αναδιοργάνωση της ομάδας…

«Τα πράγματα στην επαρχία δεν είναι ρόδινα. Το πρόβλημα με τον παραγοντισμό είναι μεγάλο γιατί δεν υπάρχει σωστή αξιολόγηση των προπονητών. Στον ερασιτεχνικό αθλητισμό τα πράγματα είναι δύσκολα. Πέρσι που συνεργάστηκα με την ομάδα δεν είχα κανένα παράπονο κι έτσι χωρίς να το σκεφτώ έμεινα και φέτος. Φυσικά έπαιξε ρόλο ότι είναι η ομάδα της πόλης μου και από μικρός μέσα σε αυτό το γήπεδο μεγάλωσα.

Όσον αφορά την προσπάθεια να οργανώσουμε εκ νέου την ομάδα είναι κάτι που δεν είναι εύκολο αλλά δίνουμε μάχη. Όταν ήρθα βρήκα το σύλλογο σε άσχημη κατάσταση γιατί δεν υπήρχαν άνθρωποι που να θέλουν να ασχοληθούν με το μπάσκετ. Τα τμήματα υποδομής είχαν αφεθεί στη τύχη τους και ήταν ανοργάνωτα. Πρέπει να υπάρχει ένας ανταγωνισμός και στους παράγοντες γιατί ειδικά στην επαρχία δεν κάθονται σε μία λογική βάση για να θέσουν στόχους και να δουν τι γίνεται σωστά και τι όχι. Τα θέτουν όλα σε πιο πρόχειρη βάση.

Αυτό που πάμε να κάνουμε πλέον είναι να φτιάξουμε το κλίμα στην ομάδα για να στηρίζετε πάνω στη σχέση εμπιστοσύνης, στη φιλία και το φιλότιμο. Θέλουμε να κάνουμε τα παιδιά να αγαπήσουν αυτό που κάνουν. Αυτή τη στιγμή δουλεύουμε με παιδικό και εφηβικό τμήμα γιατί αρκετοί κατεβαίνουν με την αντρική ομάδα. Στο αντρικό ο κορμός που υπάρχει κάνει προπόνηση μία φορά την εβδομάδα εξαιτίας των υποχρεώσεων που έχουν οι παίκτες».

Για τους στόχους της Αρναίας στο φετινό πρωτάθλημα…

«Ελπίζω φέτος με την προσθήκη-επιστροφή τριών παλαιών παικτών μας να ανεβάσουμε και πάλι αγωνιστικά την ομάδα. Με μία προπόνηση την εβδομάδα είναι δύσκολο να βρεθούν τα παιδιά μεταξύ τους, όμως θέλω να πιστεύω ότι αυτό θα γίνει μέσα από τα παιχνίδια. Αν καταφέρουμε να τερματίσουμε μέσα στη πρώτη τετράδα τότε ίσως μπορούμε να κοιτάξουμε για κάτι καλύτερο».