“Πράσινο” το Hoop

483

Ο Κώστας Τσαρτσαρής και ο Μάικ Μπατίστ βρέθηκαν σχολή εκμάθησης καλαθοσφαίρισης ΗΟΟΡ του Γιώργου Μασλαρινού δίνοντας χρώμα Euroleague και έντονο άρωμα τριφυλλιού“. Ο εορταζόμενος μάλιστα, Κώστας Τσαρτσαρής εκτός από ένα συνολικό “χρόνια πολλά” δέχθηκε και μία ανθοδέσμη, ενώ και τους δύο παίκτες υποδέχθηκε ο Δήμαρχος Νεάπολης – Συκεών, Σίμος Δανιηλίδης.
Οι δύο παίκτες εκτός από το ότι υπέγραψαν πολλά αυτόγραφα, μίλησαν με τους μικρούς αθλητές και μοιράστηκαν μαζί τους τις εμπειρίες από την καριέρα τους, ενώ έδωσαν και κάποιες συμβουλές.

Το μπάσκετ για μένα είναι ότι καλύτερο μου έχει συμβεί. Ό,τι θα ζήσετε μέσα από το μπάσκετ θα είναι κάτι σημαντικό, αλλά εκτός από καλοί αθλητές θα πρέπει να είστε και καλοί στο σχολείο σας και να μην το παρατάτε αλλά να τα συνδυάζετε. Αυτό γιατί η ζωή είναι μεγάλη και κρύβει κινδύνους” είπε αρχικά ο Κώστας Τσαρτσαρής και συνέχισε:

“Τις επιτυχίες δεν τις βαριέσαι και είναι ωραίο να σηκώνεις κούπες και να είσαι στην κορυφή”. Όταν ρωτήθηκε για το αν σκέφτεται να αλλάξει ομάδα έκανε ξεκάθαρο ότι: “Το να παίζεις στον Παναθηναϊκό είναι δώρο Θεού“.

Ο Μάικ Μπατίστ τόνισε: “Είναι τιμή μου που βρίσκομαι εδώ. Κι αυτό το λέω γιατί είναι πολύ σημαντικό για έναν επαγγελματία αθλητή να βρίσκεται απέναντί σας για να σας δώσει κίνητρα να παίξετε μπάσκετ κάτι που δεν είχα την ευκαιρία στην ηλικία σας. Έπαιζα σε αλάνες και ανοιχτά γήπεδα μαζί με τον αδερφό μου Νέλσον και προσπαθούσα να μιμηθώ άλλους που έπαιζα μαζί τους ή αυτούς που έβλεπα στην τηλεόραση και να εξελιχθώ”.

Για το πόσο δύσκολο ήταν για τον ίδιο ερχόμενος στον Παναθηναϊκό να μετατραπεί από σμολ φόργουορντ σε πάουερ φόργουορντ/σέντερ σχολίασε: “Ήταν κάτι που επιτεύχθηκε μέσα από σκληρή δουλειά και την πίεση του κόουτς Ομπράντοβιτς που μου τόνιζε ότι θα ήταν κάτι που θα με βοηθούσε στην καριέρα μου και εγώ θα βοηθούσα την ομάδα”.

Ο Αμερικανός φόργουορντ αναφέρθηκε και στον πιο δύσκολο αντίπαλο του Παναθηναϊκού στην Ελλάδα: “Ο Ολυμπιακός, γιατί η πίεση είναι μεγάλη στο να τους κερδίσουμε και για μας αλλά και για τους φιλάθλους μας”.

ΠΗΓΗ:www.basketblog.gr