ΠΚ Νεάπολης: Αυτοκριτική και αιχμές κατά της διαιτησίας

279

Διαβάστε τον σχολιασμό του χθεσινού αγώνα του ΠΚ Νεάπολης κόντρα στα Αστέρια, όπως αναρτήθηκε στο pk.neapolis.blogspot.gr:

«Με τη λήξη του χθεσινού αγώνα και την τελική νίκη με 79-74 επί των Αστεριών η ομάδα μας έκανε το 2 στα 2. Πολλοί βλέποντας το τελικό σκορ θα πουν πως ήταν ένα γερό ματς με τις ομάδες να είναι κοντά στο σκορ  και να παλεύουν για την νίκη… και θα υπήρχε μια δόση αλήθειας σε αυτό.

Απλά θα πρέπει να προσθέσουμε την χαλαρότητα των αθλητών μας στα σημεία που περνάμε μια διαφορά, την  διαιτησία που δεν άφηνε τις δύο ομάδες να κάνουν παιχνίδι και το άγχος της πρώτης εντός έδρας της ομάδας μπροστά στους φίλους της… Το τελευταίο θα πρέπει να το έχει αποβάλει πλέον η ομάδα και να μη ξαναεμφανιστεί ούτε για δικαιολογία στις αναλύσεις των αγώνων μας από εδώ και περά…

Το πρώτο ημίχρονο ήταν πολύ επιθετικό και έληξε 47-43 υπέρ της Νεάπολης. Σε αυτό συντέλεσε και η διαιτησία των Λόρτου και Κουτσουμάρη που κράτησαν το παιχνίδι στα δικά τους χεριά δίνοντας στις δύο ομάδες 43 βολές χωρίς το παιχνίδι να είναι ιδιαίτερα δυνατό ή αντιαθλητικό… απλά σφύριζαν ότι ήταν σε κίνηση εντός και εκτός ρακέτας, πολλές φορές και ότι ήταν σε ακινησία.

Το δεύτερο ημίχρονο ήταν ακριβώς το αντίθετο από το πρώτο. Η Νεάπολη έδειξε γιατί ήταν η κορυφαία στην άμυνα πέρσι. Οι αθλητές της έτρεξαν, πάλεψαν και δούλεψαν στην άμυνα. Στο δεύτερο μέρος η ομάδα ήταν ΟΜΑΔΑ. Κράτησε τους αντίπαλους χαμηλά, έφυγε με +10 δυο φορές, αλλά εκεί που είχε τις ευκαιρίες για μεγαλύτερη διάφορα η χαλάρωση κατέβαζε τη διάφορα σε μονοψήφιο σκορ.

Η ατυχία του τραυματισμού του Θ. Δέλλα που αποχώρησε στο 4′ του 3ου δεκαλέπτου, η τεχνική ποινή του κορυφαίου μέχρι τότε αθλητή μας Β. Παντούλα και η αποσύνταξη της λειτουργιάς μας έδωσαν στον αντίπαλο την ευκαιρία να κυνηγήσει το παιχνίδι εκεί που έδειχνε πως είχε τελειώσει.

Καλύτερος στο παιχνίδι ο Π. Κοσμίδης, πολύ κάλος έως την τεχνική ποινή ο Β. Παντούλας, με θετικές και αρνητικές στιγμές οι υπόλοιποι αθλητές μας που έδειξαν με αντίπαλο μια νεανική ομάδα πως και προπονήσεις έχουν και να τρέξουν μπορούν και να παλέψουν αλλά το σημαντικότερο ότι έχουν το μάτι του τίγρη που και σε κακή μέρα δε θέλει να χάνει…

Δεν ήταν σε μέρα οι διαιτητές του αγώνα κ.κ.Λόρτος και Κουτσουμάρης, ο αγώνας κράτησε δύο ώρες και οι δυο ομάδες σούταραν πάνω από 50 βολές χωρίς ο αγώνας να είναι δυνατός ή αντιαθλητικός».

*Να σημειωθεί ότι το blog είναι ανεξάρτητο από την επίσημη θέση του συλλόγου.