Πήρε το διπλό ο ΚΑΟΣ

232
Με καθαρό μυαλό και σταθερή απόδοση ο ΚΑΟΣ νίκησε τελικά τις αντοχές του Πύργου Χαλάστρας επικρατώντας με 53-70.

Όπως διαβάζουμε στο επισημο site της ομάδας του ΚΑΟΣ , «σε έναν πολύ όμορφο εκτός έδρας αγώνα η ομάδα έκανε μία εξαιρετική εμφάνιση και απέδειξε ότι συνεχίζει να απομακρύνεται από τον κακό εαυτό της. Παίκτες και προπονητής αξίζουν τα θερμά μας συγχαρητήρια, τόσο για την κορυφαία απόδοση, όσο και για την υποδειγματική ηρεμία/ψυχραιμία, σημείο που σε προηγούμενους αγώνες αποτέλεσε την «αχίλλειο πτέρνα» μας. Συγχαρητήρια και στην ομάδα της Χαλάστρας, που πάλεψε για την νίκη με όλες τις δυνάμεις της, τόσο στο παρκέ όσο και στην κερκίδα.

Το παιχνίδι ξεκίνησε με πολύ δυνατές άμυνες, καθώς και οι δύο ομάδες έδειξαν αποφασισμένες να διεκδικήσουν τη νίκη. Ο Πύργος άνοιξε το σκορ και κατάφερε να δημιουργήσει μια μικρή διαφορά που οριακά άγγιξε τους 5 πόντους. Η ομάδα παρέμεινε ψύχραιμη, έμεινε προσηλωμένη στο παιχνίδι της και έτσι το δεκάλεπτο έληξε 16-13.
Στο δεύτερο δεκάλεπτο η εικόνα του ντέρμπυ για γερά νεύρα συνεχίστηκε. Ενώ ο ΚΑΟΣ όμως συνέχισε την σταθερά καλή απόδοσή του, ο Πύργος, παρά τις συνεχείς αλλαγές, άρχισε να “μένει” από δυνάμεις. Έτσι ομάδα μας κατάφερε σταδιακά να μηδενίσει το προβάδισμα των αντιπάλων και στη συνέχεια να περάσει μπροστά, με το ημίχρονο να λήγει 28-32.
Στο τρίτο δεκάλεπτο οι αντίπαλοι προσπάθησαν με κάθε τρόπο να κρατηθούν κοντά στο σκορ, αλλά η ομάδα ήταν σε πολύ καλή μέρα και με αμείωτη απόδοση αύξησε σιγά σιγά την διαφορά η οποία έφτασε μέχρι και τους 9 πόντους λίγο πριν την λήξη του δεκαλέπτου, το οποίο τελείωσε 41-49.
Η κορυφαία απόδοση της ομάδας συνεχίστηκε και στο τέταρτο δεκάλεπτο, ο Πύργος όμως δεν μπορούσε πλέον να ακολουθήσει τον ρυθμό του αγώνα και έτσι η διαφορά συνέχισε να ανεβαίνει αγγίζοντας προς το τέλος του αγώνα τους 20 πόντους. Στα τελευταία λεπτά και οι δύο ομάδες έδωσαν χρόνο συμμετοχής στο εφηβικό τους, ο ρυθμός του αγώνα όμως δεν έπεσε μέχρι τα τελευταία δευτερόλεπτα και έτσι το σκορ έληξε 53-70.
Ιδιαίτερη αναφορά πρέπει να γίνει στο γενικότερο κλίμα του αγώνα, που διέπονταν από το αθλητικό πνεύμα και άφησε στους παίκτες και φιλάθλους και των δύο ομάδων τις καλύτερες εντυπώσεις. Οι αθλητές και των δύο ομάδων, πέρα από κάποιους στιγμιαίους εκνευρισμούς και σκληρές άμυνες που δεν μπορούν φυσικά να λείπουν από ένα ντέρμπι, έδειξαν πλήρη σεβασμό προς τους αντιπάλους τους, ενώ ταυτόχρονα και η διαιτησία ήταν πολύ καλή. Κυρίως όμως η φιλοξενία της Χαλάστρας ήταν υποδειγματική, καθώς οι φίλαθλοι του Πύργου, ενώ γέμισαν το γήπεδο και δεν έπαψαν στιγμή να στηρίζουν την ομάδα τους, δεν παρεκτράπηκαν σε κανένα σημείο και αποτέλεσαν παράδειγμα σωστής συμπεριφοράς για κάθε δυνατή έδρα.
Η προσοχή μας πλέον στρέφεται στον επόμενο αγώνα, στον οποίο ελπίζουμε πως θα συνεχιστεί η πολύ καλή εικόνα που έχει στους τελευταίους αγώνες η ομάδα».