Πεφάνης: “Να δώσουμε το 100%”

260

Η Εθνική ομάδα των Παίδων θα αντιμετωπίσει αύριο (16/08, 14.15) την Γαλλία στα προημιτελικά του Ευρωπαϊκού Πρωταθλήματος και θέλει να διατηρήσει το αήττητο για να εξασφαλίσει μια θέση στην 4άδα.

“Κάθε παιχνίδι είναι διαφορετικό. Και το συγκεκριμένο είναι αρκετά σημαντικο γιατί μπορεί να μας ρίξει τέσσερις θέσεις κάτω ή να μας ανεβάσει τέσσερις θέσεις πάνω”, υποστήριξε ο Αντώνης Πεφάνης. “Εχουμε αντιμετωπίσει την Γαλλία σε δύο τουρνουά. Ενα στην Τουρκία, όπου κερδίσαμε και ένα στην Γαλλία που χάσαμε. Ομως τα αποτελέσματα στα φιλικά παιχνίδια δεν έχουν καμία σημασία. Σημασία έχει να γινόμαστε καλύτεροι παιχνίδι με παιχνίδι. Ξέρουμε τα βασικά χαρακτηριστικά που παιχνιδιού των Γάλλων. Ο κόουτς μας έχει μιλήσει και μας έχει πει πως να τους αντιμετωπίσουμε. Για να τα καταφέρουμε θα πρέπει να δώσουμε το 100% μας, όπως έχουμε κάνει μέχρι τώρα. Οσο βρισκόμαστε στο παρκέ πρέπει να τα δίνουμε όλα και στο τέλος ξέρουμε πως θα τα καταφέρουμε, όπως ήδη έχουμε αποδείξει”.

Για το αν το άγχος είναι περισσότερο λόγω της κρισιμότητας της αναμέτρησης, είπε: “Το άγχος πάντα υπάρχει και πάντα πρέπει να υπάρχει γιατί δείχνει το πόσο ενδιαφέρεσαι και θέλεις τη νίκη. Ο αγώνας αυτός είναι ένας από τους πιο σημαντικούς που θα παίξουμε και είναι το παιχνίδι που θα κρίνει σε μεγάλο βαθμό την πορεία μας. Πιστεύω πως μόλις πατήσουμε παρκέ και γίνει το τζάμπολ θα φύγει το άγχος και θα επικρατήσει το πάθος και η συγκέντρωση”.