Περίεργα γούρια αθλητών σε κάθε λογής άθλημα!!!

1403

Και ποιος άνθρωπος σε κάποια φάση της ζωής του δεν έχει πιάσει τον εαυτό του να πιστεύει σε γούρια. Για παράδειγμα την περίοδο των Πανελληνίων εξετάσεων οι περισσότεροι είχαν έναν ”τυχερό” στυλό. Στη δουλειά του ίσως ο καθένας έχει μια ρουτίνα που την ακολουθεί πιστά. Είτε αν κάποιος δει μια μαύρη γάτα στον δρόμο, θα το θεωρήσει γρουσουζιά. Γίνεται, λοιπόν, από αυτό να ξεφύγουν και οι αθλητές και αθλήτριες ακόμα και προπονητές;! Από την πιο χαμηλή κατηγορία μέχρι και το υψηλό επίπεδο οι αθλητές έχουν κάποια γούρια μαζί τους ή κάνουν κάποια συγκεκριμένα πράγματα πριν από τον αγώνα ή την προπόνηση. Παρακάτω υπάρχουν κάποια παραδείγματα των μετρ των γουριών και της δεισιδαιμονίας.

Κατά την αποψή μου κυρίαρχος επί του θέματος είναι ο τενίστας Ραφαέλ Ναδάλ. Ο Ισπανός παρόλο που ειναι 33 χρονών δεν έχει αλλάξει κάποια συνηθειά του και πριν, και κατά την διάρκεια αλλά και μετά των αγώνα. Δηλαδή, μπαίνει στο court πάντα με το δεξί, κρατώντας μια ρακέτα. Ποτέδεν πατάει τις γραμμές, τις οποίες επίσης περνά με το δεξί πόδι. Όταν φτάνει στον πάγκο του τοποθετεί την κάρτα ID με την μπροστινή μεριά προς τα πάνω. Πριν από το παιχνίδι πάντα κάνει ένα κρύο ντους και ελέγχειαν οι κάλτσες του είναι στο ίδιο ύψος η μία με την άλλη. Στη συνέχεια τρώει το ενεργειακό τζελ του, πραγματοποιώντας τέσσερις πολύ συγκεκριμένες κινήσεις. Σκουπίζεται μετά από κάθε πόντο και κάθε φορά που πίνει είτε νερό είτε ενεργειακό ποτό, τοποθετεί τα μπουκάλια σε πολύ συγκεκριμένη θέση.

Και πάλι στον κόσμο του τέννις με μια κυρία, την Σερένα Γουίλιαμς, η οποία δεν αφήνει και αυτή τίποτα στην τύχη. Κατά την διάρκεια κάποιου τουρνουά στο οποίο κερδίζει χρησιμοποιεί πάντα τις ίδιες (βρώμικες) κάλτσες μέχρι το τέλος του τουρνουά. Επιπλέον, δένει με σγκεκριμένο τρόπο τα κορδόνια των παππουτσιών της, αλλά και χτυπάει την μπάλα πέντε φορές πριν το πρώτο σερβίς της και δύο φορές πριν το δεύτερο.

 

Τρίτο παράδειγμα αποτελεί ο μπασκετμπολίστας Jason Terry, ο οποίος θα λέγαμε ότι έχει έν περίεργο γούρι… κοιμάται με τον αντίπαλο το προηγούμενο βράδυ. Συνιθίζει το βράδυ πριν να φοράει το σορτσάκι της ομάδας που έχει να αντιμετωπίσει τη επόμενη μέρα αλλά και να τρώει κοτόπουλο.

 

Στην ίδια κατηγορία με τον Ναδάλ θα μπορούσαμε να βάλουμε και τον coach Γιαννη Ιωαννίδη, αφού κατά την διάρκεια του παιχνιδιού τα πάντα ήταν ρυθμισμένα σύμφωνα με τις δικιές του εντολές. Πιο συγκεκριμένα, σε κάθε αγώνα φορούσε το ίδιο κοστούμι κα κρατούσε τα ίδια πράγματα στα χέρια του κατα την διάρκεια. Επιπλέον, είχε ορίσει τον Φιλίππου αυτόν που θα σούταρε το το τελευταίο καλάθι στην προθέρμανση. Το κορυφαίο, βέβαια, ήταν το γεγονός ότι οι αναπληρωματικοί στον πάγκο καθόνταν πάντα με την ίδια σειρά.

 

Ακόμα ένα παράδειγμα αποτελεί η ποδοσφαιρική Εθνική Ελλάδος του 2004. Ένα μυστικό που οδήγησε την Εθνική μας στην κατάκτηση το τροπαίου Euro 2004 ήταν… οι τηγανιτές πατάτες. Οι διεθνής έτρωγαν τηγανιτές πατάτες πριν από κάθε ματσ και αφού έβλεπαν ότι αυτό είχε αποτέλεσμα το συνέχισαν μέχρι το τέλος του Ευρωπαϊκότουρνουά.

 

Ένας ακόμα μεγάλος αθλητής με γούρια είναι ο Ικέρ Κασίγιαςο οποίος πάντα φοραέι ανάποδα της κάλτσες του, καθώς και δεν ξαναφοράει ποτέ φανέλα με την οποία δέχτηκε γκολ. Αλλά και όταν η ομάδα του πετύχει γκολ αγγίζει τα δοκάρια του.

 

 

Ακόμα ένας αθλητής που εντυπωσιάζει με το πόσο περιποιημένος είναι κάθε φορά σε αγώνα είναι ο Κριστιανο Ρονάλντοαφού έχει σαν γούρι το ξύρισμα. Ο ίδιος ξυρίζεται πριν από κάθε ματς, αλλά κουρεύεται κιόλας.

Τελευταίο παράδειγμα αθλητή αποτελεί ο Μάικλ Τζόρνταν, ο οποίος πάντα φορούσε κάτω απο την στολή των Chicago Bulls το κολλεγιακό του σορτσάκι από όπου και ξεκίνησε να παίζει μπάσκετ. Έτσι, λοιπόν, ζήτησε να να φοράει μακρύ σορτσάκι ώστε να μην φαίνεται το κολλεγιακό. Επειδή, ο Air Jordan αποτελούσε φαινόμενο τα μακριά σορτσάκια καθιερώθηκαν, αφού όλοι ήθελαν να του μοιάσουν!!!

Για το Northbasket

Αργυρω Τζήκου