ΠΕΛΑΡΓΟΙ:Δελτίο Τύπου για το Παγκόσμιο Πρωτάθλημα 3Χ3 στην Αθήνα

223

Η αντίστροφη μέτρηση για την διεξαγωγή του 1ου Παγκοσμίου Πρωταθλήματος Μπάσκετ 3Χ3, Ανδρών και Γυναικών, έχει ξεκινήσει. Η ΕΟΚ με τη συνεργασία του Δήμου Αθηναίων εξασφάλισαν την παγκόσμια διοργάνωση της FIBA και κατάφεραν, στους δύσκολους αυτούς καιρούς, να κάνουν και πάλι τη χώρα μας το σημείο αναφοράς για όσους αγαπούν το μπάσκετ.

Από τις 23 ως τις 26 Αυγούστου 2012 το Παγκόσμιο Πρωτάθλημα θα λάβει χώρα στην καρδιά της Αθήνας, στο Ζάππειο, με τον ειδικά διαμορφωμένο χώρο (με τάπητα και μπασκέτες) μπροστά στο ιστορικό χώρο του Περιστυλίου. Όλες οι παγκόσμιες υπερδυνάμεις του μπάσκετ  θα εκπροσωπηθούν στη διοργάνωση αυτή: Αργεντινή, Βραζιλία, Γαλλία, Ρωσία, Σερβία, Τουρκία, Ισπανία και ΗΠΑ. Συνολικά συμμετέχουν 24 ομάδες σε κάθε κατηγορία, χωρισμένες σε τέσσερις ομίλους των έξι ομάδων. Περνούν στην επόμενη φάση οι τέσσερις πρώτες ομάδες από κάθε γκρουπ (σύνολο 16) και στη φάση των «16» αρχίζουν τα νοκάουτ παιχνίδια, ακριβώς δηλαδή όπως διεξάγεται το Παγκόσμιο Πρωτάθλημα μπάσκετ.

Η Ελληνική Ομάδα των Ανδρών αποτελείται από τους Γιαννόπουλο, Μπόγρη, Παπαντωνίου, Παππά και θα αγωνιστεί υπό τις οδηγίες του Γιώργου Λιμνιάτη. Η Ελληνική Ομάδα των Γυναικών του Γιάννη Γιαννόπουλου αποτελείται από τις Κοσμά, Λύμουρα, Σταυρίδου και Σωτηρίου.

Πρόγραμμα Παγκοσμίου Πρωταθλήματος 3Χ3

ΑΝΔΡΩΝ

ΗΜΕΡΟΜΗΝΙΑ

ΩΡΑ

ΓΗΠΕΔΟ

ΑΓΩΝΑΣ

Πέμπτη 23 Αυγούστου

18:40

1

Ελλάδα-Ρωσία

20:50

Βουλγαρία-Ελλάδα

22:40

Ελλάδα-Ισραήλ

Παρασκευή 24 Αυγούστου

19:10

4

Εσθονία-Ελλάδα

Σάββατο 25 Αυγούστου

18:20

1

Βραζιλία-Ελλάδα

 

ΓΥΝΑΙΚΩΝ

ΗΜΕΡΟΜΗΝΙΑ

ΩΡΑ

ΓΗΠΕΔΟ

ΑΓΩΝΑΣ

Πέμπτη 23 Αυγούστου

18:00

4

Ελλάδα-Ουγγαρία

20:30

1

Τσεχία-Ελλάδα

23:00

4

Ελλάδα-Γαλλία

Παρασκευή 24 Αυγούστου

19:50

1

Νεπάλ-Ελλάδα

Σάββατο 25 Αυγούστου

19:20

3

Ελλάδα-Σλοβακία

 

Οι Πελαργοί, φυσικά, δε θα μπορούσαν να λείψουν από μια τέτοια γιορτή! Για το λόγο αυτό καλούμε τα Μέλη και τους φίλους μας να φορέσουν τα T-S του Συνδέσμου, να πάρουν στα χέρια τους τις Ελληνικές Σημαίες και να δώσουν βροντερό παρόν στα γήπεδα του Ζαππείου, όχι μόνο για να παρακολουθήσουν από κοντά τους αγώνες, αλλά και για να εμψυχώσουν τις δυο Ελληνικές Ομάδες στην προσπάθειά τους να διακριθούν.

 

Για το ΔΣ των Πελαργών

O Πρόεδρος

Η Γραμματέας

Σαχαρίδης Φώτης

Ράσκου Μαριέττα