Πατέρας και Υιός Σαχινιδης συμπαίκτες στο ΠΚ ΝΕΑΠΟΛΗΣ

293


 

Η χθεσινή βραδιά (1/12/23) θα μείνει χαραγμένη στην μνήμη όλων μας και κυρίως στην μνήμη της οικογένειας Σαχινίδη.

 Αλλά πριν φτάσουμε στη χθεσινή βραδιά ας κάνουμε ένα μίνι φλας μπακ για αυτούς που δεν γνωρίζουν για το τι εστί Σαχινίδης Γιώργος (πατέρας) στο μπασκετικό χάρτη της Θεσσαλονίκης.

 



 

 Ο Γιώργος Σαχινίδης γεννήθηκε στην Θεσσαλονίκη το 1976 και ξεκίνησε το μπάσκετ στον ΠΑΟΔ. Νωρίς νωρίς έδειξε το ταλέντο του και πήρε μεταγραφή για την ομάδα του ΠΑΟΚ ως έφηβος, όπου και κατέκτησε το πανελλήνιο πρωτάθλημα Εφήβων 1993-94. Στην ομάδα του ΠΑΟΔ επέστρεψε (ο ΠΑΟΔ στην Α2 αγωνίστηκε την εξαετία 1986-1992 όπου μάλιστα κρατάει το ρεκόρ μεγαλύτερης διαφοράς εκτός έδρας νίκης , ΜΕΝΤ-ΠΑΟΔ 61-114). Στον ΠΑΟΔ ο Γιώργος πρόλαβε  και πήρε το βάπτισμα του πυρός στην τελευταία χρονιά της Α2, 16 χρονών, όπου και σε 5 συμμετοχές πέτυχε 11 πόντους. Τα επόμενα χρόνια αναδείχθηκε ο ηγέτης της ομάδας του Διοικητηρίου σε Β΄και Γ΄εθνική.  Όταν πρωτοφόρεσε τα χρώματα του συλλόγου μας ήταν το μεγάλο μπασκετικό όνομα της πόλης μας και γρήγορα μαζί του ήρθαν και οι επιτυχίες μιας και το ΠΚ Νεάπολης ανέβηκε στις εθνικές κατηγορίες και καθιερώθηκε στον μπασκετικό χάρτη της Ελλάδας. Τα χρόνια πέρασαν ο Γιώργος έκανε τον κύκλο του και έπαιξε με το ίδιο σθένος και σε άλλες ομάδες της πόλης μας. Και φτάνουμε στη φετινή χρονιά. Με την επιστροφή του στον σύλλογο μας. 

 



 

 Με την επιστροφή του Γιώργου Σαχινίδη, στο μυαλό όλων μας – και του δικού του, ήταν  να δούμε στο παρκέ να αγωνιστεί μαζί με τον 18χρονο γιο του Ξενοφών(γεν.2005), ο οποίος και παίζει στην Γ΄Εθνική (ΕΚ Σταυρούπολη). Πλέον αυτό ήταν εφικτό μιας και με τους νέους μεταγραφικούς κανόνες της ΕΟΚ, ένας αθλητής μπορεί να έχει διπλό δελτίο, κάτι που με τη σύμφωνη γνώμη της ομαδας του πραγματοποιήθηκε. Έτσι φτάσαμε στη χθεσινή πρώτη κοινή τους εμφάνιση στο παρκέ της Νεάπολης.

 Πατέρας και Γιος Σαχινίδη έπαιξαν παρέα, ίδρωσαν και έδωσαν άλλον αέρα, συγκινησιακό, στο προφιλ του αγώνα με τον Γαλαξία Αδένδρου.

 



 

 Εμείς να ευχηθούμε τα καλύτερα και για τους δύο και να αγωνίζονται για πολλά πολλά χρόνια ακόμη. Και κάτι τελευταίο : ο μικρός έχει ένα μεγάλο παράδειγμα ήθους μέσα στο σπίτι του. Το οποίο και έχει κερδίσει με την αγωνιστική του συμπεριφορά ο πατέρας του εδώ και 34 χρόνια που παίζει μπάσκετ.

Ακολουθεί βίντεο με το πρώτο καλάθι του Ξενοφών υπό το βλέμμα του πατέρα του Γιώργου.