Παραμένει στην προεδρία της ΕΟΚ ο Γ.Βασιλακόπουλος

444

Με τη συμμετοχή αρκετών σωματείων από όλη την χώρα ολοκληρώθηκε σε κεντρικό ξενοδοχείο της Αθήνας η Γενική Συνέλευση της ΕΟΚ. Ο Γιώργος Βασιλακόπουλος εκλέχθηκε εκ νέου πρόεδρος της Ελληνικής ομοσπονδίας Καλαθοσφαίρισης. Στη θέση του Γενικού Γραμματέα θα παραμείνει ο Γιώργος Τσαγκρώνης, ενώ Αντιπρόεδρος της ΕΟΚ εκλέχθηκε ο Γιώργος Κολοκυθάς. Ταμίας της ομοσπονδίας εκλέχθηκε ο Δημήτρης Μπασούρης, ενώ ο Αριστείδης Γολέμης θα είναι ο νέος πρόεδρος της επιτροπής πρωταθλημάτων. Αξίζει να σημειωθεί ότι ο Γιώργος Βασιλακόπουλος βρίσκεται στη θέση του προέδρου της ΕΟΚ από τις 13/09/2010.

Το χρονικό της ΓΣ της ΕΟΚ

Οι εργασίες ξεκίνησαν με την εκλογή προέδρου και γραμματέα της συνέλευσης ενώ ακολούθησε η έκθεση της εξελεγκτικής επιτροπής. Εν συνεχεία εγκρίθηκε ο οικονομικός απολογισμός για το πρώτο οκτάμηνο του έτους και έγινε η λογοδοσία και έκθεση πεπραγμένων της απερχόμενης διοίκησης, από τον γενικό γραμματέα Παναγιώτη Τσαγκρώνη. Να σημειωθεί ότι το απερχόμενο ΔΣ απηλλάγη από κάθε ευθύνη.

Αμέσως μετά το λόγο πήρε ο πρόεδρος της ΕΟΚ, Γιώργος Βασιλακόπουλος, ο οποίος αναφέρθηκε στους δύο αποχωρήσαντες από το ΔΣ Απόστολο Τασούλα και Μιχάλη Βιντζηλαίο, οι οποίοι μάλιστα ανακηρύχτηκαν επίτιμα μέλη της ΕΟΚ. Λίγο πριν την ολοκλήρωση της ΓΣ ο κ. Βασιλακόπουλος τοποθετήθηκε ξανά εκθειάζοντας τον ρόλο της Ομοσπονδίας σε αθλητικό κοινωνικό και θεσμικό επίπεδο. Επίσης, επισήμανε πως στις δύσκολες στιγμές που περά η χώρα θα πρέπει να πρυτανεύσει από όλους η ομόνοια και η ενότητα.

Στη συνέχεια, έγινε η εκλογή της εφορευτικής επιτροπής και άρχισαν οι αρχαιρεσίες για την εκλογή μελών Δ.Σ., 18 τακτικών και 5 αναπληρωματικών και εξελεγκτικής επιτροπής, 3 τακτικών και 2 αναπληρωματικών.