Παράπονα από την Ασπίδα Ξάνθης για την φιλοξενία των Τιτάνων Παλαμά

917

Η Ασπίδα Ξάνθης το βράδυ της Κυριακής γνώρισε την ήττα από τους νεοφώτιστους Τιτάνες Παλαμά στην Καρδίτσα, όμως εξέδωσε ανακοίνωση με την οποία κάνει γνωστά τα παράπονα και τις παρατηρήσεις της για τον αγώνα και την φιλοξενία που αντιμετώπισε.

Συγκεκριμένα με ανακοίνωσή της, η Ξανθιώτικη ομάδα το πρωί της Δευτέρας τόνισε πως την Κυριακή στο παιχνίδι με τους Τιτάνες στην Καρδίτσα, συνάντησε μακράν την χειρότερη φιλοξενία από αντίπαλη ομάδα έως τώρα, ενώ αναφέρθηκε και στην διαιτησία του αγώνα γενικότερα, αλλά και ειδικότερα στα τελευταία λεπτά, φέρνοντας μάλιστα και συγκεκριμένο παράδειγμα φάσης. Αναλυτικά η ανακοίνωση, αναφέρει μεταξύ άλλων:

«Με 11″ να απομένουν ο Παπαδάκης κατέβαζε την μπάλα, δύο αμυντικοί πήγαν πάνω του, κάνοντας πεντακάθαρο φάουλ, οι διαιτητές έκλεισαν τα μάτια και οι Τιτάνες με εύκολο καλάθι έγραψαν το 69-67. Στα τελευταία δευτερόλεπτα η ομάδα μας ήταν άστοχη σε σουτ τριών πόντων και το παιχνίδι έληξε με νίκη των γηπεδούχων.

Παρατήρηση 1η: σε ένα παιχνίδι ντέρμπι με την μία ομάδα να προηγείται με δέκα πόντους πέντε λεπτά πριν την λήξη και την άλλη να προσπαθεί να μειώσει, τα 1-7 φάουλ σε όλο το τέταρτο δεκάλεπτο είναι μία τουλάχιστον περίεργη εικόνα. Επίσης η ανοχή των διαιτητών δεν είναι κάτι διαπραγματεύσιμο, θεωρούμε ότι υπόκειται στους κανόνες του αθλήματος ή μήπως όχι;

Παρατήρηση 2η: συναντήσαμε μακράν την χειρότερη φιλοξενία από τους παίκτες και τους παράγοντες των Τιτάνων, επί σαράντα λεπτά μας προκαλούσαν και μας έβριζαν (εξαίρεση ο προπονητής τους ο κύριος Φόρος που είναι κύριος με Κ κεφαλαίο). Φυσικά έβαλαν και στο ίδιο «τρυπάκι» τον κόσμο τους από την κερκίδα, που στο τέλος ξέφυγε.

Παρατήρηση 3η: το ρητό «ο σκοπός αγιάζει τα μέσα» έχει διαφορετική ερμηνεία ανάλογα με την αισθητική του καθενός, όπως φυσικά και το ρητό »οφθαλμόν αντί οφθαλμού».

Εμείς αποδεχόμαστε την ήττα σαν ένα μεγάλο μάθημα για το πώς πρέπει να προσεγγίζουμε πρόσωπα και καταστάσεις και συνεχίζουμε ακόμα πιο πεισμωμένοι, όπως δήλωσε και ο προπονητής μας, με πίστη στις δυνατότητες των αθλητών μας».