Παράδας: Το καλό κλίμα μας κράτησε ενωμένους ως το τέλος

528

Το φετινό πρωτάθλημα της Α’ ΕΚΑΣΘ, ολοκληρώθηκε με την ομάδα του Ασβεστοχωρίου να τερματίζει στη μέση της βαθμολογίας και να έχει φέρει εις πέρας το στόχο της παραμονής.

Προπονητής της ομάδας είναι ο Κώστας Παράδας ο οποίος από τα συνολικά 11 χρόνια της καριέρας του ως τεχνικός, τα έξι τα έχει περάσει στο Ασβεστοχώρι. Ακόμα έχει εργαστεί σε Χορτιάτη, ΧΑΝΘ, Δόξα Ρετζικίου, ΒΑΟ, και Αιγινιακό. Το «Northbasket» επικοινώνησε με τον έμπειρο κόουτς ο οποίος αναφέρθηκε στη φετινή πορεία που πραγματοποίησε ο σύλλογος αλλά και στα προβλήματα που αντιμετώπισαν κατά τη διάρκεια της σεζόν: «Σε γενικές γραμμές η χρονιά εξελίχθηκε έτσι όπως υπολογίζαμε. Είχαμε θέσει ως στόχο τη παραμονή και αυτό το καταφέραμε αρκετά νωρίς. Πιστεύω ότι με βάση τα όσα δείξαμε μέσα στον αγωνιστικό χώρο, δίκαια καταλάβαμε την έβδομη θέση».

Συνέχισε λέγοντας: «Δυστυχώς όλη τη χρονιά αντιμετωπίσαμε πολλά οικονομικά προβλήματα. Αν εξαιρέσουμε τον έφορο της ομάδας Μπάμπη Γιαννακούδη που ήταν συνεχώς στο πλευρό μας και τον ευχαριστώ ιδιαίτερα γι’ αυτό, όλοι οι υπόλοιποι από τη διοίκηση ήταν εξαφανισμένοι.

Η ομάδα λειτούργησε από μόνη της και σίγουρα αν δεν αντιμετωπίζαμε αυτά τα εξωαγωνιστικά προβλήματα θα μπορούσαμε να είχαμε πάει καλύτερα. Το θετικό είναι ότι δεν υπήρξε καμία αποχώρηση παίκτη μεσούσης της σεζόν και αυτό οφείλεται στο πολύ καλό κλίμα που είχαμε. Αυτό ήταν που μας κράτησε ενωμένους μέχρι το τέλος. Θέλω να ευχαριστήσω όλα αυτά τα παιδιά γι’ αυτή την εξαιρετική συνεργασία που είχαμε».

Όσον αφορά το επίπεδο της Α’ ΕΚΑΣΘ ο κόουτς Παράδας ανέφερε: «Αν αναλογιστούμε τα οικονομικά προβλήματα που ταλανίζουν τους περισσότερους συλλόγους, τότε το επίπεδο του πρωταθλήματος ήταν αρκετά καλό. ΧΑΝΘ, Μακαμπή και ΒΑΟ ανέβηκαν δίκαια, αλλά για εμένα ευχάριστη έκπληξη αποτέλεσε ο Ήφαιστος. Μία ομάδα που κανείς δεν περίμενε στην αρχή της σεζόν ότι μπορούσε να πάει τόσο καλά».

Στο τέλος ο έμπειρος προπονητής αναφέρθηκε στην επόμενη σεζόν και στο αν θα ήθελε να παραμείνει στο Ασβεστοχώρι: «Αν αλλάξει λίγο η κατάσταση στη διοίκηση είμαι θετικός στο να παραμείνω. Αν αποφασίσουν οι διοικούντες με πράξεις και όχι στα λόγια όπως έγινε πέρσι να διαθέσουν ένα ποσό για την ομάδα θα ήθελα να συνεχίσω. Πιστεύω ότι το συγκεκριμένο θέμα θα ξεκαθαρίσει οριστικά μέχρι την επόμενη εβδομάδα. Έχω δεχτεί κρούση από κάποιες ομάδες υψηλότερων κατηγοριών αλλά πρώτα θα περιμένω το Ασβεστοχώρι».

 

Γιώργος Κυπραίος