Πανοραμική ματιά στα 8 παιχνίδια του NBA

253

Πηγή: Fundamentals

Χωρίς κάποια ιδιαίτερη έκπληξη εκτυλίχθηκε η προτελευταία βραδιά στη regular season του NBA. Οι περισσότερες ομάδες έκαναν το χρέος τους, με μοναδική έκπληξη τη “γκέλα” των Clippers στο Houston.
Αναλυτικά:

Wizards beat Cavaliers 120-105, clinch East play-in spot | Sports | times-news.comΣτο πρώτο παιχνίδι που έγινε στην πρωτεύουσα, οι Washington Wizards κέρδισαν με 120-105 τους Cavaliers, έχοντας για ακόμα μια αναμέτρηση τον Russell Westbrook ως κορυφαίο με 21 πόντους, 12 rebounds και 17 assists, ενώ έξι ακόμα παίκτες του Scott Brooks είχαν διψήφιο αριθμό πόντων. Από τους Cavs o Collin Sexton είχε 26.
Πίστονς-Νάγκετς 91-104: Ο Γιόκιτς έκανε πάρτι στο Ντιτρόιτ (vid) | NovasportsΣτο Detroit του Michigan οι Denver Nuggets κέρδισαν με 91-104, οδηγούμενοι από το Triple-Double του Nikola Jokic (20-15-11) και τους 20 πόντους του Markus Howard. Οι Nuggets προφανώς καταλαμβάνουν την 3η θέση στη Δύση και θα αντιμετωπίσουν με πλεονέκτημα είτε τους Blazers είτε τους Lakers.
Philadelphia 76ers take top seed in East with victory over Orlando MagicΚαι η “Philly” επιβεβαίωσε τα προγνωστικά, κερδίζοντας στη Florida με 97-122 τους Orlando Magic. 20 πόντους είχε ο Seth Curry από τους νικητές, στους οποίους ο Doc Rivers μοίρασε τον χρόνο και 21 πέτυχε ο Ignas Brazdeikis από τους ηττημένους.
Bogdanovic brings Utah Jazz closer to securing league-best record - World  Today NewsΤο καθήκον τους έκαναν και οι Utah Jazz, οι πρωτοπόροι του NBA, που πέρασαν από την Oklahoma με το 93-109 επί των αδύναμων φέτος Thunder. Όλοι οι παίκτες της αποστολής του Quin Snyder πήραν αρκετά λεπτά συμμετοχής, με τον Bojan Bogdanovic να ξεχωρίζει με 22 πόντους από τους νικητές και τον Gabriel Deck με 18 από τους ηττημένους.
Mavs book NBA playoff spot; Wizards secure play-in berth – Manila BulletinTriple-Double “έγραψε” επίσης και ο πιτσιρικάς, Luka Doncic, με 20 πόντους, 10 rebounds και 11 assists, οδηγώντας τους Mavericks στη νίκη με 114-110 επί των Raptors, εξασφαλίζοντας και μαθηματικά την παρουσία της ομάδα του Rick Carlisle στα Playoffs, όπου πιθανότατα σε ένα πολύ δύσκολο matchup πρώτου γύρου θα αντιμετωπίσουν με μειονέκτημα έδρας τους Los Angeles Clippers, οι οποίοι γνώρισαν απρόσμενη ήττα στο Toyota Center του Houston από τους Rockets με 122-115.
Ρόκετς-Κλίπερς 122-115: Η εξαιρετική εμφάνιση του Όλινικ (vid) | Novasports
Ο Kelly Olynyk με 20 πόντους, 9 rebounds και 11 assists και ο Jae’Sean Tate με 20 πόντους ήταν οι κύριοι πρωταγωνιστές της μόλις 17ης νίκης των “ρουκετών”. Ήταν η μόλις 4η νίκη στα τελευταία 26 παιχνίδια για τους Rockets, που ετοιμάζονται για κάτι καλύτερο την επόμενη σεζόν.
NBA: Grizzlies nip Kings in battle of second-stringers - CWEB SportsΣτο Tennessee οι Grizzlies κέρδισαν εκ νέου τους Kings, που για 15η σερί σεζόν μένουν εκτός Playoffs, αποτελώντας παράδειγμα προς αποφυγήν για ομάδες που σχεδιάζουν tanking και αποτυγχάνουν έστω μια σεζόν όλα αυτά τα χρόνια να παίξουν ωραίο μπάσκετ ακόμα και χωρίς αποτέλεσμα. Τελικό σκορ 107-106 με τον Terence Davis να αστοχεί στο σουτ που θα έδινε τη νίκη στους Kings στην εκπνοή. Ένας άλλος… βασιλιάς και συγκεκριμένα ο Rookie, Louis King, με 27 πόντους, 9 rebounds, 3 assists, 3 κλεψίματα και 2 κοψίματα ήταν ο κορυφαίος των ηττημένων, ενώ για τους νικητές ο Justise Winslow, που διαμόρφωσε με βολές το τελικό σκορ, ήταν και ο κορυφαίος με 25 πόντους και 13 “σκουπίδια”.
Santiago Mejia (@SantiagoMejia) | TwitterΤέλος, στο Golden State, οι Warriors πήραν σπουδαία νίκη με 125-122 επί των Pelicans και, όπως όλα δείχνουν, θα αντιμετωπίσουν για μια θέση στα Playoffs, τους Memphis Grizzlies. Αν και έπαιζαν χωρίς τους Curry και Green, o Jordan Poole με 38 πόντους και ο Mychal Mulder με 28 ήταν οι πρωταγωνιστές του αγώνα, με τον Nickeil Alexander-Walker να ξεχωρίζει από τους Pelicans με 30.

Πηγή: Fundamentals