Πανικός στα Playoffs. Βόμβες από Baskonia και Zalgiris!

572

Τεράστια διπλά για Baskonia και Zalgiris απέναντι σε CSKA και Fenerbahce αντίστοιχα. Από τις βραδιές που σε κάνουν να αγαπάς λίγο παραπάνω αυτό το άθλημα. Αχ αυτά τα βράδια του Απρίλη. Πιο αναλυτικά:

CSKA Moscow – KIROLBET Baskonia Vitoria Gasteiz: 68-78 (1-1)

Οι Βάσκοι κατάφεραν να εκμεταλλευτούν το μεγάλο πλεονέκτημα της front line τους και χτυπώντας την “αρκούδα” στην καρδιά της ρακέτας της με 20/33 δίποντα και κρατώντας την παράλληλα μόλις στις 13 τελικές για 16 λάθη, κατάφεραν να φύγουν με το μεγάλο διπλό από τη Megasport Arena της Μόσχας με σκορ 68-78. Ένα διπλό που τους βάζει σε θέση οδηγού στη σειρά, δίνοντας την ευκαιρία στην ομάδα του Velimir Perasovic να τελειώσει τη σειρά στην Ισπανία και να πάρει το εισιτήριο για… το σπίτι τους και το Final-4 της φετινής διοργάνωσης. Μεγάλος πρωταγωνιστής του αγώνα ο Vincent Poirier, που σε μια αρχοντική εμφάνιση είχε 14 πόντους (6/6 δίποντα και 2/2 βολές), 15 rebounds, 4 κλεψίματα και 32 βαθμούς στο σύστημα αξιολόγησης, ενώ στο δεύτερο ημίχρονο ο Darun Hilliard πέταγε φωτιές, πετυχαίνοντας 3/4 τρίποντα και 16 συνολικά πόντους. Πολύ καλός και ο Rookie, Shavon Shields με 15 πόντους και μόλις ένα άστοχο σουτ, για τον οποίο χύθηκε πολύ… μελάνι στους περυσινούς τελικούς της ιταλικής Serie A από τη σελίδα μας.
Οι Βάσκοι είχαν το προβάδισμα από την αρχή της αναμέτρησης και δεν κοίταξαν ποτέ πίσω. Είχαν υπομονή και καθαρό μυαλό και έβγαλαν μεγάλη ένταση στο παρκέ κυριαρχώντας πλήρως των Ρώσων. Πέτυχαν τα μεγάλα σουτ που χρειάστηκαν και αυτό είναι το μεγαλύτερο παράσημο για τη συνέχεια. Πρώτοι σκόρερ από την ομάδα του Δημήτρη Ιτούδη οι Higgins με 15 και Clyburn και Rodriguez με 14 έκαστος.
Το τι προβλέπεται να γίνει στη Fernando Buesa Arena την επόμενη εβδομάδα είναι κάτι πέρα από τις μεγαλύτερες προσδοκίες μας. Άλλο χρώμα λέμε…

Fenerbahce Beko Istanbul – Zalgiris Kaunas: 80-82 (1-1)

Το είπαμε και στο preview μας. Πέρυσι άλλαξαν σε μεγάλο βαθμό την οπτική πολλών φιλάθλων για το άθλημα και ανάγκασε ακόμα και τους πιο δύσπιστους να της υποκλιθούν. Φέτος κάνει ακριβώς το ίδιο, περνώντας νικηφόρα με εμφατικό μάλιστα τρόπο από την Ulker Sports Arena της Πόλης με 80-82 επί της Fener του Zeljko Obradovic. Σπουδαία παράσταση από τον Sarunas Jasikevicius και τους παίκτες του, που επί 40 λεπτά γρονθοκοπούσαν τους γηπεδούχους, αγγίζοντας διαφορές ακόμα και 20 πόντων, οι οποίες εξανεμίστηκαν με τη βοήθεια και κάποιων σφυριγμάτων ή καλύτερα, μη σφυριγμάτων.
Α σ ύ λ λ η π τ η εμφάνιση από τον Edgaras Ulanovas με 20 πόντους, 7 rebounds, 2 assists και 29 PIR, έχοντας 9/10 δίποντα και 2/2 προσωπικές. Ειλικρινά δεν μπορείς να ξεχωρίσεις τον MVP της σημερινής ημέρας. Τρομερά πράγματα από τον ίδιο και τον Poirier. Προσωπικά θα διάλεγα τον Λιθουανό. Απέναντι σε μια καλύτερη ομάδα και σε μια τρομακτική ατμόσφαιρα (στη Ρωσία η εξέδρα ήταν σε mood φιλικού προετοιμασίας) μεγάλωσε ως παίκτης και ως προσωπικότητα, βιώνοντας ένα από αυτά τα παιχνίδια, που δίνουν την απαραίτητη ώθηση σε έναν αθλητή να πιστέψει στον εαυτό του και να κάνει το επόμενο βήμα. Πολλά μπράβο. Καταλυτικοί για την ομάδα του Saras και οι Nate Walters και Brandon Davies με 14 και 13 πόντους αντίστοιχα, ενώ από τους γηπεδούχους ξεχώρισε ο Luigi Datome με 17 πόντους και Κώστας Σλούκας με 15.
Θέλει τρομερή αυτοσυγκέντρωση, πνευματική δύναμη και πίστη στον εαυτό σου, να γυρίσεις τον διακόπτη μέσα σε 48 ώρες και από εκεί που έχεις 7 τελικές για 23 λάθη, να πας στο 16/14 και από τα χαμηλά ποσοστά ευστοχίας, να τελειώσεις στην έδρα της Fener με 24/34 δίποντα (70.6%) και να έχεις 15/15 βολές για 38 λεπτά, ακόμα και αν στα τελευταία 2′ έχεις 1/6 (ευτυχώς δεν κόστισε στη Zalgiris). Η Fenerbahce παραμένει το μεγάλο φαβορί και οι πιθανότητα να τελειώσει η σειρά στη Λιθουανία για τη Fener, αρκετά μεγαλύτερη απ’ ότι για τη Zalgiris, αλλά η λιθουανική ομάδα δίνει ελπίδα στον κάθε φίλαθλο/οπαδό/αθλητή, που παλεύει με τους δικούς του “δαίμονες” στον δικό του αγώνα, γίνεται όλο και μεγαλύτερη πηγή έμπνευσης, αλλάζει τον τρόπο, με τον οποίο βλέπει πολύς κόσμος το άθλημα και ωθεί όλο και περισσότερο πληθυσμό να αγαπήσει το Basketball και να θέλει να εξερευνήσει τα μονοπάτια του. Κι αυτό στα δικά μου μάτια είναι πολύ μεγαλύτερο και σημαντικότερο από τους τίτλους και τις διακρίσεις, που “αγοράζονται” από τη μια μέρα στην άλλη. Επόμενο ματς, τη Μεγάλη Τρίτη στις 20:00, ώρα Ελλάδος.
Θα σου πω εγώ τι είναι μπάσκετ.

Υ.Γ: Sarunas Jasikevicius: “Είμαι πολύ χαρούμενος για το ότι θα δώσουμε σίγουρα δυο παιχνίδια μπροστά στον κόσμο μας, με αντίπαλο την καλύτερη ομάδα και τον καλύτερο προπονητή της Ευρώπης”.
Respect…

Πηγή: Fundamentals