«Πανηγυρική» πρόκριση στο «Final 4» εφήβων της ΕΚΑΣΔΥΜ για τους Διόσκουρους Κοζάνης (pics)

1381

Την πρόκρισή του στο Final 4 του Εφηβικού πρωταθλήματος Μπάσκετ της Ε.ΚΑ.Σ.ΔΥ.Μ. πανηγύρισε το βράδυ του Σαββάτου η ομάδα των Διόσκουρων Κοζάνης, απέναντι στον Ηρακλή Κοζάνης στο δεύτερο μεταξύ τους παιχνίδι.

Στο πρώτο ματς ο Ηρακλής Κοζάνης είχε κερδίσει με έξι πόντους διαφορά, ενώ στη σημερινή αναμέτρηση οι Διόσκουροι όχι μόνο κάλυψαν την διαφορά, αλλά κέρδισαν και με 79-56, παίρνοντας έτσι αυτοί το εισιτήριο για την τελική φάση.

Μπροστά σε εκατοντάδες φιλάθλους, οι οποίοι γέμισαν το γήπεδο του μπάσκετ στην Κοζάνη, Διόσκουροι Κοζάνης και Ηρακλής Κοζάνης «διασταύρωσαν» τα ξίφη τους για δεύτερη φορά, με έπαθλο την πρόκρισή τους στο Final 4 των Εφήβων.

Το παιχνίδι είχε «τρομερή» ένταση αλλά και πολλές αλλαγές συναισθημάτων, ενώ το πάθος «περίσσευε» μέσα στο παρκέ και από τις δύο ομάδες.

Ο Ηρακλής Κοζάνης φάνηκε να μπαίνει πιο δυνατά στο παιχνίδι, με το σκορ ανάμεσα στις δύο ομάδες να είναι κοντά μέχρι και το τρίτο δεκάλεπτο. Στο τελευταίο δεκάλεπτο όμως οι Διόσκουροι Κοζάνης με εκπληκτική εμφάνιση, και δυνατό «come back», πήρανε μεγάλο προβάδισμα όπου το κράτησαν και το αύξησαν μέχρι το τέλος.

Οι Διόσκουροι Κοζάνης είχαν «πλουραλισμό» στο σκοράρισμά τους, αφού επαφή με το καλάθι είχαν οι εννιά από τους δώδεκα παίχτες, σε αντίθεση με τον Ηρακλή όπου σκορ βρήκαν μόλις τέσσερις παίχτες.

Από τους νικητές πολύ μεγάλη εμφάνιση έκανε ο Τσακιρίδης, ο οποίος σταμάτησε στους 27 πόντους, ενώ ακολούθησε ο Μανακίτσας με 17. Από την πλευρά των ηττημένων, ο Τολιάδης σημείωσε 26 πόντους με 5(!) τρίποντα, ενώ ακολούθησε ο Βαλταδώρος με 16.

Στο πρώτο δεκάλεπτο ο Ηρακλής προηγήθηκε με 15-11, για να κλείσει το ημίχρονο στο 27-26.

Στο τρίτο δεκάλεπτο και αφού οι ομάδες επέτρεψαν από τα αποδυτήρια, είδαμε τους Διόσκουρους να παίζουν πιο συγκεντρωμένα στο παιχνίδι τους, σε αντίθεση με τον Ηρακλή Κοζάνης όπου έχασε το ρυθμό του. Έτσι η τρίτη περίοδος βρήκε τους Διόσκουρους μπροστά με 44-41.

Σο τέταρτο και τελευταίο δεκάλεπτο ήρθαν τα πάνω κάτω στην αναμέτρηση, αφού οι παίχτες του κύριου Βλαχόπουλου «πετούσαν» φωτιές στην επίθεση, όπου με επιμέρους σκορ 35-15 πήραν μία δίκαιη νίκη, ξεσπώντας σε πανηγυρισμούς μετά το τέλος του παιχνιδιού.

Τα δεκάλεπτα: 15-11, 12-14 (ΗΜ: 27-26), 14-18, 15-35 (ΤΕΛ: 56-19)

Οι δωδεκάδες και οι πόντοι των ομάδων:

Ηρακλής Κοζάνης: (Τζιλίνης) Γίγης, Ζέλος, Κάτανος, Τολιάδης 26, Λιάνας, Μουφτάρι 9, Βαλταδώρος 16, Γκώνης, Χατζημανώλης, Δάλλας 5, Λαμπριανίδης, Καλαϊτζής

Διόσκουροι Κοζάνης: (Βλαχόπουλος) Δερμιτζάκης, Τσακιρίδης 27, Βαχτσεβάνος 2, Στραβού 5, Βικιάρης, Τσιώρας 4, Μανακίτσας 17, Λιάκος 5, Τσουτζίδης, Λαμπριανίδης 5, Μαλούτας 2, Μπαλτσης 11

Διαιτητές: Κατωτικίδης – Παπανικολάου

Γραμματεία: Μακρή – Λιούτσιας

Δείτε τις φωτογραφίες του www.top-sport.gr:

Επιμέλεια: Τσαρτσιανίδης Χρήστος – www.top-sport.gr