Πανελλήνιο Νεανίδων: Παναθηναϊκός – Πρωτέας Βούλας 43-45

1219

Πρωταθλήτριες Ελλάδας αναδείχθηκαν από σήμερα οι νεανίδες του Πρωτέα Βούλας καθώς επιβλήθηκαν στο κλειστό του Τσοτυλίου μετά από συγκλονιστικό αγώνα με 43-45 του Παναθηναϊκού.

Οι «πράσινες» ξεκίνησαν καλύτερα και προηγήθηκαν μετά τα αμφίρροπα πρώτα λεπτά της αναμέτρησης με 16-9 στο τέλος της πρώτης περιόδου. Η διαφορά έφτασε για πρώτη φορά σε διψήφιο νούμερο (21-11) στις αρχές του δεύτερου δεκαλέπτου με καλάθι της Πράπα ενώ έφθασε μέχρι τους 12 πόντους αμέσως μετά. Η αντεπίθεση του Πρωτέα Βούλας ξεκίνησε στην τρίτη περίοδο, όταν κατάφερε να… μηδενίσει τη διαφορά των δέκα πόντων που είχε πάρει ο Παναθηναϊκός στο ημίχρονο, έχοντας επιμέρους σκορ 4-14.

Στο τελευταίο δεκάλεπτο ο αγώνας ήταν ντέρμπι, με την Αθηναϊκή ομάδα να έχει ένα μικρό προβάδισμα. Ο Πρωτέας ισοφάρισε σε 40-40 και 42-42 και οι δύο ομάδες έκαναν αρκετή ώρα να σημειώσουν καλάθι. Η Μυλωνάκη έκανε το 42-44, η Χατζηβασιλείου με μία βολή το 42-45, ενώ η Πράπα με τον ίδιο τρόπο έγραψε το τελικό σκορ, οκτώ δεύτερα πριν το τέλος. Ο Παναθηναϊκός είχε τη δυνατότητα να στείλε το ματς στην παράταση, όμως οι παίκτριές του ήταν άστοχες σε συνεχόμενα σουτ μακριά αλλά και κάτω από το καλάθι.

Δεκάλεπτα: 16-9, 30-20, 34-34, 43-45

Διαιτητές: Κατωτικίδης, Μηλαπίδης

Παναθηναϊκός (Καντζιλιέρης, Αχριμανδρίτης): Κασδαγλή 3, Γκαγκανάτσου 6(2), Τσέτα 2, Σαπαλίδου 8, Πράπα 8, Στούπα 4, Εζέτζα 8, Κακούρη 4.

Πρωτέας Βούλας(Τσεμπέρης, Κονιδάρης): Μπουντούρη 2, Κορρέ 2, Τσιχλάκη 2,  Αναστασοπούλου Χ. 6, Μυλωνάκη 4, Χατζηβασιλείου 11(2), Αναστασοπούλου Μ. 13, Μαγγίνα 5.

 

Τσεμπέρης-Κονιδάρης: Μόνο εμείς ξέρουμε πόσο δύσκολο ήταν να φτάσουμε έως εδώ

Οι προπονητές του Πρωτέα Βούλας, Γιώργος Τσεμπέρης και Βησσαρίων Κονιδάρης μετά τη νίκη επί του Παναθηναϊκού δήλωσαν από κοινού τα εξής: «Ήταν μια πολύ δύσκολη χρονιά για εμάς. Τα κορίτσια κατέθεσαν σήμερα την ψυχή τους μέσα στο γήπεδο. Όσοι νομίζουν ότι στον Πρωτέα είναι όλα καλά και αγγελικά πλασμένα είναι γελασμένοι. Μόνο εμείς γνωρίζουμε τις δυσκολίες που είχαμε να ξεπεράσουμε και να φτάσουμε έως εδώ σήμερα. Συγχαρητήρια σε όλα τα κορίτσια για την προσπάθεια που έκαναν και την ψυχή που έβγαλαν κατά την διάρκεια του αγώνα».

 

Μάντυ Αναστασοπούλου: «Δώσαμε την καρδιά μας στο γήπεδο και κερδίσαμε»

Η Μάντυ Αναστασοπούλου μετά τη μεγάλη νίκη του Πρωτέα με τον Παναθηναϊκό ανέφερε τα εξής: «Σήμερα βγάλαμε καρδιά μέσα στο γήπεδο και κερδίσαμε έναν πολύ δύσκολο αγώνα. Για να καταφέρουμε να γυρίσουμε ένα παιχνίδι στο οποίο ήμασταν πίσω σε όλη τη διάρκεια, ήταν κάτι πολύ δύσκολο, όμως το θέλαμε περισσότερο και αυτό το βγάλαμε μέσα στο γήπεδο. Όλα τα κορίτσια είχαν απίστευτο πάθος. Σε όλο το παιχνίδι βοηθούσε η μία την άλλη, στήριζε η μία την άλλη, ήμασταν συγκεντρωμένες και προσηλωμένες στον στόχο μας. Όταν ξεκίνησε η χρονιά σαφώς και είχαμε στόχους, όμως το να φτάσουμε έως εδώ ήταν μια πορεία με σκληρή δουλειά, χωρίς να υποτιμούμε κανέναν αντίπαλο, παίζοντας πάντα σοβαρά και για τη νίκη. Προσωπικά θέλω να συνεχίσω το μπάσκετ, θέλω να συνεχίσω να βοηθάω τον Πρωτέα. Έδωσα πανελλήνιες και πέρασα ιατρική και πλέον θα έχω και αυτό. Ωστόσο το μπάσκετ είναι η ζωή μου, ευχαριστώ τους γονείς μου που με έγραψαν τότε στον Πρωτέα και μπόρεσα και έζησα όλες αυτές τις υπέροχες στιγμές. Μέσα από το μπάσκετ έμαθα να συνεργάζομαι, να παλεύω, κοινωνικοποιήθηκα και αγάπησα τον αθλητισμό».