Πανελλήνιο Νεανίδων ΟΠΑΠ: Ανδρογέας – Κρόνος Αγ.Δημ. 49-72 (pics)

136

Ο Κρόνος Αγίου Δημητρίου ήταν ο νικητής στο σημαντικότερο παιχνίδι της πρώτης ημέρας του 37ουΠανελληνίου Πρωταθλήματος Νεανίδων ΟΠΑΠ που διεξάγεται στα Δύο Αοράκια Ηρακλείου, καθώς επικράτησε του Ανδρογέα με 72-49 σε αγώνα για τον Α΄Ομιλο.

Μετά το πρώτο πεντάλεπτο ο Κρόνος Αγ.Δημητρίου πήρε ένα μικρό προβάδισμα και στο 16’ η διαφορά ξεπέρασε τους 10 πόντους (32-21). Ο Ανδρογέας ωστόσο αντέδρασε μειώνοντας στους τέσσερις πόντους (34-30), λίγο πριν το τέλος του πρώτου ημιχρόνου.

Η κρητική ομάδα έφερε το παιχνίδι  στους δύο πόντους (36-34) στο ξεκίνημα του β’ημιχρόνου. Ο Κρόνος βρήκε λύσεις από τα μακρινά σουτ και ξέφυγε με 56-44 στο τέλος του γ΄ δεκαλέπτου και 64-46 στο 32’.

Τίποτα δεν άλλαξε στη συνέχεια με τον Κρόνο Αγ.Δημητρίου να σημειώνει την νίκη με 72-49 έχοντας για πρώτη σκόρερ την Μπλιθικιώτη με 25 πόντους.

Διαιτητές: Κωνσταντινίδου, Δικταπανίδης, Γερός
Δεκάλεπτα: 14-21, 30-36, 44-56, 49-72
Ανδρογέας (Σηφομιχελάκης): Καζάκη 5, Γαλανάκη 6, Γιαπιτζόγλου 13, Σταματάκη, Τζανετή 13(1), Χαλεπάκη 6(1), Μηλιάρα 6,  Τσαγκαράκη, Μουρτζάκη, Βαρδαβά.
Κρόνος Αγ. Δημ. (Ανδρεοπούλου): Κατσούλη Β., Πολυχρονοπούλου 3(1), Διαμαντοπούλου 15(4), Μπλιθικιώτη 25(4), Τσιρογιώργη, Ανδρέου 2, Τσάμη 16, Κατσούλη Ε., Παπακώστα, Γεωργακοπούλου 5(1), Ζαφείρη, Σταθοπούλου 6.

Για να δείτε τα στατιστικά του αγώνα πατήστε εδώ

Δείτε φωτογραφίες από το παιχνίδι εδώ

Παρακολουθείστε το βίντεο του αγώνα εδώ

Κατερίνα Ανδρεοπούλου (Προπονήτρια Κρόνου Αγίου Δημητρίου): «Ήταν ένα παιχνίδι πολύ δύσκολο, παίζαμε στην έδρα του Ανδρογέα, με τον αντίπαλό μας να έχει παρουσιάσει εξαιρετική εικόνα τα τελευταία δυο χρόνια. Εμείς είχαμε να διαχειριστούμε το άγχος της πρεμιέρας. Όταν μπήκαν τα δύο πρώτα σουτ η ομάδα μας έδειξε τι μπορεί να κάνει στο γήπεδο».

Φρειδερικη Μπλιθικιώτη (Αθλήτρια Κρόνου Αγ.Δημ.): «Ακολουθήσαμε το πλάνο, βάλαμε μεγάλα σουτ και παίξαμε καλή άμυνα ειδικά στο τελευταίο δεκάλεπτο. Είναι σημαντική για μας, όμως πλέον κοιτάμε το αυριανό ματς με τον Παναθηναϊκό. Συγχαρητήρια στον Ανδρογέα».

Μάνος Σηφομιχελάκης (Προπονητής Ανδρογέα): «Δεν εκμεταλλευθήκαμε το γεγονός ότι παίζαμε στο γηπεδό μας. Με αυτά τα ποσοστά δεν μπορούσαμε να διεκδικήσουμε την νίκη. Συγχαρητήρια στον Κρόνο. Είναι μεγάλη χαρά και τιμή που βρισκόμαστε στο Final 8 και θα προσπαθήσουμε να παίξουμε καλύτερα τις επόμενες ημέρες. Συγχαρητήρια στις αθλήτριες μου που ακόμα και όταν δεν τους πήγαιναν καλά τα πράγματα προσπαθούσαν για το καλύτερο».

Σοφία Γιαπιτζόγλου (Αθλήτρια Ανδρογέα): «Ήταν ένα πολύ δύσκολο παιχνίδι. Το γεγονός ότι χάσαμε κάποια σουτ και από την άλλη ότι δεχτήκαμε τρίποντα μας έριξε ψυχολογικά. Τώρα αρχίζει το πανελλήνιο για μας. Πιστεύω ότι θα έχουμε μια καλύτερη συνέχεια».