Πανελλήνιο Κορασίδων ΟΠΑΠ: Παναθηναϊκός ΑΟ – Ηρακλής ΑΣ Κοζάνης 42-26

384

Στον αγώνα που άνοιξε την αυλαία του 34ου Πανελληνίου Κορασίδων ΟΠΑΠ στο κλειστό δημοτικό γυμναστήριο Ραφήνας, ο Παναθηναϊκός επικράτησε με 42-26 του Ηρακλή Κοζάνης.

Η ομάδα της Αθήνας προηγήθηκε με διαφορά που έφθασε τους δέκα πόντους (13-3) με καλάθι της Υφαντοπούλου ένα λεπτό πριν το τέλος της πρώτης περιόδου. Το εντυπωσιακό σερί των «πρασίνων» τις έδωσε σημαντικότατο πλεονέκτημα με 25-3, με καλάθι της Κουκουζέλη (16΄02΄΄). Ο Ηρακλής όμως, με σερί 7-0 στο τέλος του δεκαλέπτου, μείωσε σε 25-10.

Στις δύο τελευταίες περιόδους, ο Παναθηναϊκός κράτησε την υπέρ του διαφορά μεταξύ 15 και 20 πόντων, όμως οι παίκτριες από τη Δυτική Μακεδονία μείωσαν σε 37-26 με βολή της Παπαζήση (37΄42΄΄). Η ομάδα της ΕΣΚΑ με σερί 5-0 «καθάρισε» οριστικά το παιχνίδι.

Δεκάλεπτα: 15-3, 25-10, 33-13, 42-26

Διαιτητές: Τσατταλιού-Τούσης-Μπολάνο

Παναθηναϊκός (Μαντζιώρης): Κατσούλη 11, Λιάχα 2, Μαντζιώρη 2, Ιωάννου 2, Μπαμπανίκα 4, Καμπάκα, Δεληστάθη 7(1), Κουκουζέλη 3, Ρήγα, Λασκαρίδη 5(1), Υφαντοπούλου 6, Τουλούπη.

Ηρακλής Κοζάνης (Τοπάλης): Κοντογιάννη, Καρατζιούλα, Ζηντζιόβα 1, Σαρρή 6, Γεωργάκα 3, Καραπάτσιου 1, Παπαζήση 7, Κωστογλίδου, Κορωνίδου, Παρτώνα, Παπαδοπούλου 4, Σούλο 4.

Δείτε αναλυτικά τα στατιστικά του αγώνα εδώ

Περισσότερες φωτογραφίες μπορείτε να δείτε εδώ

Παρακολουθήστε το βίντεο του αγώνα εδώ

Δηλώσεις

Μιχάλης Μαντζιώρης (προπονητής Παναθηναϊκού):«Νομίζω δείξαμε σοβαρότητα. Θεωρώ ότι είχαμε μεγαλύτερο βάθος στην  ομάδα. Μας δόθηκε η ευκαιρία να μεγαλώσουμε το ροτέισον στο παιχνίδι, καθώς είναι πολύ δύσκολα τα συνεχόμενα παιχνίδια. Σημασία έχει ότι κερδίσαμε. Αύριο έχουμε ένα πολύ δύσκολο παιχνίδι με τον Άρη. Συγκέντρωση, ξεκούραση και προχωράμε».

Σίσση Μαντζιώρη (αθλήτρια Παναθηναϊκού):«Συγχαρητήρια στον Ηρακλή Κοζάνης. Πιστεύω ότι και οι δύο ομάδες έπαιξαν όσα πιο καλά μπορούσανε. Πάμε για το αυριανό παιχνίδι να δούμε πως θα πάει. Πρέπει να μείνουμε συγκεντρωμένες και να δίνουμε τον καλύτερό μας εαυτό μέσα στο γήπεδο».

Χρήστος Τοπάλης (προπονητής Ηρακλή Κοζάνης):«Συγχαρητήρια στα κορίτσια και στον κόουτς του Παναθηναϊκού. Είναι πολύ δουλεμένη η ομάδα τους. Για εμάς είναι πρώτη συμμετοχή σε πανελλήνιο. Δυστυχώς τόσα λάθη σε ένα παιχνίδι δεν έχουμε κάνει ποτέ. Μας κατέβαλε το άγχος από την αρχή, δικαιούμασταν μια καλύτερη εμφάνιση».

Σοφία Παπαζήση (αθλήτρια Ηρακλή Κοζάνης): «Το άγχος μας επηρέασε αρκετά. Δεν κάναμε καθόλου καλό ξεκίνημα. Ήταν πρώτο ματς και θα θέλαμε κάτι καλύτερο. Ελπίσουμε να συνεχίσουμε πιο δυνατά».