Πανελλήνιο Εφήβων ΟΠΑΠ: Ολυμπιακός-ΔΕΚΑ 83-89 (pics)

145

Αήττητη ολοκλήρωσε η ΔΕΚΑ τις υποχρεώσεις της για τον Α΄ Ομίλου της Τελικής Φάσης του 50ουΠανελλήνιου Πρωταθλήματος Εφήβων. Στο κλειστό της Νεάπολης Λάρισας η ομάδα της Θεσσαλονίκης επικράτησε του Ολυμπιακού με 89-83 και συνεχίζει στην επόμενη φάση για τη διεκδίκηση του τίτλου, με την ομάδα του Πειραιά να περιμένει το αποτέλεσμα του δεύτερου αγώνα για να δει ποια θέση θα καταλάβει.

Από το ξεκίνημα του αγώνα υπήρχε η «οσμή» ενός ντέρμπι και στα μέσα της πρώτης περιόδου οι δύο ομάδες ήταν ισόπαλες 9-9. Το τρίποντο του Λαμπρόπουλου έφερε μπροστά τον Ολυμπιακό με 12-10 (6΄09΄΄), ενώ τα τρίποντα των Καπετάκη και Πούντου έδωσαν προβάδισμα στη ΔΕΚΑ με 18-14 (7΄06΄΄).

Η ομάδα της Θεσσαλονίκης έχοντας τη μικρή «προίκα» του πρώτου δεκαλέπτου και με ένα σερί 7-0 έκανε διψήφια τη διαφορά 31-21 (12΄42΄΄).  Η μαχητικότητα του Σπάρταλη κάτω από το καλάθι και οι πέντε συνεχόμενοι πόντοι του, έφεραν ξανά κοντά τον Ολυμπιακό στο σκορ με 44-38 (19΄45΄΄).

Ο Ολυμπιακός βελτίωσε θεαματικά την αμυντική του λειτουργία στην τρίτη περίοδο και οδήγησε τη ΔΕΚΑ σε λάθη στην επίθεση. Οι Πειραιώτες «ροκάνισαν» τη διαφορά. Με κοντινό σουτ ο Σαπλαούρας έκανε το 57-55 (25΄45΄΄), ενώ ο Σπάρταλης με λέι απ ισοφάρισε σε 57-57 (26΄02΄΄) και ο ίδιος παίκτης έδωσε το προβάδισμα στον Ολυμπιακό με 59-57 (27΄04΄΄). Ήρθαν όμως δύο τρίποντα από τους Λιοτόπουλο και Καπετάκη για να δώσουν την απαραίτητη ανάσα στη ΔΕΚΑ και το προβάδισμα ξανά με 65-59 (28΄34΄΄).

Η ΔΕΚΑ βρήκε ξανά ρυθμό στην τέταρτη περίοδο και με επί μέρους σκορ 8-2 προηγήθηκε με 75-66 (32΄29΄΄). Ο Σωτηρόπουλος μείωσε για τον Ολυμπιακό σε 75-72 (34΄27΄΄), όμως το τρίποντο του Καπετάκη έφεραν τη ΔΕΚΑ μπροστά με 81-72. Ένα κλέψιμο του Κουζούκα και στη συνέχεια ένα λάθος του Λιοτόπουλου έδωσαν τις ευκαιρίες στον Ολυμπιακό τις οποίες όμως δεν μπόρεσε να αξιοποιήσει για να έρθει το τελικό 89-83 υπέρ της ΔΕΚΑ.

Δεκάλεπτα: 21-24, 38-46, 64-67, 83-89

Διαιτητές: Ταρενίδης, Παζώλης, Πράττος

Ολυμπιακός (Τσαλδάρης): Αγγελόπουλος, Μαυραντζώτου, Παπασταύρου, Κουζούκας 19(3), Λαμπρόπουλος 21(1), Σπάρταλης 22, Σαλταρίκος, Σαπλαούρας 6, Σεγκούρα 13, Σωτηρόπουλος 2, Γιακάι.

ΔΕΚΑ (Νικολαΐδης): Καπετάκης 29(5), Στράντζαλης, Πατρίκης 18, Νταραντάνας, Πούντος 8(2), Μουτάφης 5(1), Μητσιάνης, Λιοτόπουλος 29(3), Πασχαλίδης.

Για να δείτε τα στατιστικά του αγώνα πατήστε εδώ

Δείτε φωτογραφίες από το παιχνίδι εδώ

Παρακολουθείστε το βίντεο του αγώνα εδώ

Δηλώσεις

Δημήτρης Τσαλδάρης (προπονητής Ολυμπιακού):«Πετύχαμε τη ΔΕΚΑ σε μια καταπληκτική μέρα, είχε δύο παίκτες με 30 πόντους, νομίζω ήταν λίγες οι φορές που αστόχησαν. Δεν μπορέσαμε να σταματήσουμε παίκτες-κλειδιά που έχει η ΔΕΚΑ. Δεν έχω κανένα παράπονο από τα παιδιά, προσπάθησαν. Δυστυχώς δεν έχουμε τη μοίρα στα χέρια μας για τη συνέχεια και περιμένουμε το αποτέλεσμα του επόμενου παιχνιδιού για να δούμε τι θέση θα πάρουμε».

Σταμάτιος Κουζούκας (αθλητής Ολυμπιακού): «Η άμυνά μας ήταν πολύ κακή, δεχθήκαμε 46 πόντος στο πρώτο ημίχρονο. Όσο καλοί κι αν ήμασταν επιθετικά ήταν πολύ δύσκολο να ανακάμψουμε και να διεκδικήσουμε τη νίκη»

Ιωσήφ Νικολαΐδης (προπονητής ΔΕΚΑ): «Σκοπός μας είναι πρώτα να παίζουμε με συνέπεια, τι πρέπει να κάνουμε και τι να μην κάνουμε. Κάναμε αρκετά λάθη στο τέλος, οπότε η συνέπεια είναι το σημαντικότερο ακόμα και από μια νίκη ή μια ήττα. Παίζουμε για να κερδίσουμε αλλά το πιο σημαντικό είναι η συνέπεια μέσα στο παιχνίδι. Για τη συνέχεια θέλουμε να μην κάνουμε τόσα λάθη, όσα κάναμε σήμερα».

Ελευθέριος-Κοσμάς Λιοτόπουλος (αθλητής ΔΕΚΑ):«Έχουμε ένα 3 στα 3. Αφήνουμε πίσω μας αυτά τα αποτελέσματα. Πάμε κάθε παιχνίδι ξεχωριστά. Παίζουμε σαν πρωταθλητές, όμως πάμε βήμα-βήμα. Θα κάνουμε το καλύτερο που μπορούμε για να πάρουμε το πρωτάθλημα. Σήμερα είχαμε αδυναμία στο ψηλό παιχνίδι, φορτώθηκαν με φάουλ οι ψηλοί μας και είχαμε πρόβλημα κοντά στο καλάθι, παρόλα αυτά κρατάμε τη νίκη και τα θετικά στοιχεία».