Παναγιώτης Αμοιρίδης: Πάντα υψηλές απαιτήσεις στο Μακεδονικό

738

Ο Μακεδονικός είναι μία ομάδα με μεγάλη ιστορία στο μπάσκετ, η οποία όμως τη παρούσα χρονική στιγμή συμμετέχει στο πρωτάθλημα της Α’ ΕΚΑΣΘ. Ο υποβιβασμός από τη Γ’ Εθνική το περασμένο καλοκαίρι τους έφερε μπροστά σε πρωτόγνωρες καταστάσεις. Ο σύλλογος αναδιοργανώθηκε, το ρόστερ άλλαξε σχεδόν ολοκληρωτικά και πλέον αποτελείται κυρίως από παιδιά που βγήκαν μέσα από τα σπλάχνα της ομάδας. Αυτό που παρέμεινε αμετάβλητο είναι η τεχνική ηγεσία με τον Παναγιώτη Αμοιρίδη να βρίσκεται στο Μακεδονικό για τρίτη συνεχή χρονιά.

Ο έμπειρος προπονητής που έχει εργαστεί επίσης σε ΧΑΝΘ και Ερμή Λαγκαδά μίλησε στο «Northbasket» για την έως τώρα πορεία της ομάδας του στο πρωτάθλημα: «Η αλήθεια είναι ότι ξεκινήσαμε άσχημα τις επίσημες υποχρεώσεις μας. Αυτό πιστεύω ότι οφείλεται κυρίως στο ότι έχουμε μικρό μέσο όρο ηλικίας αλλά και της απειρίας από τη κατηγορία. Μετά τα Αστέρια που έχουν το πιο νεανικό ρόστερ, είμαστε εμείς. Το καλοκαίρι πήραμε την απόφαση να στηριχθούμε στα δικά μας παιδιά.

Ουσιαστικά από τους 12 καλαθοσφαιριστές, οι έξι είναι από το εφηβικό τμήμα και άλλοι 4-5 μέχρι πέρσι αγωνίζονταν στο εφηβικό. Αυτό όπως είναι φυσιολογικό έχει κόστος αφού δεν υπάρχει εμπειρία και χρειάζεται μεγαλύτερη υπομονή. Αυτό κατά τη διάρκεια της σεζόν προσπαθήσαμε να το αλλάξουμε και το καταφέραμε σε μεγάλο βαθμό. Γενικά είμαι ευχαριστημένος από τα όσα έχουμε καταφέρει έως τώρα αφού έχουμε εδραιωθεί στη πρώτη πεντάδα της βαθμολογίας».

Για το κλίμα που επικρατεί στον Μακεδονικό δήλωσε: «Είναι εξαιρετικό το κλίμα. Όλοι μας είμαστε δεμένοι σαν μια οικογένεια. Σημαντικό ρόλο σε αυτό παίζει και το γεγονός ότι για πρώτη χρονιά αγωνιζόμαστε στο δικό μας γήπεδο. Ανεξάρτητα από τη κατηγορία που βρίσκεται ο σύλλογος, όλοι μας κουβαλάμε στις πλάτες μας ένα πολύ βαρύ όνομα. Όταν βρίσκεσαι σε αυτή την ομάδα οι απαιτήσεις είναι πάντα υψηλές. Εδώ θέλω να αναφερθώ στους συνεργάτες μου Τάνια Σταϊκοπούλου, Βασίλη Τσολάκη αλλά και τον γυμναστή Γιώργο Χρυσάφη των οποίων η συνεισφορά είναι μεγάλη σε αυτή τη προσπάθεια που κάνουμε».

Για το στόχο που έχει τεθεί ανέφερε: «Ο στόχος μας είναι μέσα από το καλό μπάσκετ να εξασφαλίσουμε το συντομότερο δυνατό τη παραμονή μας στη κατηγορία. Θέλω μέσα από αυτή μας τη προσπάθεια, να αναδείξουμε νέα παιδιά κάτι που έχει λείψει τα τελευταία χρόνια».

Τη περασμένη αγωνιστική ο Μακεδονικός φιλοξένησε τη ΧΑΝΘ και αν και γνώρισε την ήττα πραγματοποίησε μία πάρα πολύ καλή εμφάνιση. Για αυτό το ματς ο κόουτς Αμοιρίδης δήλωσε: «Στα πρώτα τρία δεκάλεπτα ήμασταν πολύ καλοί και συνεχώς πάνω στο σκορ. Καταβάλαμε μία μεγάλη προσπάθεια απέναντι στο καλύτερο υλικό της κατηγορίας. Στη τελευταία περίοδο έπαιξε ρόλο η εμπειρία των παικτών της ΧΑΝΘ, που κατάφεραν με συνοπτικές διαδικασίες να φτάσουν στη νίκη».

Για το ματς που ακολουθεί με τον Αριστοτέλη Επανομής σχολίασε: «Η αντίπαλη ομάδα το τελευταίο διάστημα έχει βρει ρυθμό και πραγματοποιεί πολλές καλές εμφανίσεις. Προέρχονται από μία εκτός έδρας νίκη οπότε ψυχολογικά θα είναι πολύ καλά. Είναι μία καλή ομάδα και το γεγονός ότι παίζουν στην έδρα τους, δυσκολεύει σημαντικά το έργο μας. Θα προσπαθήσουμε να προετοιμαστούμε όσο καλύτερα μπορούμε για να παρουσιαστούμε πανέτοιμοι».

Στη συνέχεια ο έμπειρος τεχνικός αναφέρθηκε στο επίπεδο του φετινού πρωταθλήματος: «Είναι πολύ υψηλό το επίπεδο φέτος. Είναι αλήθεια ότι δεν περίμενα να είναι τόσο υψηλό. Το πρωτάθλημα είναι πολύ ανταγωνιστικό και σχεδόν όλα τα ματς κάθε αγωνιστικής είναι αμφίρροπα. Οι περισσότερες ομάδες παίζουν καλό μπάσκετ και γενικά θεωρώ ότι είναι το καλύτερο των τελευταίων χρόνων».

 

Γιώργος Κυπραίος