Παναγιωτόπουλος: «Η φετινή πορεία του ΚΑΟΧ είναι αποτέλεσμα προσπάθειας αρκετών χρόνων»

265

Για τη μέχρι στιγμής αήττητη πορεία του ΚΑΟΧ: «Όλη η εικόνα αυτής της ομάδας που έχουμε κάνει φέτος είναι αποτέλεσμα προσπάθειας αρκετών χρόνων. Ο βασικός “κορμός” της ομάδας μας είναι από παιδιά που έχουν ξεκινήσει απ’ την ακαδημία μας, παιδιά της ομάδας μας. Επειδή έχουμε και αρκετά χρόνια που συμμετέχουμε στις εθνικές κατηγορίες, τους έχουμε δώσει χώρο να “ξεδιπλώσουν” το ταλέντο τους και έχουν πάρει αρκετές εμπειρίες. Φέτος, και με την προσθήκη 1-2 έμπειρων παιδιών αρχίζουμε και βλέπουμε αποτελέσματα αγωνιστικά».

Για το πώς διαχειρίζονται τα παιδιά αυτό το 9-0: «Αυτό που με απασχολεί είναι να τους δώσω να καταλάβουν ότι πρέπει να γίνουν καλύτερα απ’ την προηγούμενη μέρα. Όσο περνάς στο μυαλό τους να κοιτούν το μετά, τόσο περισσότερο χάνεις την ουσία. Όταν τους πείθω να κοιτούν το σήμερα, το πώς θα βελτιωθούν στην εκάστοτε προπόνηση ή τον εκάστοτε αγώνα, η επίδοσή τους έχει αποτελέσματα και κάνουν πράγματα μες στο γήπεδο. Θεωρώ πως πάντα ελλοχεύει ο κίνδυνος να “πάρουν τα μυαλά τους αέρα”, γι’ αυτό προσπαθώ πάντα να βρίσκουν κίνητρα στην καθημερινότητά τους, για να τα κρατάω σε εγρήγορση».

Για τον στόχο της ομάδας του: «Εμείς απ’ την αρχή της χρονιάς είπαμε ότι θέλουμε να κάνουμε ένα βήμα πάνω απ’ την περσινή χρονιά. Βέβαια, όσο παίζεις πάντα θέλεις να νικάς. Εμείς κοιτάμε παιχνίδι-παιχνίδι, γιατί σε αυτό το πρωτάθλημα δε μπορείς να είσαι χαλαρός. Τα πάντα θα κριθούν στα play-offs. Ακόμα και με 22-0 να πας στα play-offs, αν κάνεις 2 ήττες τελείωσες. Αυτοσκοπός της ομάδας πρέπει να είναι να γινόμαστε το “σκαλοπάτι” για τα παιδιά».

Για τη φιλοσοφία τους: «Έχουμε παίξει και στη Β’ Εθνική με παιδιά 15-16 χρονών. Σκοπός μας είναι να δώσουμε χώρο στα παιδιά, ειδικά της περιοχής. Θεωρώ ότι είμαστε μια ομάδα που μπορούν να προβάλλουν το ταλέντο τους και να τους δώσουμε την ευκαιρία μετά να κάνουν το επόμενο βήμα. Είμαι προπονητής που δε θα φοβηθώ να βάλω τους μικρούς, αλλά με την προϋπόθεση ότι πρέπει να πάρω κιόλας απ’ αυτά. Τα παιδιά το έχουν καταλάβει αυτό. Κάνουν μια εξαιρετική προσπάθεια και με την παραμικρή ευκαιρία τους βάζουμε στην ανδρική ομάδα και τους δίνουμε χρόνο. Θεωρώ ότι η κατηγορία μας είναι η κατάλληλη για να δώσουμε χώρο σε παιδιά 15-16 χρονών, να μπουν μέσα και να πρωταγωνιστήσουν. Αρκεί να γίνει με τον σωστό τρόπο».