Πανάξιοι πρωταθλητές οι Raptors, με τρίτη νίκη στο Oakland!

528

Με καρδιά πρωταθλητή οι Toronto Raptors ολοκλήρωσαν τη φετινή επική τους ιστορία και με το 5ο break της σειράς, κατάφεραν να κάνουν το 3/3 στο Golden State, νικώντας με 110-114 τους Warriors σε ένα απόλυτα ισορροπημένο από πλευράς στατιστικών παιχνίδι και φτάνοντας στο πρώτο πρωτάθλημα στην ιστορία τους!


Οι παίκτες του Nick Nurse ήταν καθ’ όλη τη διάρκεια του αγώνα είτε μπροστά στο σκορ είτε σε απόσταση αναπνοής και στο τέλος με ψύχραιμες επιλογές, μεγάλα καλάθια από Lowry και VanVleet και ψυχραιμία στις προσωπικές, κατάφεραν να κλείσουν το ματς και τη σεζόν με τον απόλυτα ευτυχή τρόπο. Κορυφαίος ο αρχηγός Kyle Lowry με 26 πόντους, 10 assists, 7 rebounds και 3 κλεψίματα, ενώ ακολούθησαν οι Pascal Siakam με 26 πόντους και 10 rebounds, Kawhi Leonard με 22 πόντους, 6 rebounds, 3 assists και 2 κλεψίματα και Fred VanVleet με 22 πόντους. Από τους Warriors, o Stephen Curry και ο Andre Iguodala είχαν 21 και 22 πόντους αντίστοιχα, ενώ ο Draymond Green έφτασε στο triple-double με 11 πόντους, 19 rebounds και 13 assists.

Κορυφαίος για τους Warriors παρόλα αυτά, ήταν ο Klay Thompson, ο οποίος σε 32 λεπτά πέτυχε 30 πόντους με 8/12 FG και 10/10 FT, όμως ο Klay ήταν ο δεύτερος άτυχος της σεζόν για τους Warriors, τους οποίους έφαγε η γκίνια σε αυτούς τους τελικούς. Ο SG του Golden State υπέστη ρήξη χιαστού και αποχώρησε από το ματς στο πιο κρίσιμο σημείο του. Δεν ξέρω αν αυτός ο πολύ σοβαρός τραυματισμός μαζί με τη ρήξη αχίλλειου τένοντα του Durant σημάνουν και τον τερματισμό αυτής της πανέμορφης ιστορίας της ομάδας των “πολεμιστών” ή αν γεννιούνται ακόμα μεγαλύτερα κίνητρα γι’ αυτούς, όμως φαίνεται πως σε αυτά τα Playoffs οι Warriors έχασαν πολλά περισσότερα από έναν ακόμα τίτλο και κάποια ιστορικά ρεκόρ. Ευχόμαστε ταχεία ανάρρωση στον παίκτη.

Η φετινή σεζόν κλείνει λοιπόν με αυτή την εικόνα. Οι Toronto Raptors που πάντα ήταν η ομάδα που χύνει την καρδάρα, όταν φτάνουν τα δύσκολα, φέτος έγιναν μια από τις ομορφότερες ιστορίες της λίγκας, κερδίζοντας στους τελικούς στα έξι παιχνίδια τους Warriors. Στα 5 από τα 6 ματς των τελικών ο φιλοξενούμενους κέρδισε και αν μας έλεγε κάποιος πριν ξεκινήσουν τα παιχνίδια, πως από αυτά τα 5 breaks, πρωταθλητές θα προέκυπταν οι “δεινόσαυροι” του Nick Nurse με 3 διπλά στο Oakland, μάλλον θα τον λέγαμε τρελό. MVP της σειράς φυσικά ο Kawhi Leonard, οποίος γίνεται ο πρώτος παίκτης που σταματά την πρωταθλήτρια ομάδα, όντας MVP στους τελικούς δυο φορές. Πρώτη φορά το 2014 με τους Spurs απέναντι στο Miami, δεύτερη φέτος.

Το ξαναείπαμε: Η πλήρης απαξίωση των Raptors και η σιγουριά για αποτυχία τους και αποκλεισμό κάποια στιγμή μέσα στην postseason, ήταν το μεγάλο τους όπλο προς αυτή τη φανταστική εξέλιξη. Είναι δείγμα σπουδαίου mentality και ομαδικής προσπάθειας, να μπορείς να γυρνάς τέτοιες καταστάσεις και να κερδίζεις παιχνίδια που γράφουν ιστορία. Όπως έλεγε και ο Michael Jordan: “Always turn a negative situation into a positive situation”. Και η ομάδα από τον Καναδά έκανε αυτό ακριβώς. Πήρε μια αρνητική κατάσταση και τη διαχειρίστηκε με τέτοιον τρόπο, ώστε να φανεί γι’ αυτούς κάτι απόλυτα χρήσιμο και θετικό.
Η offseason μόλις ξεκίνησε και φέτος αναμένεται πιο “καυτή” από ποτέ!
Ραντεβού του χρόνου!

Πηγή: Fundamentals