Παγκόσμιο 3on3: Ηττες για Εθνική Ανδρών και Γυναικών

693

Την ήττα γνώρισαν οι δύο Εθνικές μας ομάδες στο Παγκόσμιο τουρνουά 3on3. Συγκεκριμένα η Εθνική Ανδρών ηττήθηκε 12-15 απο την Ρωσία, ενώ νωρίτερα η Εθνική Γυναικών γνώρισε την ήττα με 12-17 απο την αντίστοιχη της Ουγγαρίας.

Με κεκτημένη ταχύτητα από την κατάκτηση της Ευρωλίγκας με τη Βαλένθια, η Καταλίν Χόντι οδήγησε και την Ουγγαρία στην παρθενική της νίκη στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα 3χ3. Οι Ουγγαρέζες εκτός από τον ζεστό αττικό ήλιο νίκησαν και την εθνική μας ομάδα με 17-12 έχοντας σε εξαιρετική φόρμα την Χόντι που με εννέα πόντους ήταν η πρώτη σκόρερ του αγώνα.
Η ελληνική ομάδα μετά το αρχικό μούδιασμα (έχανε με 4-0 στο ξεκίνημα) έφερε το παιχνίδι στα ίσια (4-4 στο 5ο λεπτό) αλλά εκεί «μίλησε» η κλάση της Χόντι που με προσωπικά καλάθια έδωσε και πάλι προβάδισμα ασφαλείας στην Ουγγαρία (9-5 και 12-7 στο 8ο λεπτό). Παρά τις φιλότιμες προσπάθειες της Σωτηρίου και της Κοσμά, η ελληνική ομάδα δεν μπόρεσε να μπει με το δεξί στη διοργάνωση.

Ουγγαρία: Χόντι 9, Χόρτι 6, Κόβατς, Βίντα 2.

Ελλάδα: Κοσμά 4, Λίμουρα 1, Σωτηρίου 6, Σταυρίδου 1.

Σωτηρίου: «Ξεχάσαμε τα .. αντηλιακά μας»!

Με χιούμορ, αλλά και με αποφασιστικότητα ενόψει της συνέχειας αντιμετώπισε η Κατερίνα Σωτηρίου την πρεμιέρα της ελληνικής ομάδας στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα μπάσκετ 3×3 και την ήττα από την Ουγγαρία με 17-12.
«Ήταν το πρώτο επίσημο ματς στα χρονικά, οπότε δικαιολογείται λίγο το τρακ, αλλά πιστεύω ότι θα βελτιώσουμε την απόδοση μας, θα βρούμε τον ρυθμό μας και θα πετύχουμε κάποιες νίκες» τόνισε η διεθνής παίκτρια, που δεν παρέλειψε να αυτοσαρκασθεί κιόλας. «Δυστυχώς παραλείψαμε να φέρουμε μαζί μας τα… αντηλιακά και την πατήσαμε. Οι Ουγγαρέζες έχουν συνηθίσει στο κρύο και ήρθαν προετοιμασμένες για να αντιμετωπίσουν τη ζέστη. Αλλά για να σοβαρευτώ, είναι πάντοτε πολύ σπουδαίο να μπορείς να εκπροσωπείς την πατρίδα σου και μάλιστα σε μια διοργάνωση που διεξάγεται εδώ. Αφήνουμε τις διακοπές και τα συμβόλαια μας και ερχόμαστε με προθυμία και με ενθουσιασμό για να δώσουμε τον καλύτερο εαυτό μας».
Εκ μέρους της ουγγρικής ομάδας η Αννα Βίντα σχολίασε: «Και τα τέσσερα κορίτσια που βρισκόμαστε στην Αθήνα ανήκουμε στην εθνική ομάδα γυναικών της χώρας μας. Πριν από λίγο καιρό παίξαμε στην προκριματική φάση του Ευρωπαϊκού Πρωταθλήματος, αλλά δεν τα καταφέραμε, οπότε προσπαθούμε να πάρουμε την… εκδίκηση μας μέσω του 3×3. Δεν έχουμε κάποιο συγκεκριμένο στόχο στο Τουρνουά, απλώς θα προσπαθούμε να νικάμε σε κάθε αγώνα. Η ελληνική ομάδα πάλεψε, αλλά νομίζω ότι εμείς ήμασταν καλύτερες και βάλαμε όλα τα μεγάλα σουτ»….