Παγκόσμιο Πρωτάθλημα Maxibasketball: 199 συμμετοχές

232

Όπως αναμενόταν, η Θεσσαλονίκη και το 12ο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα MAXIBASKETBALL θα κατέγραφε τη μεγαλύτερη συμμετοχή ομάδων, μεγαλύτερη κι από αυτή στο Νατάλ της Βραζιλίας, του οποίου το Παγκόσμιο Πρωτάθλημα φιλοξένησε 161 ομάδες.

Οι διοργανωτές έχουν δεχθεί 199 συμμετοχές (ανδρικές και γυναικείες ομάδες) μέχρι και την τελευταία μέρα υποβολής συμμετοχών. Θα τις επεξεργαστούν και μέσα στις επόμενες μέρες θα προκύψει ο οριστικός αριθμός των ομάδων που θα λάβουν τελικά μέρος στους αγώνες από τις 12 έως τις 21 Ιουλίου.

Πάντως, η απόκλιση αναμένεται να είναι ελάχιστη από τον παραπάνω εντυπωσιακό αριθμό συμμετοχών που θα φέρει στη Θεσσαλονίκη έως τέσσερις χιλιάδες Αθλητές από όλο τον κόσμο.

Απομένουν λίγες εβδομάδες μέχρι το τζάμπολ της 12ης Ιουλίου, στις 9 το πρωί και η προετοιμασία ολοκληρώνεται από τα στελέχη του Συνδέσμου της Θεσσαλονίκης καθώς και από τις αρμόδιες επιτροπές και τους εθελοντές της διοργάνωσης.

Μάλιστα, ως test event για τους εθελοντές, χρησιμοποιείται συχνά το Πρωτάθλημα Βετεράνων Θεσσαλονίκης, που διοργανώνεται εδώ και 20 χρόνια και βρίσκεται σε πλήρη εξέλιξη.

Το μοναδικό πρωτάθλημα βετεράνων με τόσο μεγάλη συμμετοχή στην Ελλάδα, διεξάγεται φέτος σε δύο κατηγορίες: 37+ όπου συμμετέχουν 15 ομάδες χωρισμένες σε 3 ομίλους και 47+ όπου συμμετέχουν 8 ομάδες σε 2 ομίλους (με τη συμμετοχή ομάδα δημοσιογράφων).