Πήρε το θρίλερ στο ΟΑΚΑ η ΑΕΚ, επιβλητικός ο Παναθηναϊκός στο Περιστέρι.

330
  • Α.Ε.Κ – Προμηθέας: 83-82
    Καρδιοχτύπησε η Α.Ε.Κ, αλλά κατάφερε στο τέλος να κάμψει την αντίσταση του πολύ καλού Προμηθέα, που έφτασε να προηγείται μέχρι και με 10 πόντους, λίγα λεπτά πριν το τέλος και να κάνει το 1-0, νικώντας την ομάδα του Μάκη Γιατρά με 83-82.
    Κορυφαίος ο Jordan Theodore με 17 πόντους, 6 rebounds και 6 assists, ενώ 19 πόντους είχε ο Λαρεντζάκης.
    Από τον Προμηθέα Lypovyy και Brown είχαν από 13 πόντους έκαστος, ενώ από 11 πρόσθεσαν οι Κασελάκης κι Ellis.
    Οι Πατρινοί έδειξαν πως δεν πρόκειται να παραδοθούν εύκολα και πως η σειρά λογικά θα έχει μεγάλο ενδιαφέρον.
    Για την “Ένωση” δεν χρειάζεται να πούμε πολλά. Δεν έδειξε το καλύτερο πρόσωπο που θα μπορούσε, όμως εδώ που είμαστε μετράνε μόνο οι νίκες και σήμερα έγινε το 1-0.

    Αυτό που έχω να πω, είναι το εξής: Είσαι οπαδός της Α.Ε.Κ. Η ομάδα σου έχει πάρει τρεις τίτλους τον τελευταίο χρόνο. ΤΡΕΙΣ. Γίνεται καλή προσπάθεια από τη διοίκηση και η ομάδα έχει παίκτες γνωστούς στο ευρωπαϊκό στερέωμα, παίζοντας καλό μπάσκετ. Βγαίνεις 1ος στην κανονική διάρκεια και έχεις το απόλυτο πλεονέκτημα έδρας, ανοίγοντας τη σειρά των ημιτελικών φιλοξενώντας τον Προμηθέα, μια διόλου κακή ομάδα, η οποία ίσα ίσα έχει δείξει πως μπορεί να κάνει ζημιά στον οποιονδήποτε. Πότε περιμένεις να πας και να γεμίσεις το γήπεδο;;;

     

  • Περιστέρι – Παναθηναϊκός: 68-91

    Στο πρώτο παιχνίδι της ημέρας, ο Παναθηναϊκός πέρασε επιβλητικά από το Περιστέρι με 68-91 επί της ομάδας του Αργύρη Πεδουλάκη, έχοντας τον DeShaun Thomas σε πολύ καλή μέρα με 21 πόντους και τον Νικ Καλάθη ηγέτη με 19, 11 τελικές και 6 rebounds.
    Οι πράσινοι πάτησαν από νωρίς το γκάζι και έδειξαν ανεπηρέαστοι από τη μακρά αποχή τους από τις αγωνιστικές υποχρεώσεις, αν και οι “πρίγκιπες” φάνηκαν άδειοι ψυχολογικά και με τη συμπεριφορά της ομάδας, που έχει τρυπήσει το ταβάνι της και δεν την ενδιαφέρει και τόσο η συνέχεια της σεζόν πλέον. Ναι, σίγουρα οι Flemmings και Smith που αποκτήθηκαν εδώ και λίγο καιρό βρίσκονται ακόμα σε διαδικασία προσαρμογής με το -22 του πρώτου στα 18:31 που αγωνίστηκε να είναι ενδεικτικός αριθμός. Μου άρεσε το ψηλό σχήμα που παρουσίασε ο coach Πεδουλάκης, όταν η διαφορά έφτασε σε πολύ ψηλά επίπεδα, με Βασιλόπουλο, Bentil (κορυφαίος για τους γηπεδούχους με 19 πόντους και 14 rebounds) και Daniels στις τρεις ψηλές θέσεις. Το Περιστέρι κάπου εκεί έριξε τη διαφορά από το -25 στο -8 και ανάγκασε τον Rick Pitino να σπαταλήσει δυο time-outs και να επιστρατεύσει τη βασική του 5άδα για να πάρει και πάλι διαφορά ασφαλείας.
    Το Περιστέρι μοιάζει να έχει συμβιβαστεί με την έξοδό του στην Ευρώπη, χωρίς να κυνηγά κάτι άλλο και απ’ ότι φαίνεται, δύσκολα η σειρά δεν θα τελειώσει με 0-3 για τους πράσινους.
    Όπως και να ‘χει οι “πρίγκιπες της δυτικής όχθης” έχουν πραγματοποιήσει μια καταπληκτική χρονιά στην επιστροφή τους μετά από χρόνια στην Α1 και μόνο συγχαρητήρια μπορούμε να τους αποδώσουμε.
    Πηγή: Fundamentals