Πήρε τον Λευτέρη Βατιάνη ο Αισχύλος Ωραιοκάστρου

364

Ο Αισχύλος Ωραιοκάστρου ανακοίνωσε την απόκτηση του 39 χρόνου power forward, ύψους 1.98 μ. από τον πρωταθλητή της τελευταίας σεζόν του Γ’ ομίλου της Γ2 Ε.ΚΑ.Σ.Θ. , Εθνικό Κ.Σ. Ευόσμου-Κορδελιού. Ο Ευοσμίτης παίκτης συμφώνησε για την επόμενη αγωνιστική χρονιά και θα φοράει τη φανέλα με το νούμερο # 16 .

Ένα πραγματικό θωρηκτό, ένα ευέλικτο τανκ, ο αγαθός χαμογελαστός γίγαντας και ο αγαπημένος fair play των διαιτητών, έρχεται να συμπληρώσει την ήδη δυνατή frontline της ομάδας. Ο «Pater Lelos» όπως χαρακτηριστικά τον φωνάζουν παίζει επίσης και σαν pivot, δίνοντας έτσι περισσότερες λύσεις στον προπονητή.

Γεννήθηκε στη Θεσσαλονίκη τον Νοέμβριο του 1980 και μεγάλωσε στην Κάτω Τούμπα. Ξεκίνησε το μπάσκετ στην ηλικία των 11, ως μέλος των ακαδημιών του Π.Α.Ο.Κ. Την ίδια χρονιά προωθήθηκε στα μίνι. Η εξέλιξη του ήταν αλματώδης  καθώς ήταν βασικός και αναντικατάστατος για πέντε συνεχόμενα χρόνια στα μίνι, στο προπαιδικό και στο παιδικό τμήμα αντίστοιχα.

Εκεί ήρθε ο Μάρκος Μπότσαρης και τον αγόρασε σαν έφηβο, όπου τον ένταξε απ’ ευθείας και στην ανδρική ομάδα. Δόθηκε δανεικός την επόμενη χρονιά στο Φίλιππο (Α2 κατηγορία). Στην ηλικία των 21 λόγω επαγγελματικών υποχρεώσεων μετακόμισε στη Σύμη, όπου έπαιξε για 3 συνεχόμενες χρονιές στο Α’ τοπικό με την ομώνυμη ομάδα.

Εν συνεχεία γύρισε στη Θεσσαλονίκη και έπαιξε με αποκλειστικές παρουσίες στην Γ’ Ε.ΚΑ.Σ.Θ. σε ομάδες όπως Κ.Α.Ο.Σ., Ολυμπιάδα, Γαλαξία, Π.Α.Ο.Κ. Κυμίνων Μαλγάρων. Ένας σοβαρότατος τραυματισμός στο δεξί γόνατο στο εργασιακό πρωτάθλημα, όπου συμμετείχε ταυτόχρονα, τον άφησε εκτός για ένα χρόνο. Το πείσμα του όμως και η αμέριστη συμπαράσταση και στήριξη που βρήκε στην…  Ιθάκη του όπως μας δήλωσε, στον Εθνικό Κ.Σ. Ευόσμου – Κορδελιού, τον έστεψε πρωταθλητή με ταυτόχρονη άνοδο σε επόμενη κατηγορία, μετά από τρία χρόνια συνολικής παρουσίας του εκεί .

Το μόνο που χαρακτηριστικά μας είπε , είναι ότι πάντα θα δίνει το 101% του εαυτού του ακόμα και από τον πάγκο. Είναι πρώτος ριμπάουντερ της Γ2 Ε.ΚΑ.Σ.Θ. την τελευταία αγωνιστική χρονιά, με έφεση στα επιθετικά κυρίως.