Ο Χρήστος Κούτρης μιλάει στο northbasket.gr

1186

Ενόψει της νέας αγωνιστικής περιόδου ο Χρήστος Κούτρης μιλά αποκλειστικά στο Northbasket.gr για το νέο του ρόλο ως προπονητής στο ανδρικό τμήμα του Αετού Κιλκίς, τους στόχους της νέας σεζόν, αλλά και για τα τμήματα υποδομής του συλλόγου.

Ο ίδιος έχει περάσει χρόνια στα παρκέ ως παίκτης (ΓΑΣ Κιλκίς, Φλόγα Ανάληψης, Ν. Ραιδεστός, Αετός Κιλκίς) καθώς και ως προποπονητής στις μικρότερες ηλικίες στοιχεία που αποτελούν τους καλύτερους οιωνούς για την νέα προσπάθεια που ξεκινάει ο Αετός.

Πρόσφατα αναδείχθηκε νέα διοίκηση, τι έχει αλλάξει και ποιες είναι οι προτεραιότητες που έχετε θέσει από κοινού;

Οι άνθρωποι που βρίσκονται κοντά στην ομάδα, διοίκηση και παράγοντες, είναι όλοι άνθρωποι του μπάσκετ, παλαίμαχοι και όχι μόνο, ζουν και αναπνέουν να δουν την ομάδα και την πόλη όσο μπορεί ν’ ανέβει ένα σκαλοπάτι παραπάνω.

Πόσο εύκολη ήταν για σένα η μετάβαση από παίκτης-προπονητής;

Θα είναι η πρώτη χρονιά που θα είμαι πρώτος προπονητής στην ομάδα. Και για μένα είναι στόχος να μπορέσω να καθιερωθώ και να βοηθήσω τα νέα παιδιά να παίξουν και να αγαπήσουν ακόμα περισσότερο το μπάσκετ. Το δύσκολο κομμάτι είναι αυτό και όχι το γεγονός ότι από παίκτης και συμπαίκτης τους θα είμαι πλέον προπονητής τους.

Ως προπονητής και του εφηβικού τμήματος έχεις ξεχωρίσει κάποια ταλέντα που θα μπορέσουν στο μέλλον να πρωταγωνιστήσουν στο ελληνικό μπάσκετ;

Η παιδική και η εφηβική ομάδα τη φετινή σεζόν πέρασαν στην τελική φάση της Ένωσης, είναι όλοι τους μια παρέα και έχουν μεγάλη όρεξη για μπάσκετ. Διαθέτουν αρκετό ταλέντο γι’ αυτό και η βάση μας είναι αυτή. Η φουρνιά τον 1997-98, επειδή έτυχε να είναι ομάδα η οποία ασχολούμαι μαζί τους προσωπικά εδώ και 7-8 χρόνια, είναι ίδια από τότε χωρίς απώλειες μόνο προσθήκες. Για την νέα σεζόν ήδη με εισήγηση μου δώσαμε δύο 16 χρόνους έναν στον Ηρακλή Θεσσαλονίκης και έναν στον Ερμή Λαγκαδά.

koutris 3

Η ομάδα στηρίζεται αποκλειστικά σε αθλητές της περιοχής. Αυτό συνέβη από επιλογή ή έτυχε;

Εδώ και τρία χρόνια η ομάδα στηρίζεται σε παιδιά της πόλης. Μάλιστα τα τελευταία χρόνια η προσπάθεια συνεχίζεται και με παίκτες από τα μικρότερα τμήματα. Νομίζω πως είναι ό,τι καλύτερο για όλες τις ομάδες να έχουν αυτό το στοιχείο.

Τόσο ο Γιώργος Δέδας όσο και ο Λουκάς Μαυροκεφαλίδης βρίσκονται κοντά στην ομάδα στηρίζοντας την προσπάθεια σας. Πόσο σημαντικό είναι αυτό;

Ο σύλλογος έχει αναδείξει αρκετούς παίκτες όπως τον Λουκά Μαυροκεφαλίδη, τον Γιώργο Δέδα, τον Κώστα Βασιλειάδη και τα αδέρφια Γιώργο και Νίκο Θεοδωράκο οι οποίοι διακρίνονται σε Ελλάδα και Ευρώπη και φυσικά είναι κοντά στο σύλλογο όλοι τους. Με οποιοδήποτε τρόπο δεν ξεχνάνε και ενημερώνονται για καθετί.

Ο κόσμος έχει αγκαλιάσει την προσπάθεια που γίνεται;

Το Κιλκίς είναι μία πόλη δύσκολη και περίεργη για το άθλημα του μπάσκετ. Αν και μοναδικός σύλλογος ο Αετός στο χώρο με 150 παιδιά στις ακαδημίες ο κόσμος δεν είναι και τόσο κοντά στην ομάδα. Φέτος με νέα διοίκηση και νέα παιδιά από το παιδικό και εφηβικό ελπίζουμε να είναι διπλά μας γιατί η στήριξή του κόσμου είναι απαραίτητη.

Πότε ξεκινάει η προετοιμασία ενόψει της νέας σεζόν;

Το νέο ξεκίνημα έχει οριστεί για τις 25 Αυγούστου στο ανοιχτό γήπεδο της πόλης. Μάλιστα έχουν κλειστεί αρκετά φιλικά παιχνίδια και σημαντικά τουρνουά.

koutris 1

Κόουτς ποιος είναι ο στόχος της ομάδας τη νέα αγωνιστική περίοδο;

Στόχος δικός μου και της νέας διοίκησης είναι να παίξουν τα νέα παιδιά έφηβοι-παίδες και κάποιοι παλιοί με εμπειρία ώστε να τους βοηθήσουν.

Πώς κρίνεις το επίπεδο της Α’ ΕΚΑΣΚΕΜ σε σχέση με τα προηγούμενα χρόνια;

Το επίπεδο στην ΕΚΑΣΚΕΜ όπως πιστεύω και σ’ όλες οι Ενώσεις έχει υποβαθμιστεί. Αν και επιστρατεύονται παίκτες με εμπειρία από μεγαλύτερες κατηγορίες και σε ηλικία αυτό δεν φέρνει κάτι άλλο. Άπλα κουράζει ακόμα περισσότερο γι’ αυτό θέλουμε νέα παιδιά με όρεξη όπως ήταν κάποτε.