Ο σχολιασμός του ντέρμπι με τη Νεοχωρούδα από τo σάιτ του ΚΑΟΣ

325

Από την ιστοσελίδα του ΚΑΟΣ αναδημοσιεύουμε το κείμενο για το ντέρμπι της 21ης αγωνιστικής (29/03) με τη Νίκη Νεοχωρούδας: «Ντέρπυ για σκληρά νεύρα ο αγώνας στην Ευκαρπία, με την ομάδα μας να μην πληρώνει τελικά τα λάθη της απέναντι σε μια δυναμική Νεοχωρούδα.

Το πρώτο δεκάλεπτο ήταν ίσως και το καλύτερο του αγώνα. Οι δύο ομάδες, ξεκούραστες ακόμα, έπαιξαν εξαιρετικό μπάσκετ και παρά τις πολύ σφιχτές άμυνες το σκορ εκτοξεύτηκε με πολύ καλούς συνδυασμούς, γρήγορο παιχνίδι και παλληκαρίσια καλάθια και από τις δύο ομάδες. Ο ΚΑΟΣ άνοιξε νωρίς το σκορ, αλλά η Νεοχωρούδα δεν έχασε την επαφή της με αυτό και ο αγώνας κύλισε πόντο-πόντο. Η ομάδα μας όπως άνοιξε έτσι “έκλεισε” το σκορ του δεκαλέπτου και αυτή η έξτρα επίθεση ανέβασε την διαφορά στους 6 στο 28-22.

Στο δεύτερο δεκάλεπτο η ομάδα μας συνέχισε αρχικά την καλή της εμφάνιση, η Νεοχωρούδα όμως άρχισε να δείχνει σημάδια κούρασης. Η διαφορά ξεκίνησε να ανεβαίνει και έφτασε μέχρι και τους 12 πόντους στο 37-25, 5’22” για την λήξη του ημιχρόνου. Κάπου εκεί το παιχνίδι θα μπορούσε να σταθεροποιηθεί υπό τον έλεγχο του ΚΑΟΣ, μια σειρά όμως από λάθη στην άμυνα (που οι αντίπαλοι εκμεταλλεύτηκαν στο έπακρο) έδωσαν την ευκαιρία στη Νεοχωρούδα να ξαναμπεί στο παιχνίδι. Με αναπτερωμένο το ηθικό οι αντίπαλοι ξεκίνησαν να ροκανίζουν την διαφορά καταφέρνοντας ακόμα και να περάσουν μπροστά με 42-44 λίγο πριν η ομάδα μας ισοφαρίσει και κλείσει το ημίχρονο ισόπαλη στο 44-44.

Στο τρίτο δεκάλεπτο και οι δύο ομάδες μπήκαν αποφασισμένες να πάρουν το παιχνίδι. Το αποτέλεσμα ήταν ακόμη ένα πεντάλεπτο εξαιρετικού μπάσκετ, με δυνατές γρήγορες επιθέσεις και πλούσιο θέαμα παρά τις σφιχτές άμυνες. Φυσικά ελάχιστες ομάδες μπορούν να αντέξουν σε τέτοιους τρελούς ρυθμούς και έτσι σταδιακά η απόδοση έπεσε, με τον ΚΑΟΣ να ξαναρχίζει να ανεβάζει την διαφορά χάρη στην καλύτερη φυσική κατάσταση των παικτών του. Οι παίκτες της Νεοχωρούδας δεν σταμάτησαν να προσπαθούν, αλλά οι δικοί μας και το ήθελαν και μπορούσαν με αποτέλεσμα το δεκάλεπτο να κλείσει με την μεγαλύτερη διαφορά του, στο 66-58.

Ο ΚΑΟΣ συνέχισε και στις αρχές του τέταρτου δεκαλέπτου να δείχνει την υπεροχή του και ανέβασε σταδιακά την διαφορά στους 11, 73-62 στο 7′ πριν την λήξη. Η απόδοση αυτή όμως δεν παρέμεινε σταθερή, και ο κακός εαυτός της ομάδας μας επέστρεψε. Μετά από ένα πολύ κακό (για εμάς) τετράλεπτο η Νεοχωρούδα ξαναμπήκε στο παιχνίδι ισοφαρίζοντας 75-75 περίπου 3′ πριν την λήξη. Η ομάδα μας σε αυτό το τετράλεπτο είχε προβλήματα στην αμυντική της λειτουργία, και αυτό δημιούργησε αντίστοιχο εκνευρισμό και στην επίθεση. Ο ΚΑΟΣ ξύπνησε απότομα στο 75-77 και αμέσως επανήλθε αγωνιστικά απαντώντας άμεσα με τρίποντο, φέρνοντας το παιχνίδι στο 78-77.

Το προβάδισμα άλλαξε άλλες δυο φορές χέρια και στα 56″ έδειχνε 80-80 με την ομάδα μας να έχει την μπάλα. Χαμένη επίθεση για τον ΚΑΟΣ, δύσκολο καλάθι για την Νεοχωρούδα και στα 14″ η ομάδα μας έχανε δικό της αγώνα μέσα από τα χέρια της. Όμως ο ΚΑΟΣ δεν ήταν διατεθειμένος να χάσει κι άλλο παιχνίδι στον πόντο και με παγωμένη ψυχραιμία οι παίκτες μας έκαναν το καθήκον τους. Με 3 βασανιστικές βολές το σκορ έκλεισε στο 83-82 και τα 10″ που απομέναν για την Νεοχωρούδα ήταν ελάχιστα για να αλλάξουν το αποτέλεσμα, κόντρα σε έναν ΚΑΟΣ που έπαιζε πλέον σωστή άμυνα.

Ευτυχώς ο αγώνας αυτός είχε αξιοπρεπή διαιτησία, και το πολύ καλό μπάσκετ που έπαιξαν (ξανά) οι δύο ομάδες δεν αμαυρώθηκε για το τίποτα. Θερμά συγχαρητήρια στην ομάδα μας για την πολύ καλή της εμφάνιση, συγχαρητήρια και στην Νεοχωρούδα για την μεγάλη προσπάθεια της.

ΥΓ: Κρίμα για την αντίπαλη προπονήτρια που παρεξήγησε μια χειρονομία ενός αθλητή μας και ζήτησε να αποβληθεί μετά την λήξη του αγώνα. Θα περίμενε κανείς με τόση εμπειρία να έχει καταλάβει ότι στο αντρικό μπάσκετ υπάρχουν και (κάφρικες αλλά άκακες) αντρικές χειρονομίες, ειδικά πάνω στον ενθουσιασμό. Ίσως πάλι να το έχει καταλάβει, κι απλά να αποφάσισε να χρησιμοποιήσει το φύλο της σαν δικαιολογία για να μας εκδικηθεί για την ήττα… Αν ισχύει αυτό τότε διπλά κρίμα».