Ο πρόεδρος της PBA ο ήρωας της ΔΟΥ Κοζάνης

591

Επίθεση με τσεκούρι στη ΔΟΥ Κοζάνης: Αυτός είναι ο ηρωικός διευθυντής που σταμάτησε το δράστη -Περιγράφει σκηνές θρίλερ στην Εφορία

Μόνο με σκηνές από ταινία θρίλερ μπορεί να συγκριθεί αυτό που συνέβη το μεσημέρι της Πέμπτης στον ΔΟΥ Κοζάνης, όταν ένας άνδρας οπλισμένος με τσεκούρι μπήκε στην εφορία και επιτέθηκε σε εφοριακούς.

Αποτέλεσμα της επίθεσης με τσεκούρι ήταν να τραυματιστούν 4 άτομα, με δύο εξ αυτών να νοσηλεύονται σε σοβαρή κατάσταση. O 56χρονος υπάλληλος της Εφορίας φέρει σοβαρά τραύματα στο κεφάλι ενώ η 67χρονη γυναίκα έχει χάσει το μάτι της από τα χτυπήματα που δέχθηκε. Κομβικό ρόλο στην ακινητοποίηση του δράση και στην αποτροπή και άλλων τραυματισμών έπαιξε η επέμβαση του διευθυντή της ΔΟΥ ο οποίος, όπως περιέγραφαν όσοι είδαν το βίντεο της επίθεσης που κατεγράφη από το κλειστό κύκλωμα, με μια… βουτιά ακινητοποίησε τον δράστη.

Ο ίδιος ο διευθυντής της Εφορίας, Γιάννης Ποδιώτης, μίλησε στο Open TV και περιέγραψε τις, όπως τις χαρακτήρισε, σκηνές από ταινία τρόμου: «Τον είδα να χτυπά με το τσεκούρι μία κοπέλα. Του όρμησα, τον έριξα κάτω, παλέψαμε για λίγα δευτερόλεπτα, καταφέραμε να του πάρουμε το τσεκούρι και να τον ακινητοποιήσουμε. Φώναξα στη Μαρία να απομακρυνθεί. Το σκηνικό ήταν ανατριχιαστικό, παντού αίματα, φωνές από τον κόσμο και πανικός. Ήταν σαν θρίλερ».

Οι περιγραφές όσων είδαν το βίντεο της επίθεσης με τσεκούρι

Χαρακτηριστική είναι και η περιγραφή ατόμου που είδε το βίντεο της επίθεσης και μεταφέρει το e-ptolomeos:

«Ούτε στις ταινίες θρίλερ τέτοιες εικόνες, ήρθε για να σκοτώσει τυφλά», περιγράφουν στον «Π» άνθρωποι οι οποίοι είχαν πρόσβαση στο video που κατέγραψε καρέ- καρέ το περιστατικό.

Ο 45χρονος δράστης χτύπησε με το τσεκούρι τρεις φορές τον πρώτο υπάλληλο στο κεφάλι και συνέχισε το αποτρόπαιο έργο του «ισοπεδώνοντας» ουσιαστικά την πρώτη γυναίκα-εφοριακό.

Η τρίτη υπάλληλος φαίνεται ξεκάθαρα στο video να προσπαθεί να ξεφύγει από το μένος του δράστη, αλλά στον πανικό της σκοντάφτει σε καρέκλες και γραφεία με αποτέλεσμα να πέσει στο έδαφος και ο 45χρονος να της επιφέρει χτυπήματα στην πλάτη.

Πριν τις επιφέρει χειρότερα χτυπήματα έρχεται η παρέμβαση του διευθυντή της ΔΟΥ, Ιωάννη Ποδιώτη, ο οποίος με μια κίνηση αυτοθυσίας κατάφερε να σταματήσει τον δράστη πριν προχωρήσει σε οποιαδήποτε άλλη πράξη.

Η παρέμβαση μάλιστα του Ιωαννή Ποδιώτη περιγράφεται ως κανονική βουτιά, με αποτέλεσμα στη συνέχεια να ακολουθήσει πάλη με τον δράστη, ο οποίος ακινητοποιήθηκε πλήρως όταν σε συνδρομή του διευθυντή της ΔΟΥ έσπευσε υπάλληλος του τμήματος καθαριότητας, ο οποίος και ανάγκασε τον 45χρονο να εγκαταλείψει την προσπάθεια καθώς και το τσεκούρι με το οποίο έσπειρε τον πανικό.

Εκεί ήταν που, παρά τις αποτρόπαιες πράξεις του, φέρεται με αίσθημα ικανοποίησης και ανακούφισης να είπε: «Σας άρεσε; Καλά να πάθετε».

Αμίλητος ο δράστης – Άγνωστα τα κίνητρα

Ο 45χρονος δράστης, στο αυτοκίνητο του οποίου βρέθηκαν μαχαίρια, δρεπάνι και πριόνι, προφυλακίστηκε λίγα λεπτά αφότου απολογήθηκε στον ανακριτή. Με απλανές βλέμμα αρνήθηκε να πει το οτιδήποτε και δεν θέλησε να εκπροσωπηθεί από δικηγόρο. Η οικογένειά του με ανακοίνωση που εξέδωσε δηλώνει ότι στέκεται στο πλευρό των θυμάτων. «Μοιραζόμαστε το σοκ, τον πόνο και την αγανάκτηση μαζί σας. Ξέρουμε βέβαια ότι ένας απλός λόγος από εμάς προς εσάς δεν μπορεί να βοηθήσει την κατάσταση, ούτε ασφαλώς να ανατρέψει μία τέτοια φρικαλεότητα. Συντετριμμένοι» τονίζει η οικογένεια.

Ο δικηγόρος της οικογένειας του 45χρονου δράστη δήλωσε, μιλώντας στο iefimerida.gr, ότι δεν θέλουν καμία σχέση με τον γιο τους.
Πηγή: iefimerida.gr – https://www.iefimerida.gr/ellada/epithesi-me-tsekoyri-doy-kozanis-iroikos-dieythyntis