Ο Ξανθόπουλος σε τηλεπροπόνηση της Αρετσού: “Σημαντικό το να είστε καλοί συμπαίκτες!”

331
 
Ο πολύπειρος Βασίλης Ξανθόπουλος, ένας παίκτης που με το ήθος του και την γενικότερη αξιόλογη μπασκετική του πορεία κοσμεί επί σειρά ετών τα ελληνικά γήπεδα, ήταν ο νέος καλεσμένος της Αρετσού Καλαμαριάς -έπειτα από τους Γιάννη Σιδηροηλία, Λίνο Χρυσικόπουλο, Κώστα Βασιλειάδη, Σάββα Καμπερίδη και Δημήτρη Φλιώνη- και έδωσε χρήσιμες συμβουλές στους αθλητές των τμημάτων υποδομής του συλλόγου, στο περιθώριο των τηλεπροπονήσεων που γίνονται τις τελευταίες εβδομάδες.
Ο Ξανθόπουλος, που φημίζεται για το ότι αποτελεί έναν καλαθοσφαιριστή που κάνει διάφορες… δουλειές στο παρκέ, στάθηκε αρκετά στην σημασία προσφοράς των παικτών σε άλλους τομείς, πλην αυτού του σκοραρίσματος. Εξηγώντας ότι ο ίδιος συνεισφέρει στο κομμάτι της οργάνωσης αλλά και της άμυνας, εκτός από το να βοηθάει επιθετικά με πόντους, αυτό που προέτρεψε τους νεαρούς αθλητές είναι να μη δίνουν βαρύτητα μόνο στο πώς θα σκοράρουν αλλά και στο πώς θα καταφέρουν να βοηθούν συνολικά το παιχνίδι της ομάδας τους μέσα από έναν άλλο ρόλο και όχι απαραίτητα αυτόν του ηγέτη επιθετικά, έτσι ώστε να αποτελούν σημαντικά αγωνιστικά “γρανάζια” για το σωματείο τους.
“Είναι σημαντικό εκτός από καλοί παίκτες, να είστε και καλοί συμπαίκτες!”, υπογράμμισε ο Ξανθόπουλος ο οποίος έτσι θέλησε να περάσει το μήνυμα ότι ένας αθλητής μπορεί να γίνει εξίσου σημαντικός για την ομάδα του με το να δίνει πολύτιμες βοήθειες σε διάφορους τομείς (π.χ. ασίστ, ριμπάουντ, άμυνα) εκτός από την όποια επιθετική του προσφορά. Ακόμη, ο Ξανθόπουλος συμβούλεψε τους νεαρούς καλαθοσφαιριστές να προσπαθήσουν να συνδυάσουν με τον καλύτερο δυνατό τρόπο το σχολείο και τον αθλητισμό (όπως έκανε και ο ίδιος, όταν ήταν νεότερος) και απάντησε σε πολλές ερωτήσεις των αθλητών των τμημάτων υποδομής.
Μεταξύ άλλων, ο έμπειρος καλαθοσφαιριστής τόνισε πως η κατάκτηση του Champions League με την ΑΕΚ αποτέλεσε μία από τις κορυφαίες στιγμές της καριέρας του, ανέφερε πως ο Γκάρι Πέιτον ήταν ένας από τα ινδάλματά του ενώ ξεχώρισε το ισπανικό πρωτάθλημα ως το καλύτερο στην Ευρώπη, λέγοντας ακόμη πως του αρέσει να παρακολουθεί την Ρεάλ Μαδρίτης η οποία διαθέτει έχει έναν βασικό κορμό στο ρόστερ της τα τελευταία χρόνια.