Ο Νίκος Μητριτζίκης στο northbasket.gr: «Φέτος είναι η χρονιά μας»

577

Ο συνεργάτης του Δημήτρη Τσούρμα στον πάγκο του Αργοναύτη Καλαμαριάς, Νίκος Μητριτζίκης, μίλησε στο northbasket.gr τόσο για την περασμένη αγωνιστική περίοδο, όσο και για αυτή που έρχεται. Οι κυανόλευκοι μπορεί να έχασαν πέρσι το τρένο της ανόδου, αλλά φέτος είναι πανέτοιμοι να το διεκδικήσουν μέχρι τέλους. Ο Νίκος Μητριτζίκης αναφέρεται σε όλα όσα έγιναν πέρσι μόνο στο northbasket.gr.

-Ο στόχος παραμένει ο ίδιος με την περσινή χρονιά;

«Εννοείται… Ο στόχος είναι πάντα ο ίδιος για τον Αργοναύτη. Η άνοδος που πέρσι έστω και λίγο την πλησιάσαμε, φέτος πιστεύω πως θα τα καταφέρουμε. Έχουμε κάνει κάποιες σημαντικές κινήσεις για την ενίσχυση του ρόστερ και αυτό θα φανεί μέσα στο γήπεδο. Μαζί με τον Δημήτρη(Τσούρμα) πιστεύω πως στο τέλος θα τα καταφέρουμε και θα ανεβάσουμε την ομάδα κατηγορία».

-Πέρσι ήσασταν από την αρχή κοντά στην κορυφή, αλλά στο τέλος δεν πανηγυρίσατε την άνοδο. Τι έφταιξε;

«Οι αλλαγές που έγιναν και στην τεχνική ηγεσία. Πιστεύω ότι αν δεν είχαμε τόσες αλλαγές ίσως να τα καταφέρναμε. Φέτος αυτό πιστεύω πως δε θα συμβεί».

-Θα αλλάξει κάτι στην ταυτότητα της ομάδας σε σχέση με την περσινή σεζόν;

«Θα έχουμε πιο πολλούς νεαρούς στο ρόστερ. Με αυτό τον τρόπο θα κυνηγήσουμε το γρήγορο μπάσκετ και το τρανζίσιον γκέιμ που δεν είχαμε πέρσι. Επιπλέον έχουμε ποιοτικό ρόστερ που πρέπει να εκμεταλλευτούμε στο έπακρο».

-Στο μπάτζετ της ομάδας υπήρξαν μεταβολές σε σχέση με πέρσι;

«Έμεινε ακριβώς το ίδιο. Η διοίκηση και ειδικά ο πρόεδρος ζει για την ομάδα. Θέλουν όσο τίποτα ο Αργοναύτης να ανέβει κατηγορία».

-Από τι καταλαβαίνουμε η διοίκηση είναι συνεχώς δίπλα σας.

«Πάντα. Είναι πολύ σπάνιο σε κάποια προπόνηση να μη βρεις ένα μέλος της διοίκησης μας στο γήπεδο. Το σημαντικότερο όμως είναι ότι ξέρουν όλοι τη δουλειά τους. Ποτέ δεν ήρθε άνθρωπος της διοίκησης στο τεχνικό τιμ να μας πει τι να κάνουμε. Είναι πολύ σπάνιο να βρεις παράγοντες που αγαπάνε την ομάδα και να σέβονται τη δουλειά που κάνεις».

-Η Α ΕΚΑΣΘ πέρσι ήταν ένα πολύ ανταγωνιστικό πρωτάθλημα. Φέτος πιστεύετε ότι θα κυμανθεί;

«Από τι βλέπω με τις κινήσεις των ομάδων το πρωτάθλημα δεν θα έχει μεγάλη διαφορά με την περσινή σεζόν. Οι μικρές διαφορές στην βαθμολογία θα παραμείνουν, απλά θεωρώ ότι μερικές ομάδες έχουν την δυνατότητα να ξεχωρίσουν στη βαθμολογία».

-Είστε και προπονητής στο εφηβικό του Αργοναύτη.

«Εκεί φέτος θέλουμε να κάνουμε μια πολύ δυνατή προσπάθεια. Και ένα παιδί να μπορέσουμε να βγάλουμε για τον ανδρικό θα είναι επιτυχία».

-Ο Νίκος Μητριτζίκης κλείνοντας αναφέρθηκε και στο northbasket.gr

«Πραγματικά μέχρι πριν λίγες ημέρες δεν το ήξερα ότι γίνεται μια τέτοια προσπάθεια. Όταν μπήκα για πρώτη φορά μπορώ να πω ότι ενθουσιάστηκα. Θέλω να ευχηθώ σε όλα τα παιδιά που κρατάνε το σάιτ, καλή επιτυχία και πάνω από όλα καλό κουράγιο. Αυτή η ιστοσελίδα έλειπε τόσο από την ΕΚΑΣΘ και πιστεύω ότι μπορεί να συνεισφέρει στην αναγνώριση των προσπαθειών πολλών παιδιών που αγωνίζονται στις ερασιτεχνικές κατηγορίες».