Ο Νίκος Δουβής νέος γενικός αρχηγός στη ΧΑΝΘ

756

Μια σημαντική μορφή του μπάσκετ της Θεσσαλονίκης , ο Νίκος Δουβής αναλαμβάνει την θέση του Γενικού Αρχηγού των τμημάτων μπάσκετ της Χ.Α.Ν.Θ.

Ο Νίκος Δουβής (γεννήθηκε το 1956) και εντάχθηκε από πολύ μικρός στην οικογένεια της ΧΑΝΘ, υπήρξε κατασκηνωτής της και στην συνέχεια επί σειρά ετών στέλεχος της. Το 1971 ο τότε τμηματάρχης Θόδωρος Ροδόπουλος του ανέθεσε την λειτουργία τουναυαγοσωστικού προγράμματος στην Αγία Τριάδα. Από το 1976 μέχρι και το 1982 εργάσθηκε (ανεβαίνοντας όλες τις βαθμίδες ιεράρχησης) ως στέλεχος της κατασκήνωσης του Πηλίου. Την 3ετία (από το 1990 ως το 1993) ήταν υπεύθυνος προγράμματος της κατασκήνωσης της ΧΑΝΘ στον Άγιο Νικόλαο Χαλκιδικής ενώ η συνεργασία του με την κατασκήνωση του Πηλίου συνεχίσθηκε μέχρι και το 2007.

“ Η ΧΑΝΘ είναι ένα σημαντικό κομμάτι της ζωής μου. Είμαι χαρούμενος θα συνεργαστώ ξανά με ανθρώπους που σέβομαι και εκτιμώ. Δεν ξεχνώ ποτέ ότι στις αλάνες της ΧΑΝΘ μεγαλώσαμε παίζοντας με φίλους μας όπως και πάρα πολλά παιδιά της γενιάς μου. Δεν ξεχνώ τα υπέροχα καλοκαίρια μας στις κατασκηνώσεις της. Ξέρω πολύ καλά πως έρχομαι σε ένα ιστορικό σωματείο που αποτελεί σημείο αναφοράς για την Θεσσαλονίκη  και για το Ελληνικό μπάσκετ”, δήλωσε ο Νίκος Δούβης.

Σε ότι αφορά την μπασκετική του καριέρα ο Δουβής έκανε τα πρώτα του βήματα στον Μελιτέα στον οποίο αγωνίσθηκε μέχρι τα 19 του χρόνια πρωταγωνιστώντας σε όλες τις κατηγορίες (παιδικό, εφηβικό, αντρικό).

Οι εξαιρετικές του επιδόσεις προκάλεσαν το ενδιαφέρον του Ηρακλή στον οποίο πήρε μεταγραφή το 1974. Με τους κυανόλευκους ο Νίκος Δουβής αγωνίσθηκε για 12 χρόνια, μέχρι και το 1986 ενώ στην συνέχεια υπηρέτησε τον Ηρακλή από την θέση του προπονητή και του μάνατζερ.