Ο Κώστας Στεφάνου στο northbasket.gr: «Πολύ ταλέντο στην πόλη μας»

926

Ο Κώστας Στεφάνου ανοίγει την καρδιά του στο northbasket.gr και μιλάει για όλους και για όλα. Ο αθλητής του Αριστοτελείου αναφέρεται σε όλα τα προβλήματα που αφορούν το ελληνικό μπάσκετ, την ομάδα του και σε διάφορα άλλα θέματα. Όλα αυτά σε μία απολαυστική, αλλά και αποκαλυπτική συνέντευξη.

1)Τί σημαίνει για εσένα να φοράς αυτή τη φανέλα;

«Σίγουρα είναι μεγάλη μου τιμή να φοράω τη φανέλα του Αριστοτελείου Κολλεγίου. Μιας ομάδας με μεγάλη ιστορία στον χώρο του αθλητισμού γενικότερα και του μπάσκετ ειδικότερα».

2) Νιώθεις έτοιμος να ανταποκριθείς σε μία ομάδα με τόσο μεγάλη δυναμική;

«Φυσικά και νιώθω έτοιμος να ανταποκριθώ στις απαιτήσεις της ομάδας. Ο προπονητής και γενικα όλη η ομάδα με έχουν βοηθήσει πολύ να βελτιωθώ, όπως πιστεύω έχω κάνει και εγώ. Εδώ και δύο χρόνια έχουμε ξεκινήσει μια προσπάθεια να επαναφέρουμε την ομάδα εκέι που πραγματικά της αξίζει και πιστεύω πως αργά ή γρήγορα οι προσπάθειες μας θα ανταμειφθούν».

3) Για ποιο λόγο πιστεύεις πως έχετε μείνει πίσω στη βαθμολογία;

«Πιστεύω οι λόγοι που έχουμε μείνει αρκετά πίσω στη βαθμολογία από την πρώτη τριάδα είναι τόσο αγωνιστικοί, όσο και εξωαγωνιστικοί. Η ομάδα έχει τις δυνατότητες να πρωταγωνιστήσει αλλά υπάρχουν αρκετά νέα παιδιά στην ομάδα και σίγουρα δεν είναι εύκολο να δεθείς ως ομάδα. Παρ’ όλα αυτά βελτιωνόμαστε συνεχώς ως ομάδα. Επειτα να μην ξεχνάμε οτι πρόκειται για ερασιτεχνική ομάδα με πολλούς φοιτητές και εργαζόμενους αλλά και φαντάρους που δεν ήταν σε θέση πάντα να είναι διαθέσιμοι για την ομάδα».

4) Ποια είναι τα δυνατά και ποια τα αδύνατα σημεία σου;

«Το δυνατό σημείο στο παιχνίδι μου δεν θα ήθελα να το κρίνω εγώ. Θα προτιμούσα να το κρίνουν οι άλλοι. Τώρα, αν θα έπρεπε οπωσδήποτε να επιλέξω κάτι θα έλεγα το πάθος που βγάζω μέσα στο παιχνίδι. Σε ο.τι αφορά το τί θα ήθελα να βελτιώσω πιστεύω λίγο την ταχύτητά μου».

5) Γενικότερα πιστεύεις πως υπάρχει ταλέντο στο ελληνικό μπάσκετ;

«Φυσικά και υπάρχει ταλέντο στο ελληνικό μπάσκετ. Από το Ευρωμπάσκετ του 1987 και μετά το ελληνικό μπάσκετ ανέβηκε κατακόρυφα με αποτέλεσμα να ασχοληθούν πολλά παιδιά με το άθλημα και να γίνει και πιο εξειδικευμένη η κατάρτιση των ελλήνων προπονητών. Το ταλέντο φυσικά και δεν μπορεί ένας αθλητής να το αποκτήσει. Ή το έχει ή δεν το έχει. Από εκεί και πέρα σίγουρα μπορεί να καλλιεργηθεί αν υπάρχουν οι κατάλληλες συνθήκες. Και σίγουρα στην Ελλάδα από άποψη προπονητών, γηπέδων αλλά και ενδιαφέροντος για το άθλημα οι συνθήκες είναι καλές».

6) Πιστεύεις πως δίνονται γενικότερα ευκαιρίες στα νέα παιδιά;

«Δυστυχώς αυτό δεν μπορώ να το πω. Βλέπουμε οτι σήμερα οι ομάδες βασίζονται κατά κύριο λόγο σε ξένους παίχτες και οι έλληνες μπαίνουν στο περιθώριο με αποτέλεσμα να χάνονται σιγά σιγά. Φοβάμαι οτι αυτός είναι ένας καθοριστικός παράγοντας που θα αποτρέπει στο μέλλον τα παιδία να ασχοληθούν με το μπάσκετ (αν αυτό δεν συμβαίνει ήδη )».

7) Πες μου μία ιδανική πεντάδα για το ΝΒΑ και μία εκτός αυτού.

«Η αγαπημένη μου πεντάδα για το ΝΒΑ είναι Ρόντο, Κομπι ( απλά ο καλύτερος ), Ντουράντ, Γκρίφιν ( μεγάλο πουλέν ) και Ντάνκαν. Τώρα όσον αφορά στο ευρωπαικό μπάσκετ η αγαπημένη μου πεντάδα είναι Διαμαντίδης, Ναβάρο, Σισκάουσκας, Μπατίστ και Φυσικά Σόφο.

8)Το μπασκετικό σου πρότυπο όταν ήσουν μικρός;

«Θα μου ήταν αδύνατο να μην πω τον Τζόρνταν καθώς ήταν αυτός που έβλεπα συνέχεια στην τηλεόραση στα χρόνια που άρχισα να πρωτοασχολούμαι με το μπάσκετ. Θεωρώ τον εαυτό μου πολύ τυχερό που δεν περιορίστηκα στα βιντεάκια του Τζόρνταν αλλά τον πρόλαβα και αγωνιζόμενο. Από κει και πέρα δεν θα μπορούσε να περάσει απαρατήρητος στα μάτια μου ο Τσάρλς Μπάρκλευ. Ήταν αυτή η δύναμη του, αυτό το πάθος που έβγαζε στο παιχνίδι. Σίγουρα σπουδαίος παίχτης και αυτός».

9)Ποια η γνωμη σου για την διοργανώτρια αρχή (ΕΚΑΣΘ)

«Η ΕΚΑΣΘ σίγουρα κάνει πολύ φιλότιμη προσπάθεια στην οργάνωση των πρωταθλημάτων της».

10) Το σχόλιό σας για το μπάσκετ της Θεσσαλονίκης;

«Η Θεσσαλονίκη είχε και έχει μεγάλη παράδοση στο ελληνικό μπάσκετ. Πολλοί παίχτες που στελεχώνουν ομάδες της Α1 αλλά ακόμα και την εθνική μας ομάδα προέρχονται από ομάδες της Θεσσαλονίκης. Αυτό και μόνο θα πρέπει να αποτελέσει και στο μέλλον παράδειγμα για τις ομάδες, έτσι ώστε να εμπιστευτουν νέους και ταλαντούχους παίχτες από το μπάσκετ της πόλης μας».