Ο Θοδωρής Πρωτούλης μιλά για τον μαραθώνιο της φετινής σεζόν και το δρόμο για την κορυφή

148

Διαβάστε τη συνέντευξη του playmaker του Μακεδονικού, Θοδωρή Πρωτούλη, στο makedonikos.gr, για την εξέλιξη της φετινής σεζόν που βρίσκει στα μισά τον Μακεδονικό στην κορυφή

Ξεκινώντας τη σεζόν ταπεινά και με στόχο την δουλειά ενόψει μιας ανταγωνιστικής παρουσίας στο πρωτάθλημα, οι παίκτες του Δημήτρη Γεροφώτη, μέσα από τη φροντίδα του συλλόγου και των γυμναστών, αποδίδουν τα μέγιστα, ξεπερνώντας τις συμπλυγάδες πέτρες που απείλησαν να πνίξουν την προσπάθεια τους στη διαδρομή.

Δεκατρία παιχνίδια μετά την έναρξη του 4ου ομίλου της Γ Εθνικής κατηγορίας, ο Μακεδονικός βρίσκεται στην κορυφή της βαθμολογίας, ισόβαθμος με τον Λεύκιππο Ξάνθης, διανύοντας πορεία πρωταθλητισμού.

Ένα από τα βασικά γρανάζια της ομάδας του Γεροφώτη, ο Θοδωρής Πρωτούλης, έχει αναχθεί σε ηγετικό στέλεχος της φετινής επιτυχίας και εντυπωσιάζει με τις επιδόσεις του κάθε Κυριακή.

Ο 25χρονος playmaker και shooting guard των «πρασίνων» αποτύπωσε όλα όσα συνέβησαν και θα συμβούν στη φετινή σεζόν, στη συνέντευξη που παραχώρησε στο makedonikos.gr. Διαβάστε αναλυτικά παρακάτω:

Πώς βλέπεις την εξέλιξη της φετινής χρονιάς; Περιμένατε στην αρχή της σεζόν ότι θα είστε στις πρώτες θέσεις;

«Η αλήθεια είναι ότι δεν το περιμέναμε αυτό, πόσο μάλλον όταν είχαμε αρχικά τον τραυματισμό του Κυριάκου (σ.σ. Καλαϊτζίδη), έναν πολύ σοβαρό τραυματισμό, και στη συνέχεια τον τραυματισμό του Αζίζη, ενός πολύ σημαντικού παίκτη. Οπότε όλες αυτές ήταν κάποιες προσθετικές δύσκολες συνθήκες στην ομάδα, αλλά τις ξεπερνάμε όλοι μαζί και είμαστε εδώ που είμαστε. Περιμέναμε ότι θα πρωταγωνιστήσουμε, αλλά όχι να είμαστε στην πρώτη θέση αυτήν τη στιγμή».

Ποιο είναι το κλίμα στην ομάδα και η σχέση των παικτών με τον προπονητή;

«Το κλίμα στην ομάδα είναι πάρα πολύ καλό και μεταξύ παικτών αλλά και με τον προπονητή μας. Δεν το λέω ως κλισέ, είναι όντως πάρα πολύ καλό. Φυσικά, υπάρχουν πάντα ορισμένα προβληματάκια και δύσκολες στιγμές, αλλά δεν μένουν αυτές, τις ξεπερνάμε, είναι πάρα πολύ καλό το κλίμα. Η συνεργασία μας με όλο το προπονητικό τιμ, τους κ. Γεροφώτη, Μαυροκεφαλίδη και Φωτιάδη, όσον αφορά τις προπονήσεις μας, εκγύμναση και βάρη, είναι εξαιρετική».

Πως αντιμετωπίζει η ομάδα την «κρίση» τραυματισμών, τις απουσίες Καλαϊτζίδη και Αζίζη;

«Ξεκινώντας από τον τραυματισμό του Κυριάκου, ήρθε στην αρχή της προετοιμασίας, σε ένα φιλικό. Οπότε είχαμε ένα χρονικό περιθώριο μέχρι να ξεκινήσει το πρωτάθλημα για να ξεπεράσουμε την απουσία του αγωνιστικά και δεν νομίζω ότι δυσκολευτήκαμε.

Ο τραυματισμός του Νίκου, όμως, ήρθε σε μια πολύ δύσκολη αναμέτρηση, με τον Λεύκιππο Ξάνθης εντός έδρας. Κερδίσαμε μεν, αλλά στο επόμενο ματς, εκτός έδρας με τη ΔΕΚΑ, μας έλειψε αγωνιστικά πολύ, είχαμε πρόβλημα, δεν μπορέσαμε να ξεπεράσουμε την απουσία του. Ήρθε μετά, όμως, η διακοπή των εορτών και μπορέσαμε να αλλάξουμε τρόπο παιχνιδιού, κάποιοι παίκτες να πάρουν πιο πολλές αρμοδιότητες μες στο παιχνίδι. Στην προπόνηση ανεβάσαμε ρυθμό επίσης, γιατί μια απουσία επηρεάζει όχι μόνο τους αγώνες τις Κυριακές, αλλά και τις προπονήσεις.

Όλοι οι παίκτες είναι σημαντικοί για την προπόνηση μιας ομάδας που θέλει να κάνει πρωταθλητισμό. Υπήρχαν κι άλλοι τραυματισμοί μες στη χρονιά, λιγότερο σοβαροί, φτάσαμε σε ένα σημείο να μην έχουμε άτομα για προπόνηση, αλλά πλέον το ξεπεράσαμε».

Ποιος είναι ο δικός σου ρόλος, ως ένας εκ των εμπειρότερων – αν και νεαρός ακόμη – παικτών του φετινού ρόστερ; Βοηθάς τους μικρούς συμπαίκτες σου;

«Φυσικά υπάρχουν τέτοιες αρμοδιότητες και σε μένα, όπως και στα υπόλοιπα παιδιά που έχουν μεγαλύτερη εμπειρία. Οι αρμοδιότητες αυτές αφορούν κυρίως τους αγώνες, όταν η ομάδα δεν ανταποκρίνεται, δεν παίζει καλά, όταν έχουμε πρόβλημα σε άμυνα και επίθεση, πρέπει τότε να παρθούν πρωτοβουλίες από κάποιους και από εμένα για να ξεμπλοκάρουμε.

Σημαντικό είναι και το κομμάτι όταν διανύουμε περιόδους που δεν είμαστε γενικά καλά. Τότε είναι σημαντικό στα αποδυτήρια και στις προπονήσεις να γίνονται κάποιες ομιλίες, να βοηθάμε παιδιά που δεν είναι τόσο έμπειρα, γιατί έχουμε παιδιά που πρώτη φορά έχουν ενεργό ρόλο σε ομάδα. Να τους δίνουμε αυτοπεποίθηση, να καταλάβουν ότι είναι σημαντικοί για τη λειτουργία της ομάδας, ότι αν δεν παίζουν πολλά λεπτά δε σημαίνει ότι είναι ασήμαντοι. Είναι μια δύσκολη αρμοδιότητα, πρέπει να κάνεις έναν παίκτη που δεν παίζει πολύ να καταλάβει ότι είναι σημαντικό γρανάζι για την ομάδα».

Ποιος αντίπαλος σάς δυσκόλεψε περισσότερο μέχρι στιγμής;

«Σίγουρα το παιχνίδι με τον Λεύκιππο Ξάνθης στην έδρα μας ήταν πολύ δύσκολος αγώνας. Αλλά προσωπικά ένιωσα ότι μας δυσκόλεψε ο Πανσερραϊκός. Έχει πολλούς παίκτες, ένα γεμάτο ρόστερ, άρα διαθέτει δύο ή και τρεις παίκτες σε κάθε θέση, παίζουν σχεδόν πάντα όλοι ξεκούραστοι. Εμείς έχουμε μειωθεί αριθμητικά, είχαμε οκτώ άτομα στον αγώνα αυτό. Επίσης, είναι πολύ καλοί ορισμένοι παίκτες του Πανσερραϊκού, όπως ο Φίλιππος Συμεωνίδης, με τον οποίο ήμασταν και συμπαίκτες στο παρελθόν, έχουν μεγάλη εμπειρία και μας δυσκόλεψαν πάρα πολύ. Βέβαια, υπήρχαν δύσκολα ματς και με ομάδες που βρίσκονται χαμηλότερα στη βαθμολογία, όπως το προχθεσινό (σ.σ. της Κυριακής, 26/01) κόντρα στον Απόλλωνα Καλαμαριάς».

Τι χρειάζεται ο Μακεδονικός για να παραμείνει στις πρώτες θέσεις;

«Διανύουμε μια περίοδο στην οποία πρέπει να παραμείνουμε συγκεντρωμένοι στις προπονήσεις, στους αγώνες και βέβαια στις οδηγίες του προπονητή μας. Μιλώ για τη συγκεκριμένη περίοδο, γιατί όλες οι ομάδες έχουν μια πτώση στην απόδοση τους, μεγαλύτερη επιβάρυνση, έχει τελειώσει το μισό του πρωταθλήματος αλλά νιώθεις ότι έχει άλλο τόσο ως το τέλος, είναι δηλαδή και πνευματική η κούραση.

Πρέπει κάθε παίκτης να προετοιμάζει τον εαυτό του μέσω των προπονήσεων για κάθε αγώνα, να μη θεωρήσουμε ούτε ένα παιχνίδι εύκολο. Τρανταχτό παράδειγμα το προχθεσινό, όπου σε ένα θεωρητικά εύκολο αγώνα κερδίσαμε πολύ δύσκολα. Ο κάθε παίκτης ξεχωριστά, λοιπόν, πρέπει να αντιμετωπίσει την πνευματική κούραση του όσον αφορά το κομμάτι του πρωταθλήματος που έχουμε παίξει και αυτό που μένει ακόμα. Είναι δύσκολο, βέβαια. Οι μεγαλύτεροι ηλικιακά παίκτες την έχουμε περάσει πιο πολλές φορές τη συγκεκριμένη διαδικασία, αλλά όλοι πρέπει να βοηθήσουμε ο ένας τον άλλον και τον Μάη να κάνουμε θετικό απολογισμό».