Ο Δημήτρης Γεροφώτης για την επιστροφή στην κορυφή και την εμπιστοσύνη προς τους παίκτες

159

Ο Μακεδονικός επικράτησε με σκορ 80-75 του Μαντουλίδη, δείχνοντας για αρκετό διάστημα της αναμέτρησης τα ποιοτικά χαρακτηριστικά του.

Η νίκη σήμανε την επιστροφή στην κορυφή του βαθμολογικού πίνακα του τετάρτου ομίλου της Γ Εθνικής κατηγορίας, γεγονός που ενισχύει την αυτοπεποίθηση και το αίσθημα ικανοποίησης μεταξύ των πρωταγωνιστών. Ο στόχος της διατήρησης της πρωτιάς περνά από την έδρα του Κενταύρου Καλλικράτειας την ερχόμενη Κυριακή (12/01).

Διαβάστε όσα δήλωσε στο makedonikos.gr ο προπονητής του Μακεδονικού, Δημήτρης Γεροφώτης, αναφορικά με:

Το χλιαρό ξεκίνημα της ομάδας του σε άλλο ένα παιχνίδι και αν τον ανησυχεί η… κακή αυτή συνήθεια:

«Δεν θα έλεγα ότι πρόκειται για χαλαρό ξεκίνημα. Δεν υπάρχει ομάδα που να παίρνει διαφορά στο πρώτο δεκάλεπτο, έτσι είναι η κατηγορία φέτος. Εννοείται πως πρέπει να μπαίνουμε πιο δυνατά και αποφασιστικά στα παιχνίδια, ποιος δεν το θέλει αυτό, αλλά δεν είναι πάντοτε εύκολο. Πλέον, δεν είμαστε και πολλοί και τα πράγματα είναι πιο δύσκολα. Αλλά πρέπει να το βελτιώσουμε αυτό το στοιχείο, σίγουρα. Ακόμα κι αν τώρα προηγούμαστε στο δεκάλεπτο με πέντε πόντους, πρέπει να τους κάνουμε δέκα στα επόμενα ματς.

Απορούσα κι εγώ είναι η αλήθεια, αλλά κοιτώντας και όλα τα υπόλοιπα παιχνίδια, βλέπω ότι σε όλα δεν υπάρχει ομάδα που να χτίζει διαφορά στο πρώτο δεκάλεπτο. Εμείς δεν είμαστε τόσο συγκεντρωμένοι από το ξεκίνημα και αυτό είναι κάτι που σίγουρα πρέπει να βελτιώσουμε».

Τη σημασία της νίκης και της επιστροφής στην πρώτη θέση:

«Ήταν ένα παιχνίδι με ιδιαιτερότητες, απέναντι σε μια ομάδα με νεαρά και μαχητικά παιδιά. Είχαμε δύο εξαιρετικά δεκάλεπτα, το δεύτερο και το τρίτο. Στο τέταρτο χαλαρώσαμε, έπαιξαν ρόλο και οι αλλαγές, δεν δείξαμε την ετοιμότητα που έπρεπε, ούτε βοήθησαν τα σχήματα που χρησιμοποιήσαμε. Θα πρέπει να το βελτιώσουμε αυτό. Κρατάμε την επιστροφή στην πρώτη θέση και στόχος είναι να διατηρηθούμε εκεί, αρχής γενομένης από το παιχνίδι της Κυριακής».

Τη χρησιμοποίηση αρκετών παικτών που δεν έχουν αγωνιστεί φέτος, ειδικά στο τελευταίο δεκάλεπτο του αγώνα και τις εντυπώσεις που αποκόμισε:

«Όλα τα παιδιά μπορούν να βοηθήσουν, όλα έχουν ταλέντο. Απλά ίσως να ήταν λάθος τα σχήματα που παίξαμε στο τέταρτο δεκάλεπτο, γι’ αυτό χάθηκε η διαφορά. Εννοείται πως η εμπιστοσύνη μου προς τα παιδιά διατηρείται, κοιτάμε πια το επόμενο πολύ δύσκολο παιχνίδι μας, όπου στοχεύουμε στη νίκη».