Ο Γιάννης Λίβανος στη ΜΕΝΤ

368

Μία εβδομάδα μετά την αποχώρηση του Γιάννη Χατζούλη από τη τεχνική ηγεσία της ΜΕΝΤ, ο ιστορικός σύλλογος βρήκε τον αντικαταστάτη του στο πρόσωπο του Γιάννη Λίβανου. Ο έμπειρος προπονητής που ξεκίνησε τη σεζόν στην Αναγέννηση/Φλόγα, έδωσε τα χέρια με τη διοίκηση πριν από λίγη ώρα και το απόγευμα θα έχει τη πρώτη του γνωριμία με τους νέους του παίκτες.

Ο κόουτς αμέσως την επίτευξη της συμφωνίας, μίλησε στο «Northbasket» γι’ αυτή τη νέα σελίδα στη καριέρα του: «Είναι μεγάλη μου τιμή που αναλαμβάνω τις τύχες μία από τις πιο ιστορικές ομάδες της Θεσσαλονίκης. Το φορτίο που αναλαμβάνω είναι βαρύ αφού καλούμε να επιδείξω έργο σε ένα καθαρά μπασκετικό κοινό. Από εκεί και πέρα η ομάδα έχει πολύ καλές βάσεις από τον προκάτοχο μου Γιάννη Χατζούλη, ο οποίος μαζί με τον Άλκη Μιχαηλίδη έχουν πραγματοποιήσει μία πολύ καλή δουλειά το προηγούμενο ενάμιση χρόνο.

Αυτό σαφέστατα διευκολύνει το δικό μου έργο αλλά και πάλι χρειάζεται υπομονή μέχρι να προσαρμοστούν τα παιδιά στα δικά μου δεδομένα. Απομένουν κάποιες λεπτομέρειες για να εξασφαλιστεί και μαθηματικά ο στόχος της παραμονής, αλλά με το υλικό που διαθέτουμε μπορούμε να πετύχουμε περισσότερα πράγματα».

Ο έμπειρος τεχνικός καλείται από σήμερα να προετοιμάσει την ομάδα για τη κυριακάτικη εκτός έδρας αναμέτρηση με τη Νήαρ Ήστ. Γι’ αυτό το ματς δήλωσε: «Τώρα πρέπει να «τρέξουμε» για να καλύψουμε το χαμένο έδαφος των προηγούμενων ημερών. Είναι ένα δύσκολο παιχνίδι αλλά θα προετοιμαστούμε όσο καλύτερα γίνεται για να διεκδικήσουμε το καλύτερο που μπορούμε».

Όσον αφορά το θέμα της αποχής, σήμερα στη παρουσίαση του κόουτς, θα γίνει μία νέα συζήτηση μεταξύ των δύο πλευρών προκειμένου να ξεπεραστούν οι διαφορές που υπάρχουν και να επιστρέψουν οι καλαθοσφαιριστές στις προπονήσεις. Επίσης μέχρι το βράδυ αναμένεται να ξεκαθαρίσει ποιος θα είναι ο άμεσος συνεργάτης του Λίβανου.

 

Γιώργος Κυπραίος