Ο Γιάννης Ιωαννίδης μιλά στο Northbasket για το φιλικό ανθρωπιάς στο Παλέ

899

Αντίστροφα μετρούν πλέον άπαντες για τη διεξαγωγή του αγώνα φιλίας στο Παλαί ντε Σπορ (08/04) ανάμεσα στην Διεθνή Ένωση Αστυνομικών (I.P.A.) Νομού Θεσσαλονίκης και το Σύλλογο Βετεράνων Καλαθοσφαιριστών Ελλάδας.

Μεγάλες προσωπικότητες του ελληνικού μπάσκετ έχουν δώσει ραντεβού στο παρκέ του «Nick Galis Hall» προκειμένου να στηρίξουν έμπρακτα την προσπάθεια των παιδιών και των ανθρώπων του Παιδικού Χωριού S.O.S. Πλαγιαρίου.

Στο πάγκο της ομάδας των Ελλήνων Βετεράνων θα βρίσκεται για ακόμα μία φορά ο Γιάννης Ιωαννίδης, ο οποίος μίλησε αποκλειστικά στο Northbasket για το αυριανό φιλικό.

«Εμείς που ασχοληθήκαμε με τον αθλητισμό και συγκεκριμένα το μπάσκετ χάσαμε πολλά, αλλά κερδίσαμε πολλά περισσότερα. Και δεν είναι μόνο τα χρήματα, είναι η αγάπη, η παραδοχή και άλλα πολλά. Γι’ αυτό το λόγο οι παλαίμαχοι διεθνείς κάναμε μία ομάδα και έχουμε παίξει πάρα πολλά παιχνίδια σε όλη την Ελλάδα, με σκοπό να βοηθάμε ανθρώπους και συλλόγους που έχουν ανάγκη.

Στο πλαίσιο αυτό θα γίνει αύριο το φιλικό με την Διεθνή Ένωση Αστυνομικών και τα τρόφιμα που θα συγκεντρωθούν θα δοθούν στα παιδιά του Χωριού S.O.S. Πλαγιαρίου», τόνισε αρχικά ο πλέον επιτυχημένος και πολυνίκης προπονητής.

Κατά την διάρκεια της εκδήλωσης η Ένωση Αστυνομικών θα βραβεύσει τον Γιάννη Ιωαννίδη για την τεράστια προσφορά του στην Ελληνική Καλαθοσφαίριση και ερωτηθείς για τη συγκεκριμένη κίνηση προς το πρόσωπό του ο ίδιος, επισήμανε: «Η Ένωση Αστυνομικών και το Υπουργείο Δημοσίας Τάξης είναι αυτό το οποίο μας βοηθάει να μπορούμε να είμαστε ασφαλείς μέσα στη χώρα μας. Τα παιδιά αυτά και ειδικά οι αστυνομικοί δουλεύουν με χαμηλούς μισθούς και κινδυνεύει η ζωή τους προκειμένου να μας προσφέρουν όσο το δυνατόν καλύτερες συνθήκες ασφάλειας. Συνεπώς είναι μεγάλη τιμή για μένα να με τιμούν αυτοί οι άνθρωποι».

Αναφερόμενος στην επιστροφή του ως προπονητής στο γήπεδο όπου έζησε μεγάλες επιτυχίες στο παρελθόν ο Γιάννης Ιωαννίδης, υπογράμμισε: «Το Παλαί ντε Σπορ είναι ένα κομμάτι της ζωής μου. Έχουμε παίξει εκεί τόσα και τόσα παιχνίδια, ενώ έχουμε κερδίσει πολλούς τίτλους. Χαίρομαι, επομένως, που θα βρεθώ σ’ αυτό το γνώριμο γήπεδο και θα παίξουμε με τους βετεράνους για να βοηθήσουμε τα παιδιά του Χωριού S.O.S. Πλαγιαρίου».

Τέλος ο πρώην προπονητής και υφυπουργός Αθλητισμού απηύθυνε το δικό του κάλεσμα στον κόσμο της Θεσσαλονίκης ενόψει του αυριανού φιλικού: «Όποιος θα έρθει αύριο στο γήπεδο θα προσφέρει σημαντική βοήθεια στα παιδιά που έχουν μεγάλη ανάγκη. Επίσης, οι γονείς που θα φέρουν μαζί τα παιδιά τους θα περάσουν πολύ καλά, γιατί στα παιχνίδια που δίνουμε δεν υπάρχει βία, ενώ θα έχουμε την ευκαιρία να βγούμε φωτογραφίες όλοι μαζί.

Κατά την άποψη μου το παιχνίδι είναι αναστάσιμο και μαζί με την Ανάσταση του Κυρίου να αναστηθούμε όλοι και να κοιτάξουμε να βοηθάμε όσο περισσότερο μπορούμε».