Ο Γιάννης Δημητρόπουλος τεχνικός διευθυντής ακαδημιών και προπονητής στον Παναθλητικό Πειραματικό

871

Ο Γιάννης Δημητρόπουλος θα είναι ο τεχνικός Διευθυντής ακαδημιών του Παναθλητικού Πειραματικού και προπονητής σε Κ20 , εφηβικό και παιδικό.

Ο Δημητρόπουλος Γιάννης Γεννήθηκε στην Πάτρα το 1968. Απόφοιτος ΤΕΦΑΑ Αθηνών με ειδικότητα στην καλαθοσφαίριση , συνεργάστηκε σαν προπονητής με πολλούς Συλλόγους Τοπικών και Εθνικών κατηγοριών της Αχαϊκής Πρωτεύουσας . Το 1992 -93 έζησε στη Florida των Η.Π.Α. όπου συνεργάστηκε με Αμερικανούς προπονητές στην διεξαγωγή πρωταθλημάτων των Γυμνασίων της περιοχής ( PLANTATION HIGH SCHOOL) καθώς και με ομάδες υποδομών ηλικίας 8-15 χρονών. Το 1996 με υποτροφία του Σ.Ε.Π.Κ. μετέβη και πάλι στην Αμερική όπου παρακολούθησε το πρόγραμμα προπονητικής του INDIANA UNIVERSITY ,δίπλα στο διάσημο προπονητή Boby Knight.

 

Στη Θεσσαλονίκη εργάζεται από το 1999. Συνεργάστηκε με τον Β.Α.Ο. για τέσσερις σεζόν ( Ανδρική ομάδα Β” – Γ” Εθνική – υπεύθυνος τμημάτων υποδομής ) . Από το 2003 έως και το 2009, συνεργάστηκε με τον ΑΙΑΝΤΑ ΕΥΟΣΜΟΥ ( Προπονητής ανδρικής ομάδας Γ” Εθνική – υπεύθυνος προπονητικού προγράμματος και συντονισμού αγωνιστικών τμημάτων υποδομής ). Εμπνευστής και δημιουργός του A.B.C. ( AIAS BASKETBALL CAMP ) .

Από το 2010 έως και το 2016 ασχολήθηκε με τη δημιουργία ενός πρότυπου φυτωρίου ταλέντων στον Μέγα Αλέξανδρο Καλοχωρίου, σαν Τεχνικός Διευθυντής της Ακαδημίας με έμφαση στην εκμάθηση των βασικών του μπάσκετ σε παιδιά προσχολικής ηλικίας , καθώς και σαν προπονητής της Ανδρικής Ομάδας του Συλλόγου, της Εφηβικής και Παιδικής. Κατέχει μεγάλη εξειδίκευση στη βελτίωση Ατομικών δεξιοτήτων παικτών νεαρής ηλικίας.