Ο Γαλανίδης 2ος σε συμμετοχές στην ιστορία της Β’ Εθνικής!

325

Οι Μαχητές Πειραματικό Πεύκων δεν άρχισαν καλά το πρωτάθλημα στον 3ο όμιλο της National League 1, ωστόσο ο Λευτέρης Γαλανίδης δεν σταματάει να ρίχνει το ένα μετά το άλλο τα στατιστικά… φράγματα της Β’ Εθνικής.

Με τη συμμετοχή του στον σαββατιάτικο αγώνα στο Λαγκαδά, ο 36χρονος γκαρντ των Μαχητών ανέβηκε στη 2η θέση της ιστορικής λίστας με τους παίκτες που αριθμούν τις περισσότερες συμμετοχές στη Β’ Εθνική, καθώς πλέον έχει 359, όσες και ο ΚώσταςΠάλλης, ο οποίος αποσύρθηκε φέτος από το μπάσκετ.

Με άλλα λόγια, στον επόμενο αγώνα ο “Λεφ” θα μείνει μόνος 2ος, με την προοπτική να ολοκληρώσει τη χρονιά 1ος, καθώς ο πρωτοπόρος Βασίλης Εμμανουηλίδης έχει 17 συμμετοχές παραπάνω (376).

Παράλληλα ο ρέκορντμαν σε χρονιές στην ιστορία της Β’ Εθνικής (έχει συμμετάσχει σε 17 από τα 37 πρωταθλήματα που έχουν διεξαχθεί μετά την ιστορική αναδιάρθρωση του 1986!) έχει την ευκαιρία να αναρριχηθεί ακόμα περισσότερο και στον πίνακα των σκόρερ, όπου καταλαμβάνει προς το παρόν την 5η θέση με 4199 πόντους.

Στην 4η θέση βρίσκεται ο Γιάννης Μάνος(4260) και στην 3η ο Αντώνης Γκοντόπουλος (4346), οι δύο παίκτες που μπορεί να προσπεράσει κατά τη διάρκεια της τρέχουσας αγωνιστικής περιόδου.

Σε άλλα ιστορικά στατιστικά από την 3η και την 4η αγωνιστική της National League 1…

  • Στην 5η θέση των συμμετοχών αναρριχήθηκε ο Νίκος Ματζιώρης, που “έπιασε” τον Χρήστο Ζαρογιάννη με 309 αγώνες στη Β’ Εθνική.
  • Στη 14η θέση των συμμετοχών βρίσκεται από το Σάββατο ο ΠαναγιώτηςΚιγμέτογλου, που μετράει 272, όσες και ο Αλέξανδρος Μπάρδας.
  • Στο Top 30 των συμμετοχών μπήκε ο Αλκης Παππάς με 239 αγώνες, όσες έχει και ο Αλέξης Μαυρίδης.
  • Ο Νίκος Μποχωρίδης έφτασε τους 2.531 πόντους στη Β’ Εθνική και ξεπέρασε στην 35η θέση του ιστορικού πίνακα τον Νίκο Κούρτη (2.530).

* Σημ.: Στις ιστορικές λίστες συνυπολογίζονται ΜΟΝΟ οι αγώνες κανονικής περιόδου και ΟΧΙ των πλέι οφ, πλέι άουτ και μπαράζ ανόδου ή παραμονής

πηγη:Infobasket.gr