Ο Απόλλων Τσόχλας στο καλοκαιρινό καμπ του ΠΑΟΚ (pics)

344

Τις δικές του, πολύ σημαντικές εμπειρίες από το μπάσκετ, μοιράστηκε με τους νεαρούς αθλητές του καλοκαιρινού καμπ μπάσκετ του ΠΑΟΚ ο Απόλλωνας Τσόχλας. Ο έμπειρος καλαθοσφαιριστής του ΠΑΟΚ βρέθηκε χθες (18/06) στο PAOK Sports Arena και συνομίλησε με τα παιδιά του καμπ, προκαλώντας ιδιαίτερο ενδιαφέρον και με την άποψή του για το μπάσκετ, τις εξηγήσεις που έδωσε για την πορεία της ομάδας και τους συμπαίκτες του, αλλά και μιλώντας για τις προτιμήσεις του στο χώρο του μπάσκετ.

Ο Τεχνικός Διευθυντής της ΚΑΕ ΠΑΟΚ Νίκος Σταυρόπουλος παρουσιάζοντας τον Απόλλωνα Τσόχλα στα παιδιά του καμπ, τόνισε μεταξύ άλλων… «ο Απόλλωνας είναι ένας πολύ καλός, έμπειρος και έξυπνος παίκτης και τον φέραμε από το περασμένο καλοκαίρι στην ομάδα μας για να μας δώσει όλα αυτά τα στοιχεία με το παιχνίδι του».

«Ξεκίνησα το μπάσκετ από μικρός, αλλά ακολούθησα μία διαφορετική πορεία από αυτήν που ακολουθούν συνήθως οι παίκτες. Θα μπορούσα στα 18 μου να το κυνηγήσω περισσότερο και να πάω σε μία ομάδα της Α1, αλλά αποφάσισα να πάω πρώτα να σπουδάσω και μετά να ασχοληθώ επαγγελματικά με το μπάσκετ», είπε ο Απόλλωνας Τσόχλας απαντώντας σε ερωτήσεις μεταξύ άλλων τόνισε…

Για τους Έλληνες που συμπαθεί περισσότερο… «Τον Χαραλαμπίδη από τους περιφερειακούς και τον Μπόγρη από τους ψηλούς. Ο Χαραλαμπίδης είναι ένα τεράστιο παράδειγμα αθλητή και ανθρώπου, ειδικά ο τρόπος που προπονείται. Είναι άλλη η βιολογική ηλικία και άλλη η αθλητική. Μπορεί να είσαι 27 και το σώμα σου να μοιάζει για 35 κι αν προσέχεις να είσαι 35 και το σώμα σου να είναι για 23».

Για τα είδωλα του μπάσκετ με τα οποία μεγάλωσε… «Σαν παιδί, τρελαινόμουν να βλέπω τον Πρέλεβιτς να παίζει. Ήταν ένας χαρισματικός σκόρερ κι αυτό που μου άρεσε υπερβολικά ήταν η ικανότητά του να έχει παγωμένο αίμα που λέμε και να παίρνει το τελευταίο σουτ. Αυτό εμένα με τρέλαινε. Μου άρεσε και ο Τόμιτς, γιατί ενώ ήταν κοντός και χωρίς φυσικά προσόντα, παρόλα αυτά έκανε φοβερά πράγματα απέναντι σε παίκτες με περισσότερα αθλητικά προσόντα».

Για την πορεία του ΠΑΟΚ και πόσο πίστευαν οι παίκτες την 3η θέση… «Μετά το τέλος του πρώτου γύρου, κάναμε μία συνάντηση στην οποία συμμετείχαν και ο πρόεδρός μας ο Μπάνε Πρέλεβιτς και ο Νίκος Σταυρόπουλος με τον Τέλη Ζουρνατσίδη και αφού είχαμε ολοκληρώσει και την πορεία μας στο Eurocup, συζητήσαμε και συμφωνήσαμε ότι είναι εφικτό να μπούμε στην τετράδα. Εμείς οι παίκτες μάλιστα, πιστέψαμε ότι είμαστε καλύτεροι από τις άλλες ομάδες και μπορούμε να βγούμε τρίτοι, το αποδείξαμε στο γήπεδο και το πετύχαμε».

Για τον δυσκολότερο αντίπαλό του… «Ο Carter του Πανιωνίου. Είναι ο καλύτερος στο να σπάει το Pick ‘n’roll με την άμυνά του. Επιθετικά νομίζω ο Σπανούλης».

Για τον αγαπημένο του παίκτη στο ΝΒΑ… «Ο Tim Duncan. Είναι ο αγαπημένος μου, γιατί όσα χρόνια είναι στο ΝΒΑ, δεν έχει αλλάξει κυρίως σαν χαρακτήρας εντός και εκτός παρκέ, δεν είναι ο σταρ, αλλά ο παίκτης που με το ουσιαστικό του παιχνίδι κατάφερε να γίνει ένας από τους κορυφαίους όλων των εποχών. Είναι ο κινητήριος μοχλός των San Antonio Spurs και είχε πολύ σημαντική συμβολή στο πρωτάθλημα της ομάδας του».

Για το αν αποδεχόταν μία πρόταση από ομάδα του ΝΒΑ… «Αν με ζητούσε μία ομάδα από το ΝΒΑ, φυσικά και θα πήγαινα… Νομίζω ότι οποιοσδήποτε και να του ζητούσαν θα πήγαινε. Έχουν πολλά καλά στο ΝΒΑ, πέρα από το ότι παίζουν το καλύτερο μπάσκετ, έχουν αθλητικό πολιτισμό στο γήπεδο. Δεν βρίζουν στο γήπεδο, δεν επιτίθενται στους διαιτητές, δεν κάνουν επεισόδια και πάνε πάντα στο γήπεδο, ανεξάρτητα από το αποτέλεσμα. Εμείς αγαπάμε τον κόσμο μας, μας αρέσει που έρχεται και μας υποστηρίζει, αλλά θα θέλαμε να έρχονται στο γήπεδο και περισσότερες οικογένειες, αλλά κυρίως να έρχονται οι φίλαθλοί σε κάθε παιχνίδι, είτε κερδίζει η ομάδα είτε χάνει. Αυτό κάνουν στο ΝΒΑ, περνούν κάποιες όμορφες ώρες στο γήπεδο, το διασκεδάζουν κι αυτός ο τρόπος μου αρέσει πάρα πολύ».

paok camp tsoxlas 1

paok camp tsoxlas 2

paok camp tsoxlas 3