Οι προτάσεις της HOOP για την επόμενη μέρα

243

 

Αξιότιμοι κύριοι,

Σε μία δύσκολη και πρωτόγνωρη κατάσταση που βιώνουμε θα θέλαμε και εμείς από την πλευρά μας να καταθέσουμε κάποιες από τις σκέψεις μας για τη βελτίωση των συνθηκών στο χώρο της καλαθοσφαίρισης.

1.Οι αγωνιστικές χρονιές στις μικρές ηλικίες είναι πάρα πολύ σημαντικές για αυτό προτείνουμε τη νέα σαιζόν να ξαναπαίξουν οι ίδιες ηλικίες ξεκινώντας από το μίνι έως το εφηβικό .Επίσης προτείνουμε οι αθλητές να αγωνίζονται για τρία (3) χρόνια στο εφηβικό . Η τελευταία χρονιά στο εφηβικό συμπίπτει με την Τρίτη λυκείου και έχει σαν αποτέλεσμα την πτώση της ποιότητας γιατί οι αθλητές – μαθητές διαβάζουν για τις εισαγωγικές εξετάσεις.

2.Από τη στιγμή που έχει πραγματοποιηθεί το 75-85% των πρωταθλημάτων οι άνοδοι να γίνουν με φωτογραφική στιγμιαία βαθμολογία με εξαίρεση στους ομίλους που υπάρχουν λιγότερες ομάδες και υπάρχει ρεπό. Σε αυτό το σημείο μπορεί να προβλεφθεί η δυνατότητα σε κάποιες ομάδες χορήγησης Wild Card που θέλουν και μπορούν να αγωνιστούν σε υψηλότερη κατηγορία.

3.Επιχορήγηση από το Υπουργείο Αθλητισμού στην Ομοσπονδία και μέσω αυτής στις ομάδες. Να γίνει προσπάθεια οι Ακαδημίες μετά από θέσπιση πολύ αυστηρών κριτηρίων να επιδοτούνται και από ιδιώτες π.χ Ίδρυμα Νιάρχου.
Απαλλαγή εξόδων από παράβολα, δελτία εγγραφών, διαιτητές κλπ.

5.Δημιουργία σχολών διαιτητών-κριτών για αθλητές άνω των 16 ετών χωρίς να υπάρχει ο περιορισμός της επιλογής αθλητής η διαιτητής-κριτής τουλάχιστον μέχρι την ηλικία των 25 ετών.

6.Θα θέλαμε να μας δίνεται η ευκαιρία να εκφράζουμε τις απόψεις μας και να λαμβάνονται σοβαρά υπόψιν σε σταθερή βάση και όχι μόνο όταν υπάρχουν δυσκολίες όπως συμβαίνει τώρα.

7.Επιστροφή στα γήπεδα με αυστηρή τήρηση όλων των υγειονομικών κανόνων που επιβάλουν οι ειδικοί χωρίς καμία έκπτωση.

Κλείνοντας θα θέλαμε να επισημάνουμε ότι βρισκόμαστε μπροστά σε μία χρυσή ευκαιρία για να διορθώσουμε πολλά πράγματα στην Ελληνική Καλαθοσφαίριση για να αποκτήσει ξανά την χαμένη της αίγλη. Δεν υπάρχει δικαιολογία για κανένα που αγαπάει το μπάσκετ να την αφήσουμε να μας ξεφύγει

Με εκτίμηση το Δ.Σ της HOOP