Οι καλύτερες τροφές για χτίσιμο μυών εκτός κρέατος

971

Φαγόπυρο

Φαγόπυρο

Το φαγόπυρο είναι πολύ καλή πηγή πρωτεΐνης και πλούσιο σε βιταμίνες (Β, Ε, Κ,), μέταλλα και ιχνοστοιχεία (ασβέστιο, σίδηρο, μαγνήσιο, φώσφορο, κάλιο, ψευδάργυρο, μαγγάνιο, σελήνιο, χαλκό). Επίσης περιέχει αρκετές φυτικές ίνες, και φλαβονοειδή, ουσίες με αντιοξειδωτική αντιφλεγμονώδη δράση.

Ρεβίθια

Ρεβίθια

Τα ρεβίθια αποτελούν πλούσια φυσική πηγή θρεπτικών συστατικών όπως σίδηρο, ασβέστιο, μαγνήσιο, φώσφορο, χαλκό, βιταμίνες και υδατάνθρακες, αλλά αυτό που τα κάνει να ξεχωρίζουν από τα άλλα όσπρια είναι η ποιότητα των πρωτεϊνών του, που περιέχουν όλα τα απαραίτητα αμινοξέα στην άριστη αναλογία για τον ανθρώπινο οργανισμό. Γι αυτό και κατατάσσονται στις πλήρεις πρωτεΐνες, όπως είναι του κρέατος, του γάλακτος η της σόγιας.

Βρώμη

Βρώμη

Πολύ καλά για πρωινό ως δημητριακά ή και για μίξη σε ενεργειακό κοκτέιλ που παίρνετε πριν την προπόνηση. Αυτό θα σας δώσει δύναμη κατά τη διάρκεια της προπόνησης και μπορεί να λειτουργήσει σαν λίθος για την διατροφή του μυικού χτισίματος παρέχοντας απαραίτητους υδατάνθρακες υψηλής ποιότητας.

Γάλα

Γάλα

Το γάλα κάνει θαύματα για τους body builders και τους αθλητές. Περιέχει όλα τα απαραίτητα ιχνοστοιχεία που χρειάζεται ο οργανισμός, αμινοξέα, και μεγάλο ποσοστό πρωτεΐνης.

Φακή

Φακή

Αυτό το θρεπτικό όσπριο περιέχει μεγάλη ποσότητα από φυτικές ίνες και μέταλλα. Είναι ένα τρόφιμο οικοδόμησης μυών αφού παρέχει μια μεγάλη έκταση των υδατανθράκων, η οποία επιβραδύνει την καύση. Αυτά μπορούν να βοηθήσουν σε προπονήσεις δύναμης και για να αναπληρωθούν τα χαμένα θρεπτικά συστατικά.

Ελαιόλαδο

Ελαιόλαδο

Το ελαιόλαδο είναι μια μεγάλη πηγή από μονοακόρεστα λίπη και ωμέγα-3 λιπαρά. Αυτά τα καλά λίπη κάνουν υγιής την καρδιά σας. Επίσης περιέχει ένα αντι-φλεγμονώδη συστατικό, που ονομάζεται oleocanthal και βοηθά στον πόνο και τη φλεγμονήτων μυών, βοηθόντας έτσι την αποκατάσταση.

Φυστικοβούτυρο

Φυστικοβούτυρο

Μια ουσιώδης τροφή για ανάπτηξη μάζας και μυών λόγο της πυκνότητας των θερμίδων σε συνδιασμό με καλά λιπαρά και προτεϊνη. Προτιμήστε φυστικοβούτυρο και μαρμελάδα στο ψωμί σας, διότι αυτό το θρεπτικό πακέτο είναι πολύ χρήσιμο στον αθλητισμό και στην απόκτηση δύναμης.

Σπανάκι

Σπανάκι

Το σπανάκι έχει πολλές θετικές ιδιότητες καθώς περιέχει ασβέστιο και πολλές βιταμίνες. Το ασβέστιο στο σπανάκι μπορεί να βοηθήσει να χαλαρώσουν οι μύες για την πρόληψη απο κράμπες κατά τη διάρκεια της προπόνησης.

Γλυκοπατάτα

Γλυκοπατάτα

Οι γλυκοπατάτες είναι μία σύνθεση υδατανθράκων με βιταμίνη Β. Εύκολο να μαγειρευτούν και γλυκά για να φαγωθούν. Καλό για μετά την προπόνηση ή ακόμα και πριν.

Αμύγδαλα

Αμύγδαλα

Τα αμύγδαλα είναι είναι ιδανικό σνακ για τους μύες σας. Γεμάτα πρωτεΐνες και φυτικές ίνες, τα αμύγδαλα σας βοηθούν να αισθάνεστε πλήρης, ενώ επισκευάζουν τους φθαρμένους μύες παρέχοντας απαραίτητα συστατικά.

Μήλα

Μήλα

Μεγάλη πηγή ηλεκτρολυτών, υδατανθράκων και φυτικών ινών. Τα μήλα είναι ένα υγιεινό σνακ για την οικοδόμηση των μυών και εξαιρετικό φαγητό μετά την προπόνηση.

Μπανάνες

Μπανάνες

Οι μπανάνες έχουν 3 τύπους σακχάρων: φρουκτόζη, σακχαρόζη και γλυκόζη, και είναι προνομιακή για πρίν και μετά την προπόνηση. Επίσης είναι πλούσιες σε θρεπτικά συστατικά.

Καφέ ρύζι

Καφέ ρύζι

Για τους αθλητές, αυτός ο υδατάνθρακας προσφέρει παρατεταμένη απελευθέρωση της ενέργειας. Μπορεί να καταναλωθεί με κάθε γεύμα που το καθιστά μια μεγάλη πηγή υδατανθράκων για την ενέργεια της οικοδόμησης των μυών σας.

Μανούρι / Μαλακό τυρί από ανθόγαλα

Μανούρι / Μαλακό τυρί από ανθόγαλα

Ένα φλιτζάνι με χαμηλής περιεκτικότητας σε λιπαρά τυρί από ανθόγαλα έχει 28 γραμμάρια ποιοτικής πρωτεΐνης! Περιέχει επίσης υψηλές ποσότητες καζεΐνης η οποία παρέχει μία παρατεταμένη απελευθέρωση πρωτεΐνης για μεγαλύτερο χρονικό διάστημα.

Αυγά

Αυγά

Μαγειρεμένα με διάφορους τρόπους, ή άψητα, τα αυγά περιέχουν περίπου 7-8 γραμμάρια πρωτεΐνης ανά αυγό. Δεν έχει σημασία αν το αυγό είναι βρασμένο, ομελέτα ή σάκου. Η ποιότητα της πρωτεΐνης αυγού είναι υψηλότερη απο οποιοδήποτε άλλη τροφή. Επίσης περιέχουν βιταμίνη A, E, K, B12, ριβοφλαβίνη και φολικό οξύ.

Πηγή:  www.blackstate.gr