Οι επόμενες υποχρεώσεις της Εθνικής Ανδρών

754

Το Eurobasket ολοκληρώθηκε για την Εθνική Ανδρών, η οποία έχει πλέον μπροστά της τους αγώνες της α’ προκριματικής φάσης για το Παγκόσμιο Κύπελλο της Κίνας.

ο ταξίδι της Εθνικής Ανδρών στο Eurobasket ολοκληρώθηκε το βράδυ της Τετάρτης (13/9) μετά την ήττα από τη Ρωσία στους “8” της διοργάνωσης. Η ομάδα του Κώστα Μίσσα δεν τα κατάφερε απέναντι στην “αρκούδα” με αποτέλεσμα να γραφτεί ο δικός της επίλογος και να κοιτάζει πλέον τους αγώνες της προκριματικής φάσης του Παγκοσμίου Κυπέλλου της Κίνας.

Το αντιπροσωπευτικό μας συγκρότημα καλείται να ανασυνταχθεί, λοιπόν, να εξετάσει ποιος θα βρίσκεται στην άκρη του πάγκου και ποιοι παίκτες θα το επανδρώσουν (σ.σ.: αποκλείονται οι NBAers, όπως επίσης αυτοί των “αιωνίων”). Η ουσία πάντως είναι πως στις 24 Νοεμβρίου θα δοθεί ο πρώτος αγώνας της… νέας εποχής.

Θυμίζουμε ότι η Ελλάδα βρίσκεται στον ίδιο όμιλο με Μεγάλη Βρετανία, Ισραήλ και Εσθονία με το σύστημα της FIBA να υπαγορεύει πως από κάθε όμιλο προκρίνονται οι τρεις πρώτες ομάδες. Ήτοι, οι πιθανότητες είναι κάτι παραπάνω από πολλές.

Το πρόγραμμα της Ελλάδας για την A’ προκριματική φάση έχει ως εξής:

Μεγάλη Βρετανία – Ελλάδα (24.11.2017)

Ελλάδα – Ισραήλ (27.11.2017)

Ισραήλ – Ελλάδα (29.1.2018)

Ελλάδα – Εσθονία (22.2.2018)

Ελλάδα – Μεγάλη Βρετανία (25.2.2018)

Εσθονία – Ελλάδα (2.7.2018)

Εφόσον η Εθνική Ανδρών καταφέρει να πάρει το εισιτήριο για την επόμενη προκριματική φάση, θα δώσει νέα σειρά αγώνων (άλλους έξι, τρεις εντός και τρεις εκτός έδρας) τον Σεπτέμβριο και τον Νοέμβριο του 2018, όπως επίσης τον Φεβρουάριο του 2019. Σύμφωνα με όσα έχει ανακοινώσει η FIBA, οι τρεις ομάδες που προκρίνονται από κάθε όμιλο μεταφέρουν στη β’ φάση τα αποτελέσματά τους, δημιουργώντας τέσσερις νέους ομίλους των έξι ομάδων. Από εκεί οι τρεις πρώτοι παίρνουν το εισιτήριο για το Παγκόσμιο Κύπελλο. Οι αγώνες των προκριματικών δηλαδή, ολοκληρώνονται τον Φεβρουάριο του 2019.

Θυμίζουμε ότι το Παγκόσμιο Κύπελλο θα διεξαχθεί από τις 31 Αυγούστου έως τις 15 Σεπτεμβρίου του 2019 στην Κίνα. Με την ευχή όλων, η Ελλάδα να βρίσκεται στο μεγάλο ραντεβού.